ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

04 • 04 • 2016

Latvijas sportisti pēc sacensībām Krievijā [papildināts]

Aizvadītajā nedēļas nogalē Krievijas ciematā Poļarniji Zori noslēdzās Krievijas čempionāts un FIS sacensības kalnu slēpošanā. Slalomā mūsējiem labi rezultāti un četri goda pjedestāli, bet milzu slalomā Latvijas sportistiem neveicās tik labi, un labākais rezultāts Leldei Gasūnai - 4. vieta Krievijas Čempionātā.

Pēc divām 3. vietām slalomā, Latvijas izlases līderim, Kristapam Zvejniekam neveiksme pirmā milzu slaloma 1. braucienā. Kristaps piedzīvoja kritienu, un sasita celi, kas liedza startēt nākamajā dienā. Pēc sacensībām Kristaps stāsta: “Slalomā abas dienas sniegs bija diezgan mīksts, kas nav mana mīļākā sniega kondīcija. Braucieni bija ar pāris mazām kļūdiņām, taču kopumā tīri normāli.” Kristaps arī min, ka arī viņa galvenie konkurenti Pāvels Trikičevs un Aleksandrs Horošilovs brauca maksimāli labi, jo tas tomēr nacionālais čempionāts. “Pašam sajūta laba, jo lai arī punktus labus neizbraucu, vismaz zinu, ka turpat vien esmu,” nobeidz Kristaps. Tagad viņš domā pāris dienas atpūtināt celi un saka, ka tad jau viss būšot labi.

Tikmēr Kristapa brālim Mikam labākais rezultāts tikai 8. vieta slalomā. Miks pēc sacensībām pastāstīja, ka sacensības Krievijā nav bijušas vieglas: “Kā jau katru gadu, sacensības Krievijā diezgan grūtas. Gan kalna ziņā, gan arī dalībnieku, jo paši krievi arī diezgan labi brauc, un ar katru gadu arvien labāk.” Miks stāsta, ka slalomā nav izdevies apvienot divus labus braucienus: “Katru dienu viens no diviem braucieniem bija tiešām labs, bet abi braucieni kopā nesalikās.” Miks saka, ka otrajā dienā nepaveicās, jo sanācis paņemt mietu starp kājām, taču brauciens bijis labs.

Žaks Gedra nav apmierināts ar savu sniegumu sacensībās, un viņš stāsta, ka nav juties kā viņš pats. Uz sacensību otro pusi sajūtas gan esot uzlabojušās. Žaka labākais rezultāts bija 13. vieta vienā no slalomiem, kur uzvarētājam tika zaudētas 5,45 sekundes.

Tikmēr Norvēģijā dzīvojošā Latvijas izlases pārstāve Agnese Āboltiņa piedalījās Norvēģijas čempionātā. Viņa savus labākos rezultātus sasniedza nobraucienā un alpu kombinācijā, kur tika izcīnīta 15. vieta. Slaloma disciplīnā Agnese nefinišēja, un pēc sacensībām stāsta: “Ar savu sniegumu Norvēģijas čempionātā neesmu apmierināta. Diemžēl neviens starts neizdevās kā plānots. Ceru uz labāku sezonas noslēgumu turpmākajās sacensības.” Agnese nu jau ir devusies uz Zviedriju, kur aizvadīs savas nākamās sacensības.

Edgars Beļakovs

*Papildināts 05.04.2016 pl.15:50 ar Agneses Āboltiņas komentāru

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv