ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

16 • 06 • 2016

Jaunāko sporta un Fitnesa grupu rezultāti “Skibox balvas” 2.posmā skrituļslidošanā

Savus pirmā posma rezultātus uzlaboja ne tikai vecāko grupu pārstāvji, bet arī jaunāko sporta un arī fitnesa grupu skrituļslidotāji. Daži pa desmitdaļām vai dažām sekundēm, bet citi pat par vairākām sekundēm. Tas parāda, ka pa šīm piecām nedēļām viņi ir cītīgi trenējušies un progresējuši. Vislielākais dalībnieku skaits no mazākajām sporta grupām un visām fitnesa grupām puišiem bija U6 (2010.g. un jaunāki), bet meitenēm U8 fitnesa grupā (2008./2009.g.).

U12 grupā (2004./2005.g.) puišiem 500m sprintā uzvarēja Rihards Ordelovskis (ASI Skibox) un arī 4,8km distancē viņš bija pirmais, bet šoreiz jau dalītā pirmajā vietā ar kluba biedru Artūru Miglinieku, kurš visvairāk bija pielicis no visiem savas grupas dalībniekiem (4,8km rezultāts uzlabots par vairāk nekā minūti, taču tas tāpēc, ka pirmajā posmā distances vidū Artūram bija atgadījusies kāda ķibele – aut.piez.). Tikmēr pirmā posma sprinta uzvarētājs Māris Šternmanis (Krievānes Slidošanas skola) abas reizes finišēja trešais, un ne jau tāpēc, ka būtu palicis lēnāks, bet gan konkurenti bija pielikuši ātrumā, jo arī paša Māra laiki bija nedaudz labāki, salīdzinot ar 12.maiju. Meitenēm atkal pirmā bija Patrīcija Sniķere (BJC Laimīte), kura uzrādīja absolūti ātrāko laiku 4,8km distancē. Šoreiz viņai sīvāku konkurenci nekā maijā un tādu pašu kā pagājušā sezonā izrādīja komandas biedrene Agate Priedīte, taču Patrīcija nodemonstrēja spēcīgākas finišēšanas spējas. Ancei Kucinai (ASI Skibox) šoreiz abos startos trešās vietas.

U10 grupā (2006./2007.g.) Ralfs Konrads (Laimīte) apliecināja, ka ātrums viņam ir, uzvarot atkal sprintā, bet vēl daudz jāstrādā pie izturības, jo arī šoreiz sīvākajiem konkurentiem 2,4km distancē zaudēja ļoti daudz, bet atšķirībā no pirmā posma distancē vismaz noturējās trijniekā. Par grupas līderi sāk veidoties Gustavs Vācietis, kurš arī šoreiz bija krietni pārāks par pārējiem 2,4km, bet pavisam nedaudz – vienu desmitdaļu – piekāpās Ralfam sprintā. Kristapam Ņezamovam (Laimīte) vēlreiz izdevās būt trešajam sprintā, bet viņa vārda brālis Smirnovs (ASI Skibox) atkal ļoti labi nostartēja 2,4km distancē, iegūstot tur atkal otro vietu. Meitenēm šajā grupā turpinājās Andra un Daiņu Kraujas audzēkņu dominance. Lai arī turpat jau blakus bija tuvākās konkurentes, kuras vadībā izrāvās sākuma daļā, tomēr meitenēm abos startos beigās nepārspēta palika Anna Krūmiņa (ASI Skibox), aiz sevis atstājot gadu jaunākās komandas biedrenes Alīnu Novikovu un Amandu Eihmani. Jāuzteic šoreiz allaž ceturto vietu ieņemošā Loreta Jurēvica, kura 2,4km trijniekam bija pavisam tuvu – gandrīz soļa attālumā, jo Amandai zaudēja tikai 0,4 sekundes.

U8 grupā (2008./2009.g.) bija interesanta sakritība, proti, uz uzvarām 200m sprintā “Skibox balvā” atgriezās pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētāja U6 grupā Sabīne Ceriņa un labākais pērn U8 grupā Kristofers Vasaraudzis (avi ASI Skibox), kuri maijā nepiedalījās. Tomēr 1km distancē abiem nācās samierināties ar otro vietu, jo viņus apsteidza attiecīgi Katrīna Krūmiņa (ASI Skibox) un Rodrigo Šaudiņš (Laimīte), kurš šogad no Fitnesa grupas pārgājis uz sporta grupu, jo sācis nopietni trenēties. Šoreiz ne tik veiksmīgs posms sanāca Ievai Kucinai (ASI Skibox) un Sofijai Sniķerei (Laimīte), abām tiekot tikai pie vienas godalgas – trešās vietas, kuru I.Kucina ieguva sprintā, bet S.Sniķere 1km. Maijā Ieva ar Sofiju bija starp labākajām trim abos startos, turklāt katrai izcīnot pa vienai uzvarai. Puišiem abos startos stabili trešais finišēja Māra Šternmaņa jaunākais brālis Rūdolfs (Krievānes Slidošanas skola).

Ja pašā jaunākajā U6 grupā (2010.g. un jaunāki) meitenēm Beatrisei Fokrotai (ASI Skibox) neatradās līdzvērtīga konkurente, tad puišiem pirmā posma uzvarētājs Lūkass Mazais pirmo vietu šoreiz spēja nosargāt tikai 500m, jo 200m sprintā viņu sīvā cīņā par 0,2 sekundēm apsteidza jaunpienācējs Timurs Ivaņenko (Laimīte), kuram otrā vieta 500m. Arī par trešo vietu notika duelis un arī tur puiši samainījās vietām, Edvardam Vācietim (ASI Skibox) esot ātrākam sprintā, bet Markusam Timmermanim (BJC Laimīte) 500m. Meitenēm cīņā par otro vietu Annijai Olekšai (Merkurs), kura 200m no pirmā posma bija “nometusi” 11 sekundes, bet 500m pat veselu pusminūti, izdevās revanšēties un apsteigt Danielu Novikovu (Laimīte).

Jaunākajā Fitnesa grupā U8 turpināja dominēt Vitas Ikaunieces audzēkņi Ronja Ozola un Ričards Rutkis (“Merkurs”). Ja Ričardam ir vēl daudz par agru pāriet uz sporta grupu, tad Ronja noteikti tajā varētu atgriezties un mierīgi pacīnīties par trijnieku. Tāpat varētu darīt arī Fitnesa U10 grupas pārliecinošie līderi un abu startu uzvarētāji Annija Lāce (Laimīte) un Darens Ozols (Merkurs), kuriem trijnieks vēl ne, bet piecinieks būtu pa spēkam sporta grupā. Arī apvienotajā Fitnesa U12/U14 grupā ir izteikti līderi – “Laimīte” pārstāvji Signe Malnača un Tomass Ruža, kuriem noteikti vēl nav jāsteidzas uz sporta grupu. Sievietēm pieaugušo grupā pirmās vietas ieguva Vineta Agliša, bet seniorēm Ieva Peteka. Vīriešiem senioru grupā nepārspēts palika Kristapa un Edgara Ņezamovu tēvs Raimonds, bet pieaugušo grupā uzvarētāji pamainījās – 500m sprintā ātrākais bija Mārtiņš Štrauss, bet 2,4km distancē Rolands Svēdiņš no Taktika.lv, kurš ar savu komandas biedru Oskaru sprintā nestartēja.

Turpiniet cītīgi trenēties, un tiekamies pēc četrām nedēļām 12.jūlijā trešajā posmā “Skibox balvā”,

Ivars Bācis


1 Komentāri

Raksts par mazajām un fitnesa grupām: http://www.sports.riga.lv/public/75938.html
Rīgas domes sporta lapa
17 • 06 • 2016 / 10:35
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv