ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

31 • 03 • 2016

K.Zvejnieks nokrīt divas pozīcijas, bet stabili turas simtniekā pasaules rangā slalomā

Saistītā informācija

Latvijas izlases kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks trešdien iznākušajā jaunajā Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) listē slaloma rangā piedzīvojis divu pozīciju kritumu uz 70.vietu, taču jau četrpadsmito mēnesi pēc kārtas šajā disciplīnā stabili turas labāko simtniekā, kur šobrīd viņš ir vienīgais no Latvijas pārstāvjiem. Tikmēr Agnese Āboltiņa un Žaks Gedra ir vienīgie no pirmajā tūkstošniekā esošajiem mūsu kalnu slēpotājiem, kuri jaunajā listē ir pakāpušies dažas vietas uz augšu – Agnesei uz 324., bet Žakam uz 754.vietu.

Tā kā K.Zvejniekam Japānā 7.martā uzstādītais punktu rekords – 8,40 FIS punkti – arī tagad iznākušajā FIS listē vēl netiek rēķināti, tad mūsu kalnu slēpotājam ir palicis iepriekšējais reitings 9,57 FIS punkti un jaunajā rangā viņš ir noslīdējis par divām pozīcijām uz 70.vietu, kuru dala ar Krievijas un Bulgārijas pārstāvi. Priekšā ir palaisti divi konkurenti – itālis Tomaso Sala, kas izcēlās marta vidū ar 2.vietu un 6,55 FIS punktiem Eiropa kausa posmā Spānijā, un šveicietis Marks Rošats, kurš tajā pašā EK posmā Spānijā bija ceturtais, iegūstot 9,29 FIS punktus. Līdz sešdesmitniekam pietrūkst 0,77 punkti, bet, lai iekļūtu piecdesmitniekā, Kristapam reitings ir jāuzlabo par 1,42 punktiem. Šajā līmenī uzlabojums par katru desmitdaļu ir sarežģīts uzdevums.

Tikmēr uzvara pēdējā dienā Baltijas kausā Pihē FIS slalomā un iegūtie 30,45 FIS punkti ļāvuši Agnesei Āboltiņai uzlabot savu reitingu par 1,3 punktiem (30,91 FIS punkts) un pakāpties par sešpadsmit pozīcijām uz 324.vietu. Lai iekļūtu trīssimtniekā, Agnesei reitings jāuzlabo vēl par pusotru punktu. Otrs nelielā kāpuma veicējs ir Žaks Gedra, kurš savu reitingu ir uzlabojis par 1,1 punktu (36,95 FIS punkti) un pakāpies par 20 vietām uz 754.pozīciju slaloma rangā. Šādu kāpumu, kaut arī nelielo, veicināja BK Pihē priekšpēdējā dienā iegūtie otro labākie punkti karjerā – 38,43 FIS punkti. 

Pārējie ir noslīdējuši par pāris vietām zemāk. Labāko piecsimtniekā turas un netālu aiz A.Āboltiņas ir Evelīna Gasūna (33,72 punkti un 369.vieta), kā arī Miks Zvejnieks (28,19 punkti un 458.vieta) vīriešu konkurencē, bet nākamā aiz piecsimtnieka no mūsējiem ir Liene Bondare, kas ar 45,94 FIS punktu reitingu atrodas 636.vietā. Bez Agneses un Žaka vēl trīs mūsējie ir uzlabojuši savas pozīcijas, bet viņi reitingā atrodas krietni tālāk – trešajā un ceturtajā tūkstotī. Roberts Briška reitingu uzlabojis par trīs punktiem un tagad ar 77,72 FIS punktiem atrodas 2374.vietā, bet Elvja Opmaņa reitings kļuvis labāks par 4,3 punktiem, un viņš ar 78,64 FIS punktiem ieņem 2404.vietu. Kaut viņai punkti pēc Pihes uzlabojušies par 74 – no 370 uz 296, tomēr Marta Kunce uzlabojusi savas pozīcijas tikai par 72 vietām uz 3612.vietu (ja augšgalā pat katra desmitdaļa dod vietu kāpumu, tad lejasdaļā, kā varam redzēt, vietu kāpums skaitļa ziņā ir mazāks par punktu uzlabojumu – aut.piez.).

Ivars Bācis

Arrived in Polyarny Zori, Russia yeasterday for 4 race days here. Nice to be back here 4 years straight. Feeling good...

Posted by Kristaps Zvejnieks on Wednesday, March 30, 2016

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv