ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

27 • 02 • 2016

Jauniešu grupu cīņas pirmajā dienā milzu slalomā

Pēcpusdienā Latvijas Slēpošanas savienības rīkoto Baltijas kausa otro posmu kalnu slēpošanā uzsāku jauniešu grupas pārstāvji, bet atšķirībā no elites, junioriem un masteriem viņi sacentās milzu slalomā, līdz ar to bieži vien starpības bija ļoti mazas vai pat niecīgas, uzvarētājus izšķirot dažām vai pat vienai sekundes simtdaļai, kā tas bija U16 grupā puišiem. No reģistrētajiem 123 dalībniekiem daži neizgāja uz startu, bet tik un tā jauniešu grupās sacentās vairāk nekā simts dalībnieku – 111 kalnu slēpotāji, no kuriem 59 puiši un 52 meitenes. Jauniešu grupā bija pārstāvētas piecas valstis, jo papildus trijām Baltijas valstīm klāt nāca divas citas kaimiņvalstis – Krievijas un Baltkrievija.

U16 grupā (2000./2001.g.) puišiem līderis pēc pirmā brauciena Alberts Jansons kļūdījās otrajā braucienā un atkrita uz 9.vietu, tikmēr igaunis Hans Dremļjuga cīņā par uzvaru tikai par 0,01 sekundi pārspēja baltkrievu Dzmitriju Staražneku, bet trijnieku noslēdza labākais no mūsējiem Pauls Rubenis, kuram diezgan tuvu bija 4.vietas ieguvējs Jānis Jurdžs. Kļūda pirmajā braucienā augstāk par 6.vietu neļāva pakāpties Edgaram Žurevskim, kuram priekšā piektajā bija Mārtiņš Zvīnis. Ne tik traki kā puišiem, bet meitenēm šajā grupā bija līdzīgs scenārijs, proti, līdere pēc pirmā brauciena Laura Bērziņa atkrita uz 4.vietu, bet viņai blakus esošā Rēzija Krastiņa ar lielisku otro braucienu nodrošināja pārliecinošu uzvaru. Otro vietu izcīnīja Betija Burkovska, kas trešajā vietā atstāja Katrīnu Sadovņikovu, ar kuru dalīja trešo vietu pēc pirmā brauciena.

U14 grupā (2002./2003.g.) puišiem divu sekunžu simtdaļu attālumā pēc pirmā brauciena bija abi līderi Emīls Ģērmanis un Mārcis Beitāns, bet Emīla teicamais ostais brauciens, bet Mārča kļūda abus pirmo divu vietu ieguvējus atdalīja jau ar vairāk nekā pussekundi. Divu baltkrievu cīņā par trešo vietu ļoti labs otrais brauciens palīdzēja Maksimam Davidouvskim apsteigt Danielu Jakubouski, bet uz piekto vietu pakāpās pirmajā trasē kļūdu pieļāvušais igaunis Hans Markuss Danilas, kamēr sešinieku noslēdza Marks Truhins. Meitenēm pēc kļūdas pirmajā braucienā ar lielisku otro braucienu pretī uzvarai traucās Elīna Zalāne, bet tomēr viņas komandas biedrene Katrīna Dzelme spēja nosargāt līderpozīcijas un izcīnīt pirmo vietu. Tikmēr otrajā vietā esošā Karlīna Grāmatniece „atdeva” godalgoto vietu, jo priekšā palaida arī trešo vietu ieguvušo lietuvieti Smilti Bieļunaiti, toties aiz sevis spēja noturēt baltkrievieti Nadeždu Kuļiku, kamēr sestajā vietā ierindojušā Laura Bišere atpalika jau ļoti daudz.

U12 grupā (2004./2005.g.) bija vissīvākā cīņa, jo pēc pirmās trases pirmo trijnieku šķīra 0,02 sekundes. Pēc pirmā brauciena ar vienādu laiku līderpozīcijās atradās Artemijs Terlanovs un Ernests Pēteris Jansons, bet beigās viņiem nācās sadalīt attiecīgi otro un trešo vietu, jo otrajā braucienā ātrākais bija un uzvaru izcīnīja Roberts Beikmanis. Latvijas kausa pirmā posma uzvarētājs šajā disciplīnā igaunis Laurs Megi ieņēma tikai 4.vietu, par 0,01 sekundi apsteidzot Bruno Ģermani. Meitenēm šoreiz bija savādāks izvietojums. Iepriekš dominējušajai Samantai Līcītei nācās samierināties ar otro vietu, jo šodien pārāka bija komandas biedrene Patrīcija Ansonska. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Krievijas pārstāve Ustinija Kuropatkina, bet ar trešo laiku otrajā braucienā līdz 4.vietai pakāpās Beatrise Jekševica, kurai tikai par 0,02 sekundēm pārspēja Diānu Daukšti.

Rīt jaunieši vēlreiz sacentīsies milzu slalomā.

Pasākumu atbalsta dalībnieki, dalībnieku ģimenes, dalībnieku sponsori, Starptautiskā slēpošanas federācija, Siguldas novada dome, Pilsētas trase, Kaķīškalns, Fans, Burusports, Amber Beverage Group, Viešūra kalns, Pyhätunturi, Snow Arena, Tiropa, International Ski Team, Baltijas Fizioterapija, Holmenkol. Valsts atbalstu nodrošina Izglītības un zinātnes ministrija LSFP personā un visi slēpošanas sporta veidu līdzjutēji.

Ivars Bācis

Jauniešu grupu cīņas pirmajā dienā milzu slalomā

1 Komentāri

Who is Hans Dremljuga in U16 group?
27 • 02 • 2016 / 22:35
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv