ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

06 • 03 • 2016

LK 2.posma milzu slaloms jauniešiem

Vakar pēc junioru un pieaugušo grupām Siguldā Pilsētas trasē uz starta milzu slalomā Latvijas kausa otrajā posmā izgāja trīs jauniešu grupas pārstāvji. Vai nu tas, ka kalns bija cits, vai arī pašu jauno kalnu slēpotāju paveiktais šajā nedēļā, gatavojoties LK 2.posmam, bet rezultāti galvgalī atšķīrās no pagājušās nedēļas nogales „Kaķīškalnā” uzrādītajiem rezultātiem Baltijas kausa ietvaros. Ja godalgoto vietu ieguvēji lielajā vairumā bija tie paši, tad vismaz uzvarētāju godā vairāk  nekā puse jeb četri bija jauni, divi no kuriem pirms nedēļas nebija pat trijniekā. Mūsējie nebija vieni, jo piedalījās arī pa kādam igaunim, kuri ne tikai piedalījās, bet arī izcīnīja vienu uzvaru. Toties šoreiz konkurenci diemžēl nesastādīja lietuvieši un divas uzvaras pagājušo svētdien izcīnījusī diezgan kuplā Baltkrievu komanda.

U16 grupā pirmie trīs bija krietni priekša pārējiem, savā starpā sarūpējot interesantu un ļoti sīvu cīņu par uzvaru, ko beidzot izcīnīja Alberts Jansons, kurš iepriekšējā nedēļas nogalē ar vienu no braucieniem katrā dienā parādīja, ka var būt labākais, bet pietrūka stabilitātes. Šoreiz arī viņš nebija vienādās vietās abos braucienos, bet, līdzīgi veicot otro braucienu, sīvajā konkurencē viņam izdevās nosargāt līderpozīcijas, kaut arī 0,07 sekunžu attālumā jau „pakausī elpoja” Pauls Rubenis. Mārtiņš Zvīnis ar otro laiku abos braucienos beigās palika trešais. Meitenēm pirmais trijnieks bija identisks pagājušajai svētdienai, turklāt katra ieņēma stabilu savu godalgoto vietu. Betija Burkovska izcīnīja uzvaru, Rēzijai Krastiņai ieņemot otro vietu, bet Laurai Bērziņai noslēdzot trijnieku. 

U14 grupā šoreiz sev uzdevumu otrajā braucienā nesarežģīja Emīls Ģērmanis, visātrāk veicot abus braucienus un izcīnot uzvaru. Par neveiksmīgiem startiem Baltijas kausa posmā reabilitējās Kristofers Gulbis, iegūstot otro vietu, bet ar Kristoferu otrajā braucienā identisku otru labāko laiku uzrādījušais Bruno Milbrets attaisnoja pagājušā rakstā sev veltītās uzslavas un atkal iekļuva trijniekā, pakāpjoties no piektās vietas pirmajā braucienā. Atkal ar ceturto vietu nācās samierināties Mārcim Beitānam, bet otrajā braucienā nefinišēja vicelīderis pēc pirmā brauciena Henrijs Bergmanis. Meiteņu konkurencē, kas nestabilitātes dēļ nesanāca pirms nedēļas, tas sanāca šoreiz Elīnai Zalānei, lai arī uzvara viņai nācās vissaspringtākajā cīņā no visām grupām, jo tikai 0,02 sekundes Elīnai divu braucienu summā piekāpās Baltijas kausa 2.posma labākā mūsējā Katrīna Dzelme. Katrai no viņām pa ātrākam laikam kādā no braucieniem. Stabila trešā vieta tika Karlīnai Grāmatniecei. 

U12 grupā Latvijas kausa 1.posma panākumu atkārtoja igaunis Laurs Megi, kurš otrajā vietā atstāja mūsu labāko un pirms nedēļas abas dienas Baltijas kausā uzvarējušo Robertu Beikmani. Vietu trijniekā nosargāja Artemijs Terlanovs, bet aiz trijnieka uzreiz ierindojās trešais labākais mūsējais Georgs Daukuls, kuram ar trešo laiku otrajā braucienā pietuvojās Roberts Kupčs. Meitenēm šajā grupā ceturto startu pēc kārtas bija jauna uzvarētāja, kuras godā šoreiz tika Beatrise Jekševica, apturot „Panteras” meiteņu dominanci. Ar Beatrisi pirmajā braucienā otro laiku dalījusī Patrīcija Ansonska, beigās piekāpās tikai 0,08 sekundes, kas bija otrā tuvākā atstarpe no visām grupām. Pēc ne tik veiksmīgā Baltijas kausa atkal trijniekā atgriezās Helēna Ērenpreisa, bet neveiksme otrajā braucienā piemeklēja līderi pēc pirmā brauciena Samantu Līcīti. Interesanti, ka pēc pirmā brauciena pirmais trijnieks bija tik līdzīgs, ka satilpa 0,03 sekundēs. Tikmēr pagājušās svētdienas uzvarētāja Diāna Daukšte šoreiz palika uzreiz aiz godalgām. 

Ivars Bācis 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv