ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

05 • 01 • 2016

FIS milzu slalomā Levi otrajā dienā „uzdarbojas” Gedras [papildināts]

Pirmdien Somijas pilsētā Levi notikušajās FIS sacensībās kalnu slēpošanā milzu slaloma disciplīnā labākos rezultātus no Latvijas pārstāvjiem pirmajā dienā sasniedza Miks Zvejnieks, kurš no 61 dalībnieka ierindojās 22.vietā un nopelnīja 63,83 FIS punktus, un Žanete Gedra, kura 38 dalībnieču konkurencē ieguva 13.vietu un nopelnīja 75,37 FIS punktus, kas ir viņas labākais rezultāts šajā disciplīnā. Otrdien labākie milzu slalomā bija Žaks un Žanete Gedras, kuri iekļuva desmitniekā un nopelnīja savus labākos punktus šajā disciplīnā – Žaks 42,82, bet Žanete 68,86 FIS punktus.

 Pirmdien ar milzu slalomu četru dienu FIS sacensību sēriju (2 milzu slalomi, 2 slalomi) Somijas kalnu slēpošanas centrā Levi uzsāka pieci mūsu izlases juniori un jaunieši. Sieviešu konkurencē divas Latvijas pārstāves bija vienīgās ne no Ziemeļvalstīm Somijas, Zviedrijas un Norvēģijas, bet vīriešiem bez minēto trīs valstu pārstāvjiem konkurenci mūsējiem sastādīja arī divi igauņi un viens brits. Pēc reitinga mūsējie nebija starp labākajiem piecpadsmit, Lienei Bondarei un Mikam Zvejniekam esot visaugstāk un startējot attiecīgi ar 18. un 19.numuru.

Pirmajā braucienā ātrākā no Latvijas pārstāvēm bija Liene Bondare, kura uzrādīja 16.rezultātu – 1:01,87 (+2,28 s). Pussekundi par viņu lēnāk nobrauca un 21.pozcījā atradās Žanete Gedra. Otrajā braucienā trases sākumdaļā Lienei atnāca vaļā stiprinājums, kā rezultātā pazaudēta slēpe un arī izstāšanās. Tikmēr krietni veiksmīgāk sanāca Žanetei Gedrai, kura ar 11.rezultātu otrajā braucienā pakāpās uz 13.vietu divu braucienu summā, uzvarētājai Kristīnei Nurmarkai no Norvēģijas zaudējot 4,71 sekundi un nopelnot savus labākos FIS punktus šajā disciplīnā (75,37), iepriekšējo labāko rezultātu uzlabojot par četri ar pusi punktiem.

Vīriešiem, abus braucienus veicot līdzīgi un uzrādot laiku trešā desmita vidū, divu braucienu summā 22.vietā (+4,50 s) ierindojās Miks Zvejnieks, kura iegūtie 63,83 FIS punkti bija visaugstvērtīgākais rezultāts no visiem mūsējiem un mūsējām, taču tik un tā vairāk nekā par 20 atpalika no šogad aprīlī uzstādīta rekorda milzu slalomā. Žaks Gedra divu braucienu summā piekāpās Mikam par 0,69 sekundēm, ieņemot 25.vietu, un piekto reizi ieguva zem septiņdesmit punktiem – 69,64, kas par 26 atpaliek no pirms mēneša Pihē sasniegtā labākā rezultāta. Krietni tālāk bija Dāvis Zvejnieks (+12,2 s), kuram 46.vieta un 129 FIS punkti. Pārliecinoši ar sekundes pārsvaru uzvarēja šī gada ceturtais labākais zviedru juniors Hannes Grims.

Izlasījuši, ka nedēļu pirms oficiālā atlases cikla beigām ir jau faktiski kvalificējušies PJZO Lillehammerē, attaisnot uz sevi liktās cerības un ar rezultātiem trasē savu meistarību apliecināt gribēja Žaks un Žanete Gedras. Otrdien brālim un māsai tas izdevās vēl spilgtāk nekā pirmdien. Viņi ne tikai iekļuva desmitniekā, bet arī tika pie punktu rekordiem. Jau pirmā brauciena rezultāti liecināja, ka varētu būt labāki rezultāti. Lai gan Žaks pēc pirmās trases atradās 23.vietā (+1,8 s) un piecas pozīcijas un 0,23 sekundes zaudēja Mikam Zvejniekam, tas bija labāk nekā pirmajā dienā. Otrais brauciens Žakam sanāca vienreizēji labs, uzrādot trešo laiku (+0,16 s), kas ļāva pakāpties četrpadsmit pozīcijas uz 9.vietu (+1,91 s) un iepriekšējo labāko rezultātu, kas uzrādīts pirms mēneša Somijā Pihē, uzlabot par 0,7 punktiem – 42,82 FIS punkti. Miks palika turpat un ierindojās 19.vietā (+3,04 s un 52,59 FIS punkti). Otro dienu pēc kārtas uzvarēja Hannes Grims.

Žanete pēc pirmā brauciena bija divpadsmitā (+1,99 s), bet ar astoto rezultātu otrajā braucienā pakāpās uz 8.vietu (+3,83 s), pirmo reizi karjerā milzu slalomā nopelnot zem septiņdesmit punktiem – 68,86 FIS punkti. Lienei Bondarei atkal neveiksmīga diena, šoreiz izstājoties pirmajā braucienā. Uzvarēja talantīgā 16 gadus jaunā somu kalnu slēpotāja Nella Korpio, bet pirmās dienas uzvarētāja Nurmarka nefinišēja 1.braucienā.

Trešdien un ceturtdien kalnu slēpotāji Levi sacentīsies slalomā. Milzu slalomā bija zem 50 un tuvu 40, tad lai slalomā izdodas pakāpiens augstāk – zem 40 FIS punktiem.

Ivars Bācis

A photo posted by Žanete (@zanetegedra) on



2 Komentāri

Malači! Lai pietiek spēka un viss izdodās!
06 • 01 • 2016 / 10:11
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv