ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

04 • 03 • 2016

L.Gasūnai punktu rekords un 5.vieta milzu slalomā Japānā

Vakar Japānas pilsētā Nozavā Onsenā notikušajā Tālo Austrumu kausā kalnu slēpošanā milzu slaloma disciplīnā ļoti labus punktus sasnieguši Latvijas izlases kalnu slēpotāji. Lelde Gasūna 69 dalībnieču konkurencē ieguva 5.vietu (+1,30 s) un pirmo reizi karjerā milzu slaloma disciplīnā nopelnīja zem 20 FIS punktiem – 18,81 punkts, bet Kristaps Zvejnieks no 96 dalībniekiem ieņēma 18.vietu (+0,76 s) un nopelnīja 20,02 FIS punktus, kas ir viņa ceturtais labākais rādītājs karjerā milzu slalomā. Sievietēm uzvaru izcīnīja talantīgā 19 gadus vecā japāniete Asa Ando, kura otro reizi šosezon ieguva zem 9 FIS punktiem, bet vīriešu konkurencē uzvarētāji bija divi – identisku laiku divu braucienu summā uzrādījušie Austrijas trešā sastāva pārstāvji Bernhards Binderičs un Magnus Valhs.

Pēc vienas dienas brīvdienas Latvijas kalnu slēpotāji Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna pārbrauca no Hakubas uz Nozavu Onsenu, kur ceturtdien un piektdien turpināja dalību Kontinentālajā jeb Tālo Austrumu kausā (FEC), tikai šoreiz slalomu nomainot ar milzu slalomu. Ja Kristapam Zvejniekam tā bija debija šajā disciplīnā šosezon, tad Lelde Gasūna milzu slalomā šosezon jau bija paspējusi nostartēt vairākkārt, turklāt visos līmeņos – gan FIS sacensības, gan Eiropas kausā, gan arī divas reizes visaugstākajā līmenī – Pasaules kausa posmos. Tas atspoguļojās arī rezultātos, Leldei šoreiz sasniedzot augstvērtīgāku rezultātu no abiem. 

Lelde pirmo trasi veica 1:02,89 un no līderes atpalika 1,27 sekundes, kas ļāva ierindoties aiz labāko sešnieka. Otrajā trasē siguldiete jau bija pavisam tuvu labākajām un uzrādīja 4.laiku (+0,16 s), tikai 0,05 sekundes piekāpjoties otrajai labākajai.  Līdz ar to mūsu kalnu slēpotājai no “International Ski team” divu braucienu summā izdevās pakāpties uz piekto vietu (+1,30 sekundes) un nopelnīt 18,81 FIS punktus, par 0,14 sekundēm paliekot tieši aiz Olimpisko spēļu 28.vietas ieguvējas Nevenas Ignjatovičas no Serbijas, bet par pussekundi apsteidzot pagājušā gada 15.labāko juniori pasaulē šajā disciplīnā Adrianu Jeļinkovu no Nīderlandes. Uzvarētājai Ando tikai 0,05 sekundes piekāpās otro braucienu visātrāk veikusī Aleksandra Tileja no Lielbritānijas, kura pirms diviem mēnešiem Pasaules kausa posmā milzu slalomā ieguva 19.vietu.

Kristapam Zvejniekam sanāca pretējs scenārijs nekā Leldei, jo pēc pirmā brauciena viņš ar uzrādīto laiku 57,42 sekundes atradās labāko sešinieka beigās, no līdera atpaliekot 0,73 sekundes. Taču ar 20.laiku otrajā braucienā viņš tika “atsviests” uz 18.vietu divu braucienu summā. Tomēr tas nenozīmē, ka Kristaps būtu slikti veicis otro trasi. Mārupietis labākajam zaudēja sekundi, bet tā kā rezultāti bija ļoti blīvi, tad sanāca vien 20.laiks. Rezultāti bija ļoti blīvi ne tikai 2.braucienā, bet arī divu braucienu summā, jo, ierindojoties vien 18.vietā, K.Zvejnieks no uzvarētāja atpalika 0,76 sekundes, nopelnot 20,02 FIS punktus. Trīs vietas priekšā esošais konkurents bija tikai par 0,02 sekundēm ātrāks, līdz desmitniekam pietrūka mazāk par 0,2 sekundēm, bet, lai iekļūtu sešiniekā, Kristapam bija jābrauc tikai par trešdaļu sekundes ātrāk.

Vienādu laiku uzrādīja un uzvaru izcīnīja abi austrieši, kuri pēc pirmā brauciena bija ļoti tālu viens no otra. Ja Magnus Valhs atradās 4.pozīcijā, tad Bernhards Binderičs nebija starp labākajiem divdesmit. Milzīgu kāpumu veica arī trešo vietu ieguvušais zviedrs Gustavs Lundbaks (pirms četriem gadiem pasaules čempionātā junioriem milzu slalomā zviedrs ar iegūto 45.vietu bija sešas pozīcijas aiz Kristapa – aut.piez.), kurš pēc pirmā brauciena atradās otrā desmita beigās un vairāk kā desmit vietas aiz Latvijas pārstāvja. 

Par šodienas startu nākamajā rakstā.

Ivars Bācis


4 Komentāri

Latvijas sabiedrisko mediju portāls
04 • 03 • 2016 / 14:24
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv