ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

08 • 02 • 2016

Jaukā atmosfērā aizvadīts Vilciņa kausa 2.posms klanu slēpošanā

Saistītā informācija

Pagājušajā nedēļas nogalē Siguldā Kaķīškalnā, kurā vēl ir saglabājies sniegs un kurā var ne tikai patrenēties, bet arī sarīkot kalnu slēpošanas sacensības, pozitīvā un jaukā atmosfērā tika aizvadīts lielākā bērnu kalnu slēpošanas sacensību seriāla “Vilciņa kauss” otrais posms, ko rīkoja SK “Ziemeļpols”. Gan kluba vadītāji, gan bērnu vecāki bija parūpējušies, lai tiktu sarīkotas ļoti labas sacensības, neaizmirstot par medaļām, balvām bērniem, kā arī neiztrūkstošo un šim klubam raksturīgo “Pols” saldējumu. Gaidot apbalvošanu, bērni varēja saņemt plakātu ar autogrāfu no Kristapa Zvejnieka, kurš pats bija ieradies un piedalījās arī apbalvošanā.

Vecākajā grupā (2006.g.) meitenēm norisinājās vissīvākā cīņa par uzvaru, kurā iesaistījās abas māsas Saļņikovas, Elzai ņemot virsroku pār Frīdu, kaut arī abos braucienos Elzas pārsvars bija tikai pāris sekundes simtdaļas. Trešo vietu ieguva daudzbērnu ģimenes pārstāve Sima Aškinezere.  Tikmēr cita daudzbērnu ģimenes atvase Laura Ciagune pirmajā braucienā krita (taču samērā ātri piecēlās kājās un turpināja braucienu), līdz ar to nevarēja iesaistīties ierastajā cīņā ar māsām Saļņikovām un aizstāvēt sava pirmā posma uzvaru, taču beigās spēja pakāpties uz 5.vietu. Neveiksmīga diena bija arī otrajai Laurai (Eglei), kura pēc kritiena otrajā braucienā no 4.vietas atkrita desmit pozīcijas zemāk. Puišiem pagājušā posma duelis starp Rūdolfu Beķeri un Ričardu Hovalko izplānēja jau pirmajā braucienā, jo Ričards krita, bet ar trešo laiku otrajā braucienā augstāk par 12.vietu nevarēja pakāpties. Beķeris bija nepārspēts otro posmu pēc kārtas, bet nedaudz nervus viņam pakutināja, it īpaši otrajā braucienā, Kristaps Garančs, kurš atkal bija nedaudz virs sekundes attālumā, iegūstot šoreiz otro vietu. Ļoti līdzīgi cīnoties par trešo vietu, par interesantu sacensību šajā grupā parūpējās Dāvis Valdovskis un Krists Turauskis, pēc otrā brauciena Dāvim beigās apsteidzot pēc pirmā brauciena trešajā vietā esošo Kristu par nieka 0,06 sekundēm.

2007.gadā dzimušajiem puišiem grupā turpinājās aizraujošais scenārijs starp abiem favorītiem līdzīgi kā 2006.g. dzimušajām meitenēm. Kaut atstarpe bija pāris simtdaļas, tomēr šeit notika pozīciju maiņa, jo līderi pēc pirmā brauciena Georgu Šmalcu uz otro vietu beigās atbīdīja ātrāko laiku otrajā braucienā uzrādījušais Pēteris Prancāns. Stabila trešā vieta tika Gvido Vanagam, bet kritiens otrajā braucienā bez godalgas atstāja pēc pirmā brauciena trešajā vietā esošo Miku Mazo. Meitenēm šoreiz nepārspējama bija Paula Sīmane, kura pirmā posma uzvarētāju Loretu Reiteri atstāja otrajā vietā, bet trijnieku noslēdza Justīne Brutāne.

2008.gadā dzimušajiem pārliecinoši pirmais bija Nils Neo Trapāns, bet cīņā par otro vietu Gustavs Gritāns beigās apsteidza ne tika labi otro braucienu veikušo Kristoferu Vasaraudzi. Toties meitenēm gan bija “plēšanās” par uzvaru, kuru beigās ar 0,2 sekunžu pārsvaru nosargāja Luīze Līvmane, līdz ar to vēlreiz otrajā vietā ierindojās Grieta Amerika. Progresu nodemonstrēja trešo vietu ieguvusī Nata Eriņa, bet pirmā posma uzvarētāja Karla Jansone palika ceturtā.

Māsas panākumu un arī savu pirmā posma uzvaru 2009.g. dzimušajiem atkārtoja Martins Līvmanis, kurš pirmo vietu ieguva daudz pārliecinošāk nekā māsa, jo otrās vietas ieguvējs Sava Aškinezers tika apsteigts par pusotru sekundi. Pilnu “Ziemeļpols” trijnieku nodrošināja Tomas Blauss. Meitenēm šajā vecumā šogad abu līderu vidū straujāk progresējusi Elza Zelča, kura izcīnīja pārliecinošu uzvaru, divu braucienu summās gandrīz desmit sekundēm apsteidzot pagājušā gada sezonas labāko braucēju Heidiju Ciaguni. Trešo vietu ieguva Beatrise Reinika.

Vēl vienu godalgu Garančiem nodrošināja Ralfs, kurš bija labākais pašā jaunākajā grupā (2010.g un jaunāki) puišiem, kur trijniekā atkal bija tie paši, bet savādākā secībā. Kristiānam Pureklim atkal otrā vieta, bet ar Ralfu lomām samainījās un šoreiz trešajā vietā ierindojās Patriks Ciaguns. Interesanti, ka, iztiekot bez kritieniem, puiši rezultāti krasi mainījās, proti, pirmajā posmā Patriks Ralfam bija priekšā 7 sekundes, taču tagad Ralfs Patriku apsteidza par astoņām sekundēm. Meitenēm, nestartējot pirmā posma ļoti pārliecinošajai uzvarētājai Beatrisei Fokrotai, triumfēja Alesija Terlanova, aiz sevis atstājot Līvu Putniņu un Mariju Djačenko.

Nākamais posms būs šo svētdien, 14.februārī. 

Ivars Bācis

1 Komentāri

Paldies organizatoriem !
11 • 02 • 2016 / 11:39
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv