ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

14 • 07 • 2016

Jauniešu un Fitness grupas rezultāti Skibox balvas 3.posmā

Saistītā informācija

U14 grupā sezonas pirmajos divos posmos sprintā pirmo vietu bija ieguvusi Līva Kreitāle, bet 4,8km nepārspēta bija Alīna Savrucka (Laimīte), un arī šoreiz abām pa pirmajai vietai savā disciplīnā, taču tāds pats iznākums viņu starpā kā iepriekš šajā posmā gluži nebija, jo 1km sprintā Līvai uzvaru nācās dalīt ar Alīnu, kura uzrādīja identisku laiku, jo bija pielikusi treniņos pie sprinta, bet varbūt palīdzēja, ka šoreiz sprints bija uz pusi garāks – 1km, nevis 500m. Arī 4,8km Alīna Savrucka bija pielikusi ātrumā, uzlabojot savu rezultātu un izbraucot no 10 minūtēm, taču tik un tā absolūtajā kopvērtējumā uzrādīja otro rezultātu, piekāpjoties U12 grupas līderei un atkal pie divām uzvarām tikušajai Patrīcijai Sniķerei (Laimīte). Tikmēr U12 grupā cīņā par otro vietu neliela intriga pavīdēja tikai 1km sprintā, kur sekundes attālumā no otrās vietas ieguvējas Agates Priedītes (Laimīte) finišēja Ance Kucina (ASI Skibox), bet 4,8km abas šķīra jau pusminūte. Patrīcija ar Agati krietni uzlaboja savus līdzšinējos laikus 4,8km, pirmo reizi izbraucot zem 10 minūtēm. Ja Patrīcijai pie sava labākā rezultāta 4,8km palīdzēja tikt spēja noturēties grupā ar dažiem junioriem un “master” vīriem arī pēdējos divos apļos, tad Agate līdz pat finišam cīnījās divatā kopā ar Alīnu Savrucku.

Puišiem U14 grupā otro posmu pēc kārtas abu līderu spraigajā duelī pirmo vietu gan sprintā, gan 4,8km ieguva Viktors Kokins (ASI Skibox), kuram abas reizes turpat aiz muguras bija un tikai divas sekundes desmitdaļas piekāpās Sandis Reinsons (Laimīte). Abi bija ātrāki nekā juniori sprintā (bet jāņem vērā, ka sprintā atsevišķi startē, un citreiz dažās grupās dalībnieki nebrauc uz maksimālo ātrumu, bet iesaistās taktiskās cīņās – aut.piez.) un finišēja vienlaikus ar divām labākajiem junioriem 4,8km. Lai arī atkal ieguva stabilas trešās vietas, tomēr Edgars Ņezamovs (Laimīte) abiem līderiem 4,8km bija tuvāk nekā citas reizes, ko nevarētu teikt par sprintu. Puišiem U12 grupā otrā posma panākumu – divas uzvaras – neizdevās atkārtot Rihardam Ordelovskim (ASI Skibox), samierinoties ar pirmā rezultātu – viena uzvaru, jo pārliecinoši pirmais finišēja 4,8km. Tikmēr sprintā sanāca visspraigākā un līdzīgākā cīņa no visām grupām, jo uz uzvaru ļoti vienlīdzīgi pretendēja nevis divi, bet trīs skrituļslidotāji, kurus finišā šķīra tikai 0,08 sekundes. Pie pirmās uzvaras tika Riharda komandas biedrs Artūrs Miglinieks, kuram kaut kas atgadījās trešajā aplī 4,8km, bet pats Ordelovskis ar vienādu laiku dalīja otro vietu ar pirmā posma sprinta uzvarētāju Māri Šternmani (Krievānes Slidošanas skola). Kaut arī Šternmanis 4,8km pēdējo divos apļos bija ātrāks par Miglinieku, tomēr Artūra iekrātais lielais pārsvars pirmajos divos apļos deva ASI Skibox pārstāvim stabilu otro, bet Evitas Krievānes audzēknim trešo vietu.

U10 grupā meitenēm arvien vairāk nostabilizējas grupas līderes Anna Krūmiņas pārākums, jo Andra un Daiņa Kraujas audzēkne arvien vairāk attālinās no savām kluba biedrenēm “ASI Skibox”, kuras pirmajā posmā bija samērā tuvu. Visas uzlabo laiku ar katru posmu, bet Anna to dara visvairāk. Tajā pašā laikā pagājušā gada U8 grupas līderu Alīnas Novikovas un Amandas Eihmanes starpā vairs nenotiek tāda cīņa kā pērn vairumā posmu, jo Alīna nostabilizējusies vicelīderes godā, kamēr Amandai jādomā par trešās vietas nosargāšanu, jo jau otro posmu pēc kārtas 2,4km distancē viņa uz papēžiem min Loreta Jurēvica. Ja puišiem šajā grupā iepriekšējos posmos atšķirībā no meitenēm krietni pamainījās izvietojums trijniekā, salīdzinot sprintu ar īso distanci, tad šoreiz puiši “gāja meiteņu pēdās”, un pirmo reizi arī viņu vietu sadalījums bija nemainīgs. Sprinta uzvarētāja pilnvaras nācās nolikt Ralfam Konradam (Laimīte), jo tagad sprints bija divas reizes garāks nekā pirmajos divos posmos un līdz ar to izpaudās Gustava Vācieša (ASI Skibox) ātruma izturība, ko viņš kārtējo reizi nodemonstrēja ar pārliecinošu uzvaru 2,4km distancē. Lai arī ar katru posmu savu laiku īsajā distancē uzlabo Kristaps Smirnovs, tomēr 2,4km ne viņš pie kārtējās otrās vietas, ne arī “ASI Skibox” pie dubultuzvaras netika, jo visu laiku viņam līdzi turējās un finiša spurtā par 0,3 sekundēm apsteidza Ralfs Konrads, kurš pārsteidza ar milzīgu progresu 2,4km distancē.

U8 grupā atkal abos startos ļoti līdzīgi spēkojās Kristofers Vasaraudzis (ASI Skibox) un Rodrigo Šaudiņš (Laimīte), un tāpat kā pirms mēneša katrs tika pie vienas uzvaras, Kristoferam finišējot pirmajam 500m sprintā, bet Rodrigo 1km distancē. Šoreiz ne identiski, bet līdzīgi kā vecākais brālis Māris arī Rūdolfs Šternmanis iekļuva trijniekā un ieguva trešās vietās. Ja meitenēm gan maija, gan jūnija sacensībās izvietojums galvgalī pamatīgi mainījās abos startos, tad šoreiz šajā grupā vietu sadalījums trijniekā abos startos palika tāds pats “kā akmenī iecirsts” – pirmā Sabīne Ceriņa, otrā Katrīna Krūmiņa (abas ASI Skibox), bet trešā Sofija Sniķere (Laimīte). Šoreiz no pirmā trijnieka krietni vairāk atpalika un pirmo reizi bez nevienas godalgotas vietas palika pirmā posma sprinta uzvarētāja Ieva Kucina (ASI Skibox).

U6 grupā līdzšinējai stabilajai līderei Beatrisei Fokrotai (ASI Skibox) un viņas mammai Andai, kas vēlāk startēja Fitnesa grupā, šoreiz nācās panervozēt, jo, lai arī Beatrise uzvarēja abos startos – 200m sprintā un 500m distancē, tomēr abas reizes viņai ļoti tuvu bija ātrumā pielikusī Daniela Novikova no “Laimītes”. Līdz ar to Annijai Olekšai no “Merkurs” nācās atgriezties uz trešajām vietām kā pirmajā posmā. Toties puišu grupu šajā posmā var noteikti dēvēt par lielo pārsteigumu grupu, jo atkal izcēlās jaunpienācējs. Ja jūnija posmā SKibox balvā debitējušais un uzvaru un otro vietu izcīnījušais  Timurs Ivaņenko šo otrdien abos startos palika aiz trijnieka, 200m sprintā pietrūkstot nieka sešām sekundes simtdaļām, tad BJC “Laimīte” daudz nebēdāja, jo bija sadabūjuši citu jauno talantu – Endiju Škutānu, kurš bija krietni ātrāks par pārējiem konkurentiem gan 200m, gan 500m. Arī “ASI Skibox” rindās ir kāds, kas šajā grupā ir pelnījis uzslavas, proti, otrās vietas ieguvējs Dāvids Legzdiņš, kurš no sava iepriekšējā laika bija “nometis” vairāk nekā desmit (!) sekundes, un tāpēc arī savu laiku uzlabojušajam komandas biedram un Gustava Vācieša brālim Edvardam nācās ierindoties trešajā vietā, neskatoties uz to, ka līdzšinējais līderis pēc pirmajiem diviem posmiem Lūkas Mazais aizvakar nepiedalījās.

Jaunākajā Fitnesa grupā U8 meitenēm atkal nepārspēta palika SK “Merkurs” pārstāve Ronja Ozola, kurai laika ziņā pavisam tuvu bija Megija Kaže no “ASI Skibox”. Arī puišu konkurencē uzvara tika Vita Ikaunieces audzēknim Ričardam Rutkim, un arī viņam tāpat kā Ronjai “pakausī elpoja” sīvākais konkurents, kas Ričarda gadījumā bija “Merkurs” komandas biedrs Gustavs Dūšelis., kuri abi ar Dāvidu Ulmani sporta grupā cīnītos par 4.vietu. U10 Fitnesa grupā pārākumu nodemonstrēja Annija Lāce (Laimīte) un Darens Ozols, kaut arī “Merkurs’ puisi pirmajos 250m pārsteidza un nedaudz “pabiedēja” ātri sākušais “Skibox balvā” iepriekšējos posmos nestartējušais Jēkabs Grūbe.

Apvienotajā U12-U14 fitnesa grupā meitenēm, nestartējot iepriekšējo posmus stabilajai līderei Signei Malnačai (Laimīte), kura veiksmīgi ar iegūto 4.vietu izmēģināja spēkus sporta grupā, pie uzvarām tika viņas komandas biedre un vicelīdere Elīna Konrade. Kurai uz papēžiem mina “merkuriete” Agate Cirkša. Puišiem Henriks Miesnieks abos startos revanšējās komandas biedram Tomasam Ružam no BJC “Laimīte” par zaudējumu sprintā un distancē otrajā posmā. Pieaugušo Fitnesa grupā dāmām pagaidām konkurentes pretestību nespēj izrādīt Vinetai Aglišai, bet vīriešiem trīs “Taktika.lv” pārstāvju starpā abos startos ātrāks izrādījās Rihards Mozaļevskis, kamēr Master Fitnesa grupā ātrākie bija Ieva Petaka un Agates Priedītes tēvs.

Liekot punktu otrajam rakstam par šosezon komentētajām apaļajām piecdesmitajām sacensībām un vēlot ātrāku atveseļošanos sprintā kritienu piedzīvojušajām Katrīnei un Ilvijai,
Ivars Bācis


3 Komentāri

Arī par jauniešu un fitnesa grupām Rīgas domes portālā: http://www.sports.riga.lv/public/76485.html
Rīgas domes sporta portāls
15 • 07 • 2016 / 16:47
Forši lasīt :)
Birstonas
17 • 07 • 2016 / 12:39
Interesanti lasīt, kā vienmēr :) Paldies par foršo rakstu!

17 • 07 • 2016 / 22:01
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv