ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

19 • 03 • 2016

K.Zvejnieks un L.Gasūna uzvar FIS un LČ milzu slalomā Somijā

Somijas ziemeļu ciematā Pihē Baltijas kausa ietvaros notikušajās FIS sacensībās milzu slalomā, kas bija arī Latvijas čempionāts, 62 dalībnieku vidū vīriešiem ar 0,77 sekundes pārsvaru pār somu astoto labāko junioru Etu Makelu uzvarēja Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks, bet sievietēm no 41 dalībniecēm nepārspēta palika mūsu Lelde Gasūna., kas tuvāko konkurenti Marielu Kufosu no Norvēģijas apsteidza par 0,39 sekundēm. Līdz ar to Latvijas čempioni K.Zvejnieks un L.Gasūna kļuva par pirmajiem uzvarētājiem FIS milzu slalomā, ko rīko Latvijas Slēpošanas savienība. 

Latvijas Slēpošanas savienība 2014.gadā pirmo reizi rīkoja FIS sacensības kalnu slēpošanā, kas notika Suomutunturos, kalnu slēpotājiem sacenšoties slalomā, bet šogad papildu slalomam pirmo reizi FIS statusā tika rīkots milzu slaloms, turklāt vienā dienā divas sacensības – vienas kā nacionālais (Latvijas) čempionāts, bet otras parastas FIS sacensības. Vispirms deviņu valstu pārstāvji – 62 vīriešiem un 41 sievietēm, pārstāvot Baltijas valstis, trīs Ziemeļvalstis, ASV, Slovākiju un Spāniju, sacentās FIS sacensībās un Latvijas čempionātā, kur mūsu kalnu slēpotāji sadalīja medaļas šajā disciplīnā.

Pirmais brauciens priekš Latvijas sākas ļoti labi, jo vadībā izvirzījās gan Kristaps Zvejnieks, gan Lelde Gasūna, bet vienīgais mīnuss bija tas, ka labi braucienu sākusī Evelīna Gasūna izstājās. Kristaps trases augšā lēzenajā daļā uzrādīja tikai trīspadsmito, bet vēlāk stāvajā daļā viņš parādīja savu meistarību un izvirzījās vadībā ar 0,73 sekunžu pārsvaru pār diviem vienādu laiku izrādījušajiem somiem Marlonu Šjobergu un Etu Makeli, 36 vārtu trasi veicot 55:03. Trīsdesmitniekā iekļuva arī Miks Zvejnieks (16.vieta, +1,99 s) un Žaks Gedra (26.vieta, +2,57 s). Otrajā braucienā tuvākie divi konkurenti jau bija trīs simtdaļu attālumā, bet pārsvars pēc pirmā brauciena ļāva svinēt diezgan pārliecinošu uzvaru. Labākais pēc reitinga no norvēģiem Andreas Jakobsens ar otro laiku otrajā braucienā pakāpās uz trešo vietu (+1,07 s). Igaunijas pārstāvis Vorens Kamings Smits Kristapam zaudēja 2,24 sekundes un noslēdza desmitnieku. Sudraba medaļas ieguvējs Latvijas čempionātā Miks Zvejnieks dalīja 15.vietu (+ 3,0 s), bet otro braucienu par viņu nedaudz labāk veica trešais no mūsējiem Žaks Gedra, kurš pakāpās uz 18.vietu (+3,31 s). Septiņas desmitdaļas līdz trīsdesmitniekam pietrūka 32.vietu ieguvušajam Robertam Briškam (+6,65 s), bet savstarpējā cīņā Elvis Opmanis (37.v, +7,46 s) šoreiz par pussekundi apsteidza Dāvi Zvejnieku (40.v, +7,99 s). 

19marts-uzvareetaajiLVVV-2.jpg
Kristaps Zvejnieks, Baltic Cup 2016 3rd round, Pyha (FIN), Foto: Emīls Lukšo

Sievietēm, kas veica to pašu trasi, pirmajā braucienā trases augšdaļā Lelde Gasūna arī nebija visātrākā, bet pārsvaru ieguva trases vidusdaļā, braucienu veicot 57,54 sekundēs un par 0,28 sekundēm apsteidzot otro laiku uzrādījušo norvēģieti Bertīnu Olsenu un par 0,3 sekundēm citu norvēģieti Marielu Kufosu. Labi nobrauca arī piekto laiku uzrādījusī Agnese Āboltiņa (+1,13 sekundes). Otrajā braucienā Kufosa uzrādīja labāko laiku, bet, tā kā norvēģiete bija tikai par 0,01 sekundi ātrāka nekā vecākā Gasūna, tad Kufosa pakāpās uz otro vietu, bet Lelde divu braucienu summā izcīnīja uzvaru. Norvēģietes samainījās vietām, Olsenai iegūstot trešo vietu (+1,25 s). Āboltiņa saglabāja vietu sešiniekā (6.vieta, +3,01 s), kaut arī otrajā braucienā bija astotā, bet Liene Bondare, veicot labāku otro braucienu, ieņēma 14.vietu, bet laika ziņā zaudēja padaudz – 5,3 sekundes Leldei un 2,3 sekundes Agnesei. Salīdzinoši daudz nezaudēja Arta Irbe, kas ieņēma 26.vietu (+18,4 s). 

Ivars Bācis


2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv