ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

17 • 12 • 2015

Latvijas kalnu slēpotājiem kāpums FIS rangā

Saistītā informācija

Vairāki Latvijas izlases kalnu slēpotāji pēc pēdējo desmit dienu laikā uzrādītājiem ļoti labajiem rezultātiem Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās Norvēģijā un Somijā ir krietni uzlabojuši savu reitingu un līdz ar to arī pakāpušies par vairākiem simtiem vietu pasaules rangā. Tikmēr savas augstās pozīcijas saglabājuši mūsu līderi, Kristapam Zvejniekam slalomā joprojām atrodoties starp labākajiem septiņdesmit, bet Leldei Gasūnai šajā pašā disciplīnā ieņemot 167.vietu.

Pēc nesen uzrādītajiem rezultātiem, kā arī ņemot vērā pēdējā gada laikā sasniegto, bija jau gaidāms, ka šodien iznākušajā jaunajā FIS punktu listē kalnu slēpošanā daļa Latvijas pārstāvju būs veikuši ievērojumu kāpumu. Neskatoties uz to, ka jaunā liste iznākusi ceturtdienā, pēdējās ieskaitītās sacensības ir svētdien 13.decembrī, bet šīs nedēļas sākumā uzrādītie rezultāti tiks ņemti vērā nākošajā listē, kas tiks izdota janvāra otrajā nedēļā. Ja arī pirmdienas sasniegtais tiktu ņemts vērā, tad dažiem kāpums būtu vēl straujāks.

Vislielāko “lēcienu” veikusi Agnese Āboltiņa, kura savu reitingu slalomā ir uzlabojusi par 21 punktu (33,63 FIS punkti) un 3287 dalībnieču vidū ir pakāpusies par vairāk nekā 350 pozīcijām uz 311.vietu, aizejot priekšā par piecdesmit vietām Evelīnai Gasūnai, kura līdz šim bija otrā labākā no mūsējām. Tikai viens punkts A.Āboltiņu šķir no trīssimtnieka, kurā viņa joprojām atrodas nobraucienā (78 FIS punkti un 228.vieta), tiesa, tur ir krietni mazāka konkurence, jo šajā bīstamajā disciplīnā ir trīs reizes mazāk kalnu slēpotāju nekā slalomā – 1100. Otrajā ātruma disciplīnā supergigantā Agnese ir faktiski turpat, kur slalomā, proti, 314.vietā ar 54 FIS punktu reitingu.

Žanete Gedra ar 72,40 FIS punktiem slalomā pakāpusies pāri par 200 pozīcijām uz 1086.vietu (Žanete pirmdien Somijā slalomā uzstādīja rekordu 46 FIS punkti, kas, ja tiktu ņemts vērā, tad viņas reitingu uzlabotu par 17 punktiem un ļautu aizsnigtie līdz aptuveni 730.vietai no gandrīz 3300 kalnu slēpotājām – aut.piez.). Viņas brālis Žaks milzu slalomā ar 54,41 FIS punktu pacēlies no 1770.vietas uz 1295.vietu.

Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna, kuri šajā sezonā startējuši augstākā līmeņa sacensībās kā Pasaules un Eiropas kauss, kur tādā konkurencē nevar nopelnīt labus punktus, ir saglabājuši savas pagājušā sezonā iekarotās pozīcijas. Kristaps ir vienīgais no Latvijas, kas no vairāk nekā pieciem tūkstošiem dalībnieku atrodas simtniekā, ar 9,57 FIS punktiem slalomā ieņemot 65.vietu. Milzu slalomā viņam par 12 punktiem sliktāks reitings, un tas dod 256.vietu. Lelde savukārt nopelnījusi 22,68 FIS punktus un jau sesto mēnesi turas divsimtniekā. Kristapa brālis Miks Zvejnieks slalomā ar 28,19 FIS punktiem ir 392.vietā.

Vēl tūkstošniekā no iepriekš neminētajiem ir Liene Bondare (591.vieta slalomā, 48,87 FIS punkti), divās sacensībās šajā decembrī nostartējušais un ASV dzīvojošais Mārtiņš Onskulis (701.vieta slalomā, 38,23 FIS punkti), Elīna Nežborte (466.vietā nobraucienā, 125 FIS punkti).

Ivars Bācis

Latvijas kalnu slēpotājiem kāpums FIS rangā
6th FIS points list 2015/2016 (avots: DATA.FIS-SKI.COM)

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv