ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

07 • 12 • 2015

A.Āboltiņai punktu rekords FIS sacensībās, L.Gasūna Eiropas kausā milzu slalomā 49.vietā

Norvēģijas ciematā Trisilā Eiropas kausā milzu slalomā Lelde Gasūna 92 dalībnieču konkurencē ieņēma 49.vietu, uzvarētājai Stefānijai Brunerei no Austrijas zaudējot 6,49 sekundes. Tikmēr FIS sacensībās milzu slalomā Hemsedālē Agnese Āboltiņa ieguva 8.vietu, nopelnot 47,50 FIS punktus, kas ir viņas punktu rekords, pirmo reizi karjerā kādā no disciplīnām tiekot zem 50 punktu robežas. 

Latvijas izlases kalnu slēpotājas Lelde Gasūna un Agnese Āboltiņa aizvadījušas milzu slaloma sacensības Norvēģijā, tiesa, savstarpēji nekonkurējot, jo abas startēja dažādās vietās un arī atšķirīga ranga sacensībās. Lelde piedalījās Eiropas kausā Trisilā, bet Agnese FIS sacensībās Hemsedālē.

Leldei milzu slalomā reitings nav tik augsts kā slalomā, tāpēc viņai bija piešķirts 91.numurs, kas nozīmēja, ka viņa startēja priekšpēdējā. Neskatoties uz to, viņa spēja paveikt pirmo uzdevumu – kvalificēties otrajam braucienam, t.i., iekļūstot pirmajā braucienā labāko sešdesmitniekā. Siguldiete uzrādīja laiku 1:03,25 un par 4,10 sekundēm atpalika no līderes Stefānijas Bruneres, kura šogad kļuva par pasaules junioru vicečempioni šajā disciplīnā, bet pirms 10 dienām pasaules kausā Aspenā ieguva 20.vietu. Lai tiktu pie kopvērtējuma ieskaites punktiem, t.i, iekļūtu trīsdesmitniekā, Leldei otrajā braucienā vajadzēja atspēlēt sekundi. 

Dalībnieces rādīja stabilitāti un otrajā braucienā izstājās salīdzinoši nedaudz - septiņas kalnu slēpotājas, kas neļāva veikt lielu lēcienu uz augšu, taču pati Lelde otro braucienu veica labāk un tomēr pakāpās pāris pozīcijas uz augšu uz 49.vietu. Viņa uzvarētājai Brunerei zaudēja sešas ar pusi sekundes. Līdz trīsdesmitniekam pietrūka 2,4 sekundes. Daudz austrietei zaudēja pat otrās un trešās vietas ieguvējas. Pasaules kausu dalībniece šveiciete Simona Vilde piekāpās 1,27 sekundes, bet 1,97 sekundes trijnieku noslēdzošā slovākiete Petra Vlhova, kura novembra beigās Pasaules kausā slalomā Aspenā bija 7. un 11.vietā. Tikai 14.vietā palika Soču Olimpisko spēļu 6.vietas ieguvēja slalomā zviedriete Emīlija Vikstrēma. 

Lelde pastāstīja, ka ar 91.nr. bija jau izsistas bedres, un mērķis tik tiešām bija iebraukt top 60, lai tiktu uz 2.braucienu, jo pirmo reizi piedalījusies EK milzu slalomā. „Otro trasi jau nobraucu labāk, neskaitot to, ka arī trases segums bija daudz labāks,” skaidro Lelde. 

Agnesei Āboltiņai Hemsedālē FIS milzu slalomā bija jāsacenšas ar 74 citām dalībniecēm, pamatā juniorēm, kuras papildus lielajam vairumam mājinieču pārstāvēja arī Zviedriju, Spāniju, Islandi, Poliju, Čehiju, Slovākiju un Igauniju. Sākums neizdevās labs, jo zaudēts daudz, pirmajā un vienīgajā starpfinišā trases vidusdaļā atpaliekot no līderes 2,08 sekundes. Otro trases daļu Agnese veica bez kļūdām, starp citu, visātrāk no visām, līdz ar to starpībai sarūkot līdz 1,86 sekundēm, kas deva tobrīd 13.vietu.

Parādītais pirmā brauciena beigās, lika secināt, ka otrajā braucienā viņai noteikti vajadzēja pakāpties augstāk, un Agnese to izdarīja, iekļūstot desmitniekā. Norvēģijā dzīvojošā Latvijas kalnu slēpotāja otrajā braucienā uzrādīja septīto laiku (+0,87 s), nobraucot ātrāk nekā līdere un 3.laika uzrādītāja pēc pirmā brauciena. Tas kopā deva 8.vietu un faktiski tādu pašu deficītu kā pēc pirmā brauciena – 1,91 s. Tas bija iespējams, jo līderpozīcijās izvirzījās 21 gadus jaunā pasaules junioru čempionāta 10.vietas ieguvēja Eli Pluta no Slovēnijas, kura pēc pirmā brauciena atradās 5.vietā.

Agnese pastāstīja, ka patiesībā nekādas ļoti lielas kļūdas nebija pirmā brauciena sākumā, taču pie vainas bijis tas, ka nav spējusi atrast ritmu trases pirmajā daļā. „Biju nedaudz atsēdusies. Otrajā braucienā galvenais uzdevums būs braukt "tīri",” nosaka Agnese, un to arī izdarīja. „Otrais brauciens bija labāks, it īpaši trases augšdaļa, kur izdevās braukt ar agresīvāku līniju. Ar kopējo rezultātu esmu apmierināta.”

Ivars Bācis

Papildināts viss raksts 08.12.2015 plkst. 14:57.

#trysil #europacup #elanski #filosofit #giant slalom ladies

A photo posted by InternationalSkiTeam (@international_ski_team) on


Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv