ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

05 • 03 • 2016

Latvijas kausā milzu slalomā ātrākie Ž.Gedra un E.Gasūna

Sestdien Latvijas kausa otrajā posmā milzu slalomā vīriešu konkurencē divu braucienu summā, pārsējot otrajā braucienā ātrāko laiku uzrādījušo Miku Zvejnieku, 25 dalībnieku vidū uzvaru svinēja Žaks Gedra, bet sievietēm no 11 dalībniecēm nepārspēta palika Evelīna Gasūna, kurai vistuvāk bija Ieva Meldere.

Pagājušā nedēļas nogalē “Kaķīškalnā” tika aizvadīts Baltijas kausa otrais posms, bet vēlreiz “kaķītī” kalnu slēpotāji nesacentās, jo otrais Latvijas kausa posms norisinājās uz tikko ar mākslīgo sniegu sapūstā kalna nogāzes Pilsētas trasē, kur tika aizvadīts arī pirmais posms janvāra priekšpēdējās brīvdienās. Elite, juniori un “masteri”, Baltijas kausā abas dienas sacentušies slaloma disciplīnā, pēc ilgāka pārtraukuma sacentās milzu slalomā, Ja neskaita pāris Latvijas izlases dalībniekus, kas februāra vidū bija aizbraukuši uz FIS sacensībām Somijā un papildu slalomam piedalījās arī milzu slaloma sacensībās, tad lielākā daļa milzu slalomā nebija startējuši pusotru mēnesi kopš 23.janvāra, kad sacentās šajā disciplīnā Latvijas kausa pirmā posma ietvaros.

Ja sieviešu konkurencē bija tikai mūsējās kalnu slēpotājas, tad vīriešiem bija pārstāvētas visas trīs Baltijas valstis, jo piedalījās pa diviem kalnu slēpotājiem gan no Lietuvas, gan Igaunijas. Nestartējot diviem Latvijas izlases līderiem, kas šajās dienās “dzīvojas” pa uzlecošās saules zemi, pelnot labus punktus un stādot jaunus rekordus, tikmēr turpinājās jau iepriekšējās sacensībās redzētie dueļi cīņā par uzvaru starp Miku Zvejnieku un Žaku Gedru, kā arī Lieni Bondari un Evelīnu Gasūnu, kas piedeva šīm sacensībām interesi un arī intrigu. Vēl jau tika gaidīts, ka mūsējo puišu starpā varētu ielauzties Lietuvas labākais kalnu slēpotājs Rokas Zaveckas.

Vīriešiem norisinājās jau pirms nedēļas redzētais scenārijs, ka abi galvenie favorīti uzrāda labākos laikus katrs savā braucienā. Pirmajā braucienā vadībā izvirzījās Žaks Gedra, kas par trešdaļu sekundi bija ātrāks nekā sīvākais konkurents Miks Zvejnieks. Lai arī Miks otrajā braucienā uzrādīja ātrāko laiku, tomēr viņš otrajā trasē Žaku pārspēja vien par 0,06 sekundēm, kas divu braucienu summā uzvaru ar ceturtdaļsekundes pārsvaru deva trīs gadus jaunākajam „Ziemeļpols” pārstāvim Žakam. Līdz ar to rīt Miks būs vēl vairāk motivēts, un mūs gaida aizraujoša cīņa FIS slalomā. Trešo vietu pēc gada pārtraukuma ieguva Elvis Opmanis, kurš uz goda pjedestāla elites grupā šajā disciplīnā stāvēja pirms gada arī Latvijas kausa otrajā posmā. Uzreiz aiz trijnieka ierindojās Svens Marks, kuram svētdien slalomā atkārtot šādu vietu būs grūti. Piektais bija Roberts Briška, bet sešinieku noslēdza labāk kā Baltijas kausa posmā nostartējušais Dainis Krauja.

Žaks Gedra, Latvijas Kauss 2.posms, Pilsētas trase, Foto: Emīls Lukšo
Žaks Gedra, Latvijas Kauss 2.posms, Pilsētas trase, Foto: Emīls Lukšo

Sievietēm intriga pazuda jau pirms sacensībām, jo uz starta neizgāja viena no favorītēm Liene Bondare, kura bija nedaudz apslimusi, bet vēl pastāv iespēja, ka viņa izies uz starta slalomā. Līdz ar to Evelīna Gasūna svinēja uzvaru, jo vēl viena dalībniece, kas viņu varētu pārspēt – Žanete Gedra, pēc ceļa traumas Lillehammerē, diemžēl jau priekšlaicīgi ir noslēgusi šo sezonu. Stabilu otro vietu ieguva Ieva Meldere, bet trijnieku noslēdza Elizabete Šterna, kura identiski kā Elvis Opmanis tieši pirms gada pirmo un vienīgo reizi Latvijas kausa otrajā posmā, un arī milzu slalomā, bija stāvējusi uz goda pjedestāla. Ceturtā bija stabili labākā „Master” grupas pārstāve Žaklīna Frickausa, bet šajā grupā līdzīgā cīņā par otro vietu Deniza Druka-Jaunzeme trešajā vietā atstāja šī gada pirmā posma negaidīto uzvarētāju Ilzi Trēziņu-Zirdziņu.

Evelīna Gasūna, Latvijas Kauss 2.posms, Pilsētas trase, Foto: Emīls Lukšo
Evelīna Gasūna, Latvijas Kauss 2.posms, Pilsētas trase, 
Foto: Emīls Lukšo

Tikmēr vīriem „Master” pēc pārtraukuma sacensību apritē ar uzvaru atgriezās Jānis Korde, kurš sīvā cīņā par dažām simtdaļām pārspēja lietuvieti Jurģi Januļiuoni. Turpat cieši aiz abiem atradās arī otrajā braucienā ātrāko laiku uzrādījušais un trešo vietu ieguvušais Pauls Stēga, bet trešais no mūsējiem un ceturtais kopējās ieskaitē bija Edgars Kupčs.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv