ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

15 • 02 • 2016

E.Gasūnai divas uzvaras slalomā Somijā, M.Zvejniekam otrā vieta

Nedēļās nogalē Somijā notikušajās FIS sacensībās kalnu slēpošanā trīs godalgotas vietas, tajā skaitā divas uzvaras, izcīnījuši Latvijas izlases dalībnieki. Abas dienas sievietēm slalomā pārliecinoši pirmā bija Evelīna Gasūna, bet otrajā dienā slalomā vīriešiem otro vietu izcīnīja Miks Zvejnieks.

Pagājušajās brīvdienās daļa no Latvijas izlases kalnu slēpotājiem piedalījās FIS sacensībās slalomā, kas norisinājās Somijas ciematā Tahko. Mūsējiem konkurenci bez dažiem pārstāvjiem no Igaunijas un Krievijas pamatā sastādīja somu juniori, kas dzimuši no 1996.-1999.g. un kuru reitings vīriešiem bija vidēji no 35-59 FIS punktiem, bet sievietēm no 40-70, izņemot Janīnu Makinenu, kurai ir 26 FIS punkti. Sievietēm sacentās divdesmit kalnu slēpotājas, bet vīriešiem dalībnieku skaits sniedzās virs trīsdesmit.

Pirmajā dienā Evelīna visātrāk veica abus braucienus un, par 1,16 sekundēm apsteidzot divus gadus vecāko pagājušā gada Somijas vicečempioni milzu slalomā Kaisu Nībergu, izcīnīja uzvaru. Otrajā dienā Nīberga nefinišēja jau pirmajā braucienā, līdz ar to SK “Ziemeļpols” pārstāves pārsvars pār tuvāko konkurenti, kas šoreiz bija par diviem gadiem jaunākā somiete Starasta, bija krietni iespaidīgāks – trīs ar pusi sekundes. Sestdien, Evelīnai piekāpjoties 3 sekundes, ceturtā dēļ ne tik veiksmīgā otrā brauciena palika pēc pirmās trases otrajā vietā esošā un Gasūnai jaunākajai tobrīd tikai pussekundi zaudējošā Liene Bondare, kura beigās līdz trijniekam pietrūka 0,08 sekundes. Otrajā dienā Liene izstājās otrajā braucienā, toties “atplauka” Ieva Meldere, kura ierindojās 5.vietā un nopelnīja šī gada labākos punktus – 74,59 FIS punkti.

Vīriešiem pēc izstāšanās sestdien otrajā braucienā svētdien otro vietu ieguva Miks Zvejnieks, kurš no uzvarētāja, pagājušā gada 15vietas ieguvēja Somijas čempionātā milzu slalomā Niklasa Nihtilas atpalika pusotru sekundi. Pc pirmā brauciena SK “Virsotnes’ pārstāvis dalīja otro un trešo vietu ar pagājušā gada septīto labāko somu junioru Santu Kuikaniemi. Astoņas sekundes no uzvarētāja atpalika 14.vietas ieguvējs Dāvis Zvejnieks, kamēr divdesmitnieku noslēdza sacensību apritē uz šīm sacensībām atgriezušais Daniels Fogelis (+9,19 s), kuru par vienu sekundes simtdaļu apsteidza Elvis Opmanis, kurš sestdien bija vienīgais no mūsējiem, kurš finišēja abos braucienos, ierindodamies 10.vietā (+7,58 s).

Ivars Bācis


1 Komentāri

Lepojamies ar E.Gasūni!!!!
S! Aizrauj
17 • 02 • 2016 / 12:04
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv