ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

25 • 02 • 2016

K.Zvejniekam slaloms palīdz divreiz iekļūt pieciniekā Alpu kombinācijā Vācijā

Slavenajā Vācijas kalnu ciematā Garmišpartenkirhenē notikušajās FIS sacensībās Alpu kombinācijā vislabāk no trijiem Latvijas pārstāvjiem nostartēja Kristaps Zvejnieks, kurš abos startos iekļuva pieciniekā un ieguva 4. un 5.vietu. Tikmēr Leldei Gasūnai izdevās finišēt abos braucienos tikai pirmajā dienā, ierindojoties 26.vietā.

Trīs no Latvijas izlases dalībniekiem Kristaps Zvejnieks, Lelde Gasūna un Dāvis Zvejnieks bija devušies uz Vācijas kalnu ciematu, Olimpisko spēļu mājvietu Garmišpartenkirheni, kur norisinājās FIS sacensības kalnu slēpošanas disciplīnā – Alpu kombinācijā. Šīs sacensības vienlaicīgi bija arī Vācijas junioru čempionāts, taču bez junioriem ne tikai Lelde ar Kristapu bija pieaugušo grupas pārstāvji. Vīriešu konkurencē sacentās pāri par 60 dalībniekiem, bet sievietēm uz starta izgāja 45 kalnu slēpotājas. Mūsējiem bez mājiniekiem konkurenci sastādīja arī Austrijas, Šveices, Francijas, Zviedrijas, Itālijas un vēl dažu citu valstu pārstāvji.

Tā kā sniega trūkums ir ļoti daudzās vietās, tad sākotnēji paredzēto nobraucienu nācās atcelt, un Alpu kombinācijas jeb kādreiz sauktās Superkombinācijas ietvaros, kur notiek divi braucieni – viens nobraucienā, bet otrs slalomā – nobraucienu aizstāja ar supergigantu.  Kā jau tas ir ierasts, tad Alpu kombinācijas pirmajā daļā ātrumdisciplīnā uzrādīto rezultātu ieskaita arī pie FIS sacensībām, piešķirot dalībniekiem FIS punktus. Supergigantu mūsējie bija braukuši pagājušā gada marta vidū Baltija kausā, bet Dāvis Zvejnieks bija izmēģinājis spēkus šajā disciplīnā vēl pavisam nesen - dažas dienas pirms Ziemassvētkiem, kamēr abi vecākie mūsu pārstāvji šajās sacensībās – Kristaps un Lelde – supergigantā FIS sacensībās startēja krietni senāk – attiecīgi pirms trijiem un pieciem gadiem.

Kristaps Zvejnieks supergigantā no līdera atpalika nedaudz mazāk par divām sekundēm, uzrādot attiecīgi 21. un 30.laiku, kas deva ļoti labu starta pozīciju slalomā, kur abas reizes mārupietis bija visātrākais no visiem un spēja pakāpties uz labāko piecinieku, nopelnot 50 un 54 FIS punktus. Labākie laiki slalomā parāda mūsu kalnu slēpotāja līmeni, taču pie šāda sastāva savādāk arī nevajadzēja būt. Dāvis brālim zaudēja 13 un 14 sekundes, ierindojoties vienā no pēdējām vietām no tiem, kas sasniedza finišu abos braucienos, iegūstot nedaudz zem 200 FIS punktiem. Lelde pēc supergiganta atradās 39.pozcījā, bet pēc slaloma pakāpās uz 26.vietu. Tas ir daudz tālāk, taču sieviešu konkurence bija krietni spēcīgāk nekā vīru. Ja no vīriešiem Kristaps bija vispieredzējušākais pasaules kausa posmu dalībnieks, tad sievietēm startēja pie desmit punktos PK posmos tikušās kalnu slēpotājas. Tāpēc arī Lelde savā spēcīgajā disciplīnā slalomā nespēja uzrādīt laiku labāko divdesmitniekā. Viņai arī daudz sliktāka starta pozīcija nekā Kristapam slalomā, jo bija jāstartē trīsdesmit devītajai, kad trase jau bija padangāta.

Ivars Bācis

Downhill training in Garmisch canceled today due to weather conditions. Atleast finally got to test my Fischer Ranger 108 powder skis

A photo posted by Kristaps Zvejnieks (@kristaps_zvejnieks) on


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv