ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

14 • 03 • 2016

K.Zvejnieks 23.vietā Eiropas kausā slalomā

Latvijas izlases kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks ierindojies 23.vietā 97 dalībnieku konkurencē Vācijā notikušajā Eiropas kausa posmā slalomā. Divu braucienu summā Kristaps uzvarētājam, divkārtējam pasaules junioru čempionam Reto Šmidigeram no Šveices piekāpās par 2,68 sekundēm.

Kamēr pārējie izlases dalībnieki un citi Latvijas kalnu slēpotāji atradās Somijas ziemeļu ciematā Pihē un aizvadīja pirms Baltijas kausa treniņa dienu supergigantā, tikmēr Vācijas kalnu ciematā Oberjohā Kristaps Zvejnieks piedalījās savā apaļajā desmitajā startā Eiropas kausa posmā šajā sezonā. Un sanāca iegūt tādu pašu vietu – divdesmit trešo – kā pirms diviem mēnešiem Eiropas kausa posmā Austrijā.

Uz starta izgāja 97 dalībnieki. Pirmajā braucienā Kristaps Zvejnieks, startējot ar 40.numuru, iekļuva labāko divdesmitniekā, pārliecinoši kvalificējoties otrajam braucienam, uz kuru parasti tiek 60 ātrākie pirmajā braucienā, bet tā kā no 97 startējušajiem vairāk kā puse 51 kalnu slēpotājs – pirmajā braucienā izstājās, tad uz otro braucienu tika visi 46 pirmajā braucienā finišu sasniegušie. Mārupietis uzrādīja laiku 1:00,27 un par vairāk nekā trim sekundēm atpalika no lieliski pirmo braucienu veikušā Šmidigera, taču līdz desmitniekam trūks tikai pussekunde. Kaut arī otrajā braucienā labākajiem viņš zaudēja mazāk (1,84 s), Kristapam sanāca uzrādīt vien 22.laiku (1:00,77), kas divu braucienu summā atmeta vairākas pozīcijas atpakaļ uz 23.vietu (+2,68 s un 22,30 FIS punkti), lai gan mūsu kalnu slēpotājs otrajā trasē bija ātrāks par pirmajiem sešiem pēc pirmā brauciena. Taču tāda lejupslīde sanāca dēļ tā, ka ļoti daudziem bija pretēji rezultāti, proti, vadošie pēc pirmā brauciena pavāji nobrauca otro trasi un, otrādāk, otrajā un trešajā desmitā esošie uzrādīja ļoti labus laikus otrajā trasē.

Lai arī otrajā braucienā viņš bija tikai 26.vietā, tomēr Reto Šmidigers, kurš decembrī Pasaules kausa posmā ieguva 17.vietu, spēja saglabāt līderpozīcijas un izcīnīt uzvaru, par 0,14 sekundēm apsteidzot šosezon četras reizes pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā slalomā tikušo itāli Rikardo Toneti, bet trijnieku noslēdza (+0,30 s) pirms nedēļas PK posmā Slovēnijā 17.vietu ieguvušais vācietis Linuss Strasers. Tikai astotais palika šosezon Madonnā Dikapmpiljo 5.vietu ieguvušais Luka Aerni no Šveices.

Ivars Bācis

After 2 days in Oberjoch EC races where finding the way to finish was hard for all the racers I'm heading to Finland,...

Posted by Kristaps Zvejnieks on Monday, March 14, 2016

2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv