ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

25 • 01 • 2016

Latvijas Kausa slalomā jauni uzvarētāji

Svētdien ar slalomu noslēdzās Siguldā Pilsētas trasē notikušais Latvijas kausa pirmais posms kalnu slēpošanā. Jauniešiem visās sešās grupās kopā sacentās 98 dalībnieki, bet ”Master” grupā uz starta izgāja 10 vīri un 5 dāmas. Master grupā bija jauni uzvarētāji, tāpat arī četrās no sešām jauniešu grupām, jo tikai U12 un U14 grupā meitenēm milzu slaloma uzvarētājas spēja atkārtot savu panākumu arī svētdien.

Otrajā sacensību dienā labākos rezultātus jauniešu grupā uzrādīja SSS/SK “Pantera” pārstāvji, kas izcīnīja gan visvairāk uzvaru, gan arī godalgu – trīs pirmās vietas, viena otrā un divas trešās vietas, kopumā sešas reizes kāpjot uz goda pjedestāla. Četras godalgas SK Virsotnes kontā, bet trīs reizes trijniekā iekļuva SSS/ SK “Ziemeļpols” kalnu slēpotāji, izcīnot divas uzvaras. Ja “Kore” un “Snowfeel” arī sestdien ieguva godalgotas vietas, tad svētdien pirmo reizi uz pjedestāla kāpa kāds no “Apex”. Tikmēr “Master” grupā pa uzvarai “Panterai” un “Virsotnei”, bet ierasti vīriešu konkurencē dominējošā “Kore” samierinājās ar vienīgi ar otro vietu, jo divi favorīti Pauls Stēga un Edgars Kupčs izstājās.

U16 grupā puišiem pēc pirmā brauciena Kristaps Lazdāns tikai par 0,04 sekundēm bija priekšā Mārtiņam Zvīnim, sagādājot pamatīgu intrigu uz otro braucienu, kur negaidīti atveda gandrīz sekundes pārsvaru un izcīnīja uzvaru. Līdz ar to abiem tika pa vienai uzvarai, katram savā disciplīnā. Stabili trešais bija Edgars Žurevskis. Meitenēm sanāca pilnīgi identisks iznākums kā puišiem, proti, milzu slaloma trešās vietas ieguvēja Rēzija Krastiņa tāpat kā Lazdāns uzvarēja slalomā, uzvarētāja milzu slalomā Laura Bērziņa tāpat kā Zvīnis ieņēma otro vietu slalomā, bet trešās vietas ieguvēja Helēna Mūrniece tāpat kā Žurevskis tika pie pirmās godalgas. Ja šāda sakarība abiem dzimumiem šajā grupā bija identiska, tad scenārijs gan atšķīrās, jo vēl vienu godalgotu vietu un, iespējams, pirmo uzvaru no rokām izlaida līdere pēc pirmā brauciena Betija Burkovska, kuras pārsvars pār otro braucienu lieliski veikušo Krastiņu gan bija niecīgs – 0,07 sekundes un kura otrajā trasē krita un izstājās.

U14 grupā šoreiz pirmais trijnieks bija samērā patālu viens no otra. Dzimšanas dienas gaviļnieks Marks Truhins uzvarēja, neatstājot nekādas cerības saviem konkurentiem. Par sestdienas neveiksmi ar otro vietu reabilitējās Kristofers Gulbis, bet pirmās dienas uzvarētājam Emīlam Ģērmanim nācās samierināties ar trešo vietu. Milzu slaloma otrās vietas ieguvējs Aksels Bergmanis, kurš pirmajā braucienā krita un pazaudēja daudz laika, ar trešo laiku otrajā braucienā apliecināja, ka ir trijnieka braucējs. Meitenēm pirmo divu vietu ieguvējas palika nemainīgas, un tās atkal ieņēma kopš pērnās sezonas progresējušās Elīna Zalāne un Katrīna Dzelme, bet priecīgu mirkli pēc kreņķiem sestdien sev sagādāja Laura Bišere, kas sīvā cīņā ielauzās trijniekā, par 0,04 sekundēm ceturtajā vietā atstājot pirmajā dienā trešo vietu ieguvušo Dārtu Stepiņu.

U12 grupā puišiem bija visinteresantākie notikumi un lielākās izmaiņas galvgalī, kuras notika, iztiekot bez kritieniem un izstāšanām. Ar ātrāko laiku otrajā braucienā no trešās uz pirmo vietu pakāpās Artēmijs Terlanovs, līderi pēc pirmā brauciena Bruno Ģermani atstājot otrajā vietā. Tikmēr vēlreiz trešais bija Georgs Daukuls, kurš ar labāku otro braucienu no trijnieka izstūma pēc pirmā brauciena otrajā pozīcijā esošo baltkrievu Ņikitu Levkinu. Pirmā dienas uzvarētājs igaunis Laurs Megi nebija tik spēcīgs slalomā, turklāt vēl pirmajā trasē kļūdījās, tāpēc augstāk par 7.vietu nespēja tikt. Meitenēm pirmās divas atkal bija tās pašas “panterietes” – Samanta Līcīte un Helēna Ērenpreisa, tikai slaloma nenotika sīva spēkošanās savā starpā kā milzu slalomā, jo abos braucienos izpaudās Samantas pārākums. Pilnu godu pjedestālu “Panterai” nodrošināja Paula Putniņa, bet turpat netālu ceturtajā vietā bija vēl viena šī kluba pārstāve Patrīcija Ansonska.

“Master” grupā izpalika intriga un abu līderu savstarpējais duelis otrajā braucienā, jo Pauls Stēga jau izstājās pašā augšdaļā, līdz ar to diezgan droša uzvara Mārim Antonēvičam. Tikmēr Kristaps Bergmanis līdzīgā cīņā par otro vietu pārspēja Andreju Mihailovu, kamēr trīs lietuvieši sarindojās no 4.-6.vietai. Sievietēm par zaudējumu sestdien revanšējās sacensību apritē atgriezusies Žaklīna Frickausa, kura izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Otro vietu izcīnīja slalomā vēl iemaņas slīpējošā Ilze Trēziņa-Zirdziņa, bet trijnieku noslēdz pirmajā dienā nestartējusī Vita Ciesniece, “neļaujot” pie vēl vienas trešās vietas tikt Jeļenai Brokānei.

Ivars Bācis

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv