ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

24 • 01 • 2016

Gedrām divkārša uzvara LK un FIS sacensībās slalomā

Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajā Latvijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā, kas bija arī FIS sacensības, pie uzvarām spraigā cīņā tika brālis un māsa Gedras, vīriešiem pirmajam esot Žakam, bet sievietēm ātrāko laiku divu braucienu summā uzrādot Žanetei. Līdz ar to abi kļuva par pirmajiem uzvarētājiem LK slalomā FIS statusā, kā arī nopelnīja attiecīgi 59 un 70 FIS punktus.

Otrajā sacensību dienā Latvijas kausam pirmo reizi bija arī FIS statuss, dalībniekiem sacenšoties slalomā. Tā vairākiem nav aktivizēts FIS kods, kas ļauj startēt šāda statusa sacensībās, tad dalībnieku skaits saruka, vīriešiem startējot 19 kalnu slēpotājiem, bet sievietēm sacenšoties 9 dalībniecēm. Lai arī skaits mazinājās, tomēr paši spēcīgākie un galvenie pretendenti uz uzvaru bija klāt, kā arī palielinājās valstu skaits, jo vīriešiem vakardienas trim dalībvalstīm (Latvija, Lietuva, Baltkrievija) klāt nāca Igaunija, bet sieviešu konkurencē mūsējās vairs nebija vienas, jo piedalījās arī Lietuvas pārstāve.

Žaks Gedra, FIS Latvijas Kauss 1. posms, slaloms, 2016. gada 24. janvāris
Žaks Gedra, FIS Latvijas Kauss 1. posms, slaloms, 2016. gada 24. janvāris

Vīriešiem jau pirmajā braucienā izpaudās abu favorītu – Žaka Gedras un Mika Zvejnieka – pārākums, radot intrigu cīņā par uzvaru. Žaks trasi veica 27,36 sekundēs un par 0,13 sekundēm atradās priekšā Mikam. Ilgāku laiku trešajā vietā atrodošos Robertu Brišku (+1,49 s) uz ceturto beigās nobīdīja Dāvis Zvejnieks (+0,95 s). Otrajā braucienā abi līderi turpināja „sisties” par uzvaru, otrajā braucienā uzrādot pat pilnīgi vienādu laiku, kas nozīmēja, ka pēc pirmā brauciena iekrātais pārsvars palīdzēja tikt pie pirmās vietas Žakam Gedram, Miku atstājot otrajā vietā. Līdz ar to abi samainījās vietām, salīdzinot ar pirmo dienu milzu slalomā. Dāvis Zvejnieks saglabāja 3.vietu (+2,24 s), neļaujot otro dienu pēc kārtas uz goda pjedestāla kāpt Briškam, kuram 4.vieta (+3,13 s). Piektais bija Elvis Opmanis, bet sešinieku noslēdza baltkrievs Daniels Čerstins.

Žanete Gedra, FIS Latvijas Kauss 1. posms, slaloms, 2016. gada 24. janvāris
Žanete Gedra, FIS Latvijas Kauss 1. posms, slaloms, 2016. gada 24. janvāris

Dāmām sacensības sākās pēc līdzīga scenārija kā vīriešiem, proti, pirmajā braucienā izveidojoties divām līderēm, kuras atradās vismaz pussekundi priekšā pārējām un bija vēl tuvāk vienai otrai nekā vīriem divi labākie. Žanete Gedra, trasi veicot 28,75 sekundēs, tikai par divām sekundes simtdaļām apsteidza Evelīnu Gasūnu. Vēl viena pretendente uz uzvaru un pirmās dienas trešās vietas ieguvēja Liene Bondare, kura nejutās labi sacensību rītā, kaut arī bija trešā, tomēr jau zaudēja 0,6 sekundes un saglabāja ļoti minimālas iespējas iejaukties abu līderu vidū. Arī meitenēm otrajā braucienā abas līderes turpināja ļoti līdzīgu cīnu par uzvaru, kurā beigās par 0,07 sekundēm ātrāka bija Žanete Gedra (58,28 sekundes), iegūstot pirmo vietu otro dienu pēc kārtas un sarūpējot savai ģimenei divkāršu uzvaru Latvijas kausā un FIS sacensībās slalomā. Evelīnai vēlreiz otrā vieta, bet ātrāko laiku 2.braucienā uzrādījusī Liene Bondare atkal trešā (+0,58 s). Kaut arī ceturtā, bet šodien pie ieskaitīta rezultāta tika Ieva Meldere.

Ivars Bācis


10 Komentāri

Zaks panema pie beigam vartus starp kajam. Video var redzet 1:16. Protams protesti nav iesniegti.
Eh tiesnesi
24 • 01 • 2016 / 21:42
Uz pirmo izskatās ka paņēma, bet apskatot video palēninājumā, var saprast, ka slēpe aiziet pa pareizo pusi!
Viss labi Žak
24 • 01 • 2016 / 22:28
Rīgas domes sporta lapa
25 • 01 • 2016 / 22:33
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv