ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

12 • 08 • 2016

Latvijas sportisti startēs pasaules čempionātā skrituļslalomā

Saistītā informācija

Latvijas labākie skrituļslalomisti ir devušies uz Spānijas pilsētiņu Villablino, kurš šīs nedēļas nogalē tiks aizvadītu pasaules čempionāta komandu sacensības un milzu slaloms, kā arī pasaules kausa noslēdzošais posms.

Pasaules čempionāts šosezon notiek divās daļās. Pirmā notika jūnija sākumā, kur Vācijas pilsētiņā Unterenzingenē Kristaps Zvejnieks kļuva par čempionu slaloma disciplīnā, bet Dāvis Zvejnieks uzvarēja paralēlajā slalomā.

Uz Villablino Latvijas komanda ir devusies lielākā sastāvā nekā uz iepriekšējiem PK posmiem. Mūsu līderis Kristaps Zvejnieks turpina cīnīties par uzvaru PK kopvērtējumā, līdz kurai gan pietrūkst 60 punkti.

Tikmēr Miks Zvejnieks stāsta, ka arī viņam šis posms būs svarīgs, jo jāaizstāv iepriekšēja PČ pirms diviem gadiem izcīnītā otrā vieta komandu sacensībās, kā arī jācīnās par Top6 PK kopvērtējumā: “Es sagaidu tikpat izcilas sacensības Spānijā, kā tās bija pērn, kad Spānija pirmo reizi rīkoja tik liela mēroga skrituļslaloma sacensības. Spānijas posms noteikti ir viss jaudīgākais no visiem sezonas posmiem - skatītāji, organizatori un atmosfēra tur ir lieliska, kas arī sportistiem dod papildus enerģiju. 3 dienas, 3 svarīgas sacensības priekšā - būs interesanti un zinu, ka arī rezultāti būs labi! Pasaules čempionātā milzu slalomā jāpacīnās par Top3, Pasaules kausa finālā jāiegūst svarīgie punkti kopvērtējumam, kā arī komandu sacensībās Latvijai jāaizstāv pirms diviem gadiem pasaules čempionātā izcīnītā 2.vieta!”

Arī Latvijas labākā pārstāve starp sievietēm, Ieva Meldere ir labi noskaņojusies sacensībām, stāstot, ka komandu sacensībās vajadzēs cīnīties par zeltu: “Esmu ļoti pozitīvi noskaņota pirms pasaules čempionāta Spānijā. Esmu ļoti labi sagatavojusies. Mans mērķis ir iebraukt desmitniekā gan milzu slalomā, gan slalomā. Protams, komandu braucienā jācīnās par zeltu. Pagājušajā čempionātā izcīnījām sudrabu, šogad jāiet uz zeltu. Kāpēc gan es atbraucu tik tālu, protams, lai uzvarētu. Es esmu tikpat stipra kā visas pārējās konkurentes. Jāsakārto domas pirms starta un jādodas trasē. Vienalga, ko tu vēlētos dzīvē sasniegt - Tu vari to paveikt. Tādēļ uz priekšu! Sper pirmo soli - saņem drosmi un dari!” 

Sacensībās Villablino sākas piektdienā, 12. augustā, kad norisinās milzu slaloms. Sestdienā gaidāms turpinājums ar jau iepriekš minētajām komandu sacensībām, kā arī ar PK finālu slalomā. Svētdien norisināsies Spānijas mēroga sacensības paralēlajā slalomā.

Jāpiemin, ka Latviju komandu sacensībās pārstāvēs Kristaps un Miks Zvejnieki, kā arī Ieva Meldere un Marta Garā.

Sacensību tiešraide vērojama internetā - http://firs.rollersports.tv/live/?liveId=A217BCEBB2594BDF8FE2E65131DBF6630210

Edgars Beļakovs


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv