ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

29 • 02 • 2016

Baltijas kausa milzu slalomā jauniešiem mūsējie ar baltkrieviem sadala uzvaras

Svētdien Baltijas kausa otrā posma otrajā dienā milzu slalomā jauniešiem Latvijas kalnu slēpotājiem sīvu pretestību izrādīja baltkrievi, kuri no sešām grupām mūsējiem “atņēma” divas uzvaras un bija ļoti tuvu, lai izcīnītu arī trešo panākumu un uzvaru ziņā izlīdzinātu rezultātu 3:3, bet tomēr mūsu jaunieši spēja uzvaru ziņā pārspēt baltkrievus ar 4:2, kamēr igauņiem un lietuviešiem nācās samierināties tikai ar vienu godalgotu vietu, kamēr sestdien trešo vietu izcīnījusī Krievijas pārstāve šoreiz trijniekā neiekļuva.

U16 grupā (2000./2001.g.) pirmās dienas uzvarētājs Karls Sebastians Dremļuga izstājās jau pirmajā braucienā, līdz ar to izpalika viņa duelis ar baltkrievu Dzmitriju Staraženku, kurš izcīnīja uzvaru. Ļoti līdzīgā cīņā par otro vietu, katram esot labākam vienā no braucieniem, Mārtiņš Zvīnis par 0,05 sekundēm divu braucienu summā pārspēja Paulu Rubeni, kuram sanāca atkārot sestdienas panākumu, kamēr Mārtiņš pēc ne tik veiksmīgās pirmās dienas, tika beidzot trijniekā, kur parasti iekļūst. Otrajā dienā daudz labāk nostartēja un tuvu trijniekam bija Kristaps Lazdāns, tomēr otrajā braucienā “atdeva” trešo pozīciju ātrāk nobraukušajam Paulam. Interesantu sakritību nodemonstrēja Alberts Jansons, kurš sestdien uzrādīja stabili labāko laiku pirmajā braucienā un tik pat stabili ātrāko laiku svētdien otrajā braucienā, bet, tā kā pietrūkst vēl pārliecības un stabilitātes, tad otri braucieni sanāca kļūdaini, kas abas dienas neļāva pakāpties kopvērtējumā augstāk par 9.vietu. Pirmajā dienā 4.vietu ieguvušais Jānis Jurdžs varēja vēlreiz atzīmēties iepriecinošu rezultātu, jo iesāka ļoti labi arī pirmo braucienu svētdien, taču tad trases otrajā pusē izstājās.

STARAZHENKA Dzmitry, Baltic Cup 2016 2nd round, Kakiskalns (LAT)
STARAZHENKA Dzmitry, Baltic Cup 2016 2nd round, Kakiskalns (LAT)

Meitenēm atkal pirmajās divās vietās bija Betija Burkovska un Rēzija Krastiņa, tikai šoreiz mainītām lomām, proti, Betijai izcīnot uzvaru, bet Rēzijai iegūstot otro vietu. Laura Bērziņa tā arī nespēja pietuvoties Latvijas kausa pirmā posma panākumam, toties otrajā dienā nebija jāpaliek aiz goda pjedestāla. Tikmēr ar veiksmīgu startu un 4.vietu otrajā dienā atzīmējās Helēna Mūrniece, bet divu “Apex” meiteņu iekļūšanu pieciniekā nepieļāva ļoti labi otro braucienu veikusī Beāte Abāšina un arī Luīze Brauere, kuras no kārotā sešinieka beigās “izstūma” Katrīnu Trekteri.

U14 grupā (2002./2003.g.) šķita, ka baltkrievi tiks pie trešās uzvaras, taču līderi pēc pirmā brauciena Maksimu Davidouski ar lielisku otro braucienu spēja apsteigt piektajā vietā esošais Emīls Ģērmanis, atkārtojot pirmās dienas panākumu. Tāpat uzslavas ir pelnījis trešās vietas ieguvējs Bruno Milbrets, jo “Traverss –V” pārstāvim tā bija pirmā reize uz goda pjedestāla. Bruno, kurš sācis trenēties pirms pāris gadiem, ar katru sezonu progresē un tāpēc desmita beigu vietas vai otrā desmita vietas ir nomainījis ne tikai iekļūšanu sešiniekā, bet jau trijniekā. Tikmēr desmitdaļa sekundes pietrūka Mārcim Beitānam, lai otro dienu pēc kārtas kāptu uz pjedestāla.  Meitenēm otro uzvaru Katrīnai Dzelmei neļāva izcīnīt Nadežda Kuļika. Kaut arī Katrīna otro braucienu veica visātrāk, tomēr baltkrievietes pirmā brauciena pārsvars bija izšķirošais, mūsu kalnu slēpotājai pietrūkstot līdz 1.vietai tikai 0,07 sekundēm. Vēlreiz trešā bija lietuviete Smilte Bieļunaite, bet sestdienas 2.vietu neizdevās atkārtot Elīnai Zalānei, kurai ļoti labi padevās stāvā trases augšdaļa, bet lejasdaļā pazaudēja pāris vērtīgās desmitdaļas.

ĢĒRMANIS Emīls, Baltic Cup 2016 2nd round, Kakiskalns (LAT)
ĢĒRMANIS Emīls, Baltic Cup 2016 2nd round, Kakiskalns (LAT)

U12 grupā (2004./2005.g.) puišiem otrajā dienā vairs nebija ne tuvu tik līdzīga spēkošanās kā pirmajā dienā, un Roberts Beikmanis izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Igauņiem vienīgo godalgu sarūpēja otro vietu ieguvušais Laurs Megi, kurš Robertam pēc pirmā brauciena bija 0,2 sekunžu attālumā. Tik lielu nestabilitāti kā brālis viņš neparādīja, tomēr ar 2.laiku otrajā braucienā no piektās vietas uz trešo pakāpās Ernests Pēteris Jansons un aiz trijnieka atstāja lietuvieti Oskaru Karalaviču, kurš mūsējos visus bija pārspējis slalomā Baltijas kausa pirmajā posmā novembrī. Trešais no mūsējiem bija piekto vietu ieguvušais Georgs Daukuls, bet kļūda otrajā braucienā no trešās uz sesto vietu atsvieda vienu no šīs grupa līderiem Artemiju Terlanovu. Meitenēm otrajā dienā pilnībā dominēja SK “Pantera” pārstāves, iegūstot pirmās četras vietas. Pēc ilgāka pārtraukuma uzvarēja Diāna Daukšte, otrajā vietā vēlreiz paliekot līdz šim posmam pamatā pirmajās vietās esošā Samanta Līcīte, bet pirmās dienas uzvarētāja Patrīcijai Ansonskai šoreiz nācās samierināties ar goda pjedestāla zemāko pakāpienu, kamēr Helēna Ērenpreisa ar 4.vietu uzlaboja savu pirmās dienas sniegumu un pietuvojās ierastajām pozīcijām. Krieviete Ustinija Kuropatkina otrajā braucienā bija visātrākā, bet tāpat palika tajā pašā piektajā vietā, tāpat kā sestajā vietā palika otrajā trasē otro laiku uzrādījusī Beatrise Jekševica. 

DAUKŠTE Diāna, Baltic Cup 2016 2nd round, Kakiskalns (LAT)
DAUKŠTE Diāna, Baltic Cup 2016 2nd round, Kakiskalns (LAT)

Pasākumu atbalsta dalībnieki, dalībnieku ģimenes, dalībnieku sponsori, Starptautiskā slēpošanas federācija, Siguldas novada dome, Pilsētas trase, Kaķīškalns, Fans, Burusports, Amber Beverage Group, Viešūra kalns, Pyhätunturi, Snow Arena, Tiropa, International Ski Team, Baltijas Fizioterapija, Holmenkol. Valsts atbalstu nodrošina Izglītības un zinātnes ministrija LSFP personā un visi slēpošanas sporta veidu līdzjutēji.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv