ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

06 • 03 • 2016

L.Gasūnai 2.vieta un punktu rekords FEC slalomā Japānā

Latvijas izlases kalnu slēpotāja Lelde Gasūna šodien Japānas pilsētā Šigakogenā notikušajā Tālo austrumu kausā (FEC) slaloma disciplīnā 75 dalībnieču konkurencē izcīnīja dalītu otro vietu, pirmo reizi Kontinentālajā kausā iekļūstot trijniekā, un ieguva savus labākos punktus karjerā – 14 FIS punkti, 0,83 sekundes zaudējot pasaules čempionāta 24.vietas ieguvējai Aleksandrai Tilejai no Lielbritānijas. Tikmēr Kristapam Zvejniekam 101 dalībnieka vidū sestā vieta, uzvarētājam Dongam-Hjunam Jungam no Korejas piekāpjoties pusotru sekundi, kamēr savulaik pasaules kausa posmos desmitniekā tikušais šveicietis Markuss Fogels par mūsu kalnu slēpotāji bija ātrāks par pussekundi un ieņēma vien piekto vietu.

Pēc vienas brīvdienas un pārbraukšanas no Nozavas Onsenas šodien uz starta slalomā Tālo austrumu jeb Kontinentālā kausā citā Japānas pilsētā Šigakogenā izgāja abi Latvijas izlases līderi kalnu slēpošanā Lelde Gasūna un Kristaps Zvejnieks. Arī šoreiz veiksmīgāk no abiem nostartēja Lelde, kura ne tikai pirmo iekļuva trijniekā, bet arī pēdējās nedēļas laikā jau trešo reizi sasniedza savu FIS punktu rekordu, otro reizi karjerā iegūstot zem 15 FIS punktiem, kaut arī līdz šā gada marta mēnesim viņai nebija izdevies iegūt zem 20 FIS punktiem. 

Jau pirmajā braucienā Lelde Gasūna pieteicās uz godalgotu vietu un pat uzvaru, jo „International Ski team” pārstāve pirmajā trasē ar vienādu laiku dalīja pirmo vietu ar trīs reizes pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā Superkombinācijā jeb Alpu kombinācijā iekļuvušo serbieti Nevenu Ignjatoviču. Lai arī cik maza iespēja tā nebūtu, tomēr arī otrajā braucienā abas uzrādīja vienādu laiku, taču uzvaru viņas nedalīja, bet ieņēma otro vietu, jo otro braucienu teicami veica sestajā vietā esošā un pussekundi zaudējusī A.Tileja, kura tad kļuva par uzvarētāju, uzrādot laiku 1:50,59. Uzreiz aiz trijnieka palika no visām dalībniecēm visvairāk pasaules kausa posmos „punktos” tikusī japāniete Emiko Kijosava, kura četras reizes ir tikusi top25 PK posmos, tiesa, tas bija pirms trim un četriem gadiem. 

Kristapam Zvejniekam sanāca uzrādīt 5. un 7.laiku, kas kopvērtējumā deva sesto vietu. Tā kā 24 gadus vecais mārupietis no uzvarētāja atpalika 1,55 sekundes, tad sanāca nopelnīt 19,23 FIS punktus. Pirmajā trijniekā iekļuva tikai Āzijas kalnu slēpotāji, bet no 4.-6.vietai eiropieši, jo bez Zvejnieka un iepriekš minētā šveicieša Fogela ceturtais bija Kristapa Johannes Strolcs, kurš pirms trim gadiem pasaules junioru čempionātā Superkombinācijā ieguva 4.vietu. 

Rīt no rīta mūsējiem noslēdzošais starts FEC Japānā.

Ivars Bācis

Šodien Japānā Lelde Gasūna izcīna dalītu 2. vietu ar Ignjatovic Nevena un iegūst 14,00 FIS punktus! Diezgan fenomenāls...

Posted by Skibox on Sunday, March 6, 2016

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv