ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

07 • 11 • 2015

Latvijai divas uzvaras FIS slalomā Baltijas kausā

Lietuvas pilsētā Druskininkos Baltijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā pirmajā sacensību dienā FIS Entry league slalomā lieliski nostartēja Latvijas izlases dalībnieki, iegūstot piecas godalgotas vietas. Trīs braucienu summā vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja Latvijas izlases līderis Kristaps Zvejnieks, aiz sevis atstājot brāli Miku, bet sievietēm labākā bija Lelde Gasūna, bet otro un trešo vietu ieguva Evelīna Gasūna un Agnese Āboltiņa.

Sestdien Druskininku slēgtajā hallē “Snow arena” sākās Latvijas Slēpošanas savienības rīkotais Baltijas kauss kalnu slēpošanā. Uz pirmo posmu Lietuvā bija atbraukuši 13 valstu kalnu slēpotāji, pārstāvot gan Baltijas valstis, gan arī Čehiju, Baltkrieviju, Īriju, Turciju, Spāniju, Poliju, Krieviju, Baltkrieviju, Rumāniju, Ungāriju. FIS Entry league sacensībās slalomā, kur aptuveni 400m garajā trasē bija jāveic trīs braucieni, sacentās 39 vīrieši un 30 sievietes. Latvijas kalnu slēpotāji apliecināja jau pirms sacensībām izvirzīto favorītu statusu, uzvarot gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē, turklāt dāmām aizņemot visu goda pjedestālu.

Vīriešiem Kristaps Zvejnieks, kura slaloma reitings 9,57 FIS punkti, bija vienīgais ne tikai zem 10, bet arī zem 20 punktu robežas. Līdz ar to viņam nesagādāja grūtības izcīnīt uzvaru tāpat kā pagājušajā gadā, tikai šoreiz jau FIS Entry league statusā (Entry league ir tāpēc, ka trases vertikālais kritums 60m atpaliek no FIS noteikumos prasītā priekš parastajām FIS sacensībām – aut.piez.). Kristaps pirmajos divos braucienos uzrādīja labākos laikus un iekrāja pietiekamu pārsvaru, lai ar ceturto laiku pēdējā trešajā braucienā svinētu uzvaru kopumā, uzrādot laiku 1:09,64 un par 0,82 sekundēm apsteidzot tuvāko sekotāju. Otro vietu, par kuru ļoti līdzīgi cīnījās Miks Zvejnieks un čehs Daniels Paulus, pateicoties vislabākajam laikam trešajā braucienā, ieguva mūsu Miks, nodrošinot Latvijai un Zvejnieku ģimenei dubultuzvaru. Ceturtais bija slovāks Romans Murins (+1,3 s), piektajā vietā ierindojās Soču Olimpisko spēļu 31.vietas ieguvējs nobraucienā Jurijs Daniločkins no Baltkrievijas (+1,82 s), bet sešinieku noslēdza Lietuvas labākais kalnu slēpotājs Rokas Zaveckas (+2,58 s).

Latvijai divas uzvaras FIS slalomā Baltijas kausā

No mūsējiem 39 dalībnieku konkurencē desmitniekā iekļuva arī Roberts Briška (+3,93 s) un Dāvis Zvejnieks (+4,39 s), kuriem attiecīgi 9. un 10.vieta, bet 0,08 sekundes līdz desmitniekam pietrūka Elvim Opmanim.

Sievietēm nebija izteiktas līderes kā vīriešiem, jo Leldei Gasūnai nopietnu konkurenci varēja sastādīt baltkrieviete Marija Škanova, kas siguldietei Olimpiskajās spēlēs Sočos slalomā bija vienu pozīciju priekšā (29.vietā) un arī slaloma reitingā ir septiņas pozīcijas priekšā 158.vietā. Taču baltkrieviete neparādīja labāko sniegumu un palika ārpus godalgotā trijnieka ceturtajā vietā. Lelde tāpat kā Kristaps bija ātrākā pirmajos divos braucienos un ar to bija pietiekoši uzvarai triju braucienu summā. Vecākā māsa Gasūna uzrādīja laiku 1:14,34 un par 0,34 sekundēm apsteidza Evelīnu, kura pēdējā braucienā bija ātrākā un panāca dubultuzvaru savai ģimenei. Latvijai pilnu goda pjedestālu nodrošināja Agnese Āboltiņa (+0,72 s), kurai stabila trešā vieta. Sešinieku noslēdza krieviete Anastasija Gornostajeva (+1,48 s) un slovākiete Sona Moravcikova (+1,84 s). Stabili brauca Ieva Meldere, kura ierindojās 8.vietā, bet desmitnieku 30 dalībnieču konkurencē noslēdza pirmo sezonu junioros pārgājusī Žanete Gedra.

Latvijai divas uzvaras FIS slalomā Baltijas kausā

No „Snow arena” Druskininkos

Ivars Bācis

 

9 Komentāri

Lieliski!
Paldies par enerģisko, izsmeļošo komentēšanu un operatīvo jaunumu atklāstu, kā arī Infoski par audio tiešraidi šajās dienās, lai varētu attālināti sekot un just līdzi :)
74
07 • 11 • 2015 / 19:39
Liels paldies Ivaram par superīgo komentēšanu! :)
Mamma
08 • 11 • 2015 / 12:43
Rigas domes sporta portāls
09 • 11 • 2015 / 14:46
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv