ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

31 • 03 • 2016

Lelde Gasūna izcīna 2.vietu un FIS punktu rekordu Krievijas čempionāta slalomā

Krievijas čempionātā un FIS sacensībās slaloma disciplīnā labākā Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna izcīnīja 2. vietu, kā arī savu personīgo punktu rekordu slalomā - 12,26 FIS punkti.

Sacensībās Poļarniji Zori ciematā uz starta izgāja 42 dalībnieces no trim valstīm - Latvijas, Krievijas un Ukrainas. Leldei pirmajā braucienā startēja ar otro starta numuru, kamēr Lienei Bondarei bija 14. numurs.

Pirmo braucienu Lelde veica ātrāk par visām dalībniecēm, 53 vārtus garajā trasē uzrādot laiku 49,60 un par 0,10 sekundēm apsteidzot sacensību uzvarētāju Kseniju Alopinu no Krievijas, kura Pasaules rangā slalomā ieņem 45. vietu, un šosezon arī vienreiz bijusi Pasaules Kausa trīsdesmitniekā. Lienei Bondarei sacensības neiesākas tik veiksmīgi, un izstāšanās jau pirmajā braucienā.

Otrais brauciens Leldei nepadevās tik lielisks, un Krievijas sportiste Alopina braucienā Leldi apsteidza par 0,70 sekundēm. Divu braucienu koplaikā Lelde uzvarētājai zaudēja 0,60 sekundes, kas viņai ļāva tikt pie labākajiem punktiem karjerā, iepriekšējo punktu rekordu (14,00 FIS punkti), ko Lelde izcīnīja Tālo Austrumu kausa (FEC) sacensībās marta sākumā, uzlabojot par 1,74 FIS punktiem. Trešo vietu sacensībās ieguva cita Krievijas sportiste Anastasija Romanova, kura uzvarētājai zaudēja 2,21 sekundi.

Pēc sacensībām Lelde pastāstīja, ka ir ļoti apmierināta ar savu sniegumu šodien un patiesībā pat nedaudz pārsteigta. Viņa arī atzīst, ka otrais brauciens neizdevās tik labs: “Otrajā braucienā es nerādīju savu labāko sniegumu, tas nebija tāds brauciens, kādu biju vēlējusies. Pirmais brauciens bija labs, bet otrais vienkārši neizdevās.”

Par rītdienu runājot, “International Ski Team” pārstāve stāsta: “Vairāk vai mazāk ir zināms tas, ko es varu izdarīt, un kā es varu nobraukt.” Par to kāds varētu būt rezultāts Lelde neko neprognozē, tikai saka, ka, galvenais, labi nostartēt un nobraukt.

Rīt gan sievietēm, gan vīriešiem gaidāmas vēl vienas FIS statusa sacensības slalomā, bet pēc tam, sestdien un svētdien paredzēts gan Krievijas čempionāta, gan FIS milzu slaloms.

Edgars Beļakovs

6 Komentāri

Paldies Edgaram par rakstu ! ;)
31 • 03 • 2016 / 23:39
nepagāja ne diennakts. labs, Ivar!
..
01 • 04 • 2016 / 10:28
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv