ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

20 • 04 • 2016

Atkal divi Latvijas kalnu slēpotāji simtniekā pasaules rangā slalomā

Saistītā informācija

Jaunajā FIS rangā slalomā simtniekā no vairāk nekā 5000 kalnu slēpotājiem atkal ir divi Latvijas izlases dalībnieki. Joprojām visaugstāk no mūsējiem atrodas Kristaps Zvejnieks, kuram ar 9,57 FIS punktu reitingu ir dalīta 74.vieta, bet Lelde Gasūna ar 13,13 FIS punktiem ieņem 87.vietu. Tikmēr vislielāko kāpumu – par simtu piecdesmit pozīcijām – veikusi Liene Bondare, kas tagad ar 38,54 FIS punktiem ir 484.vietā, līdz ar to pirmajā piecsimtniekā esošo Latvijas kalnu slēpotāju skaitu papildinot līdz sešiem.

Kristaps Zvejnieks, kaut arī noslīdējis četras pozīcijas zemāk uz 74.vietu slalomā, joprojām ir augstākā vietā no Latvijas kalnu slēpotājiem pasaules rangā. Mārupietis šosezon sasniedza savu punktu rekordu – 8,40 FIS punkti, bet pagaidām tie netiek rēķināti reitingā, jo nav izdevies šajā sezonā vēl vienu līdzvērtīgu rezultātu uzrādīt zem 10 FIS punktiem, lai uzlabotu savu reitingu, tāpēc rangā vēl iet pagājušās sezonas beigās sasniegtais rezultāts. Kristapam neizdosies līdz sezonas beigām uzrādīt rezultātu tuvu saviem labākajiem punktiem, līdz ar to, skaitot šajā sezonā divus labākos punktus – 8,40 un 12,44 – reitings būs 10,42 FIS punkti, kas liks noslīdēt padsmit vietas zemāk bet saglabāt drošu vietu simtniekā (ap 86.-88.vietu ). 

Kaut arī katru reizi par pāris vietām viņa pozīcijas pasliktinās, tomēr piecsimtniekā ar reitingu 28,19 FIS punkti turas Miks Zvejnieks, kuram tagad 464.vieta (pirms pusotra gada bija savā augstākajā punktā, par 100 vietām augstāk – aut.piez.). Top500 vairāk no mūsu vīriešiem nav, jo trešais labākais ir Žaks Gedra, kurš ar 36,95 FIS punktiem ieņem 768.vietu. Nedaudz, bet krītas mūsējo vietas arī pārējās disciplīnās, uz kurām tiek likts mazāks uzsvars pēdējās sezonās. Milzu slalomā K.Zvejnieks ar reitingu 21,57 FIS punkti tagad atrodas ārpus trīssimtnieka (316.vietā), kaut pirms gada bija divsimtniekā, bet pirms nepilniem diviem pat 150.vietā. 

Tikmēr pozitīvāka tendence vērojama mūsu sievietēm, kuras uzlabo rezultātus un arī reitingu, taču viņām to izdarīt ir salīdzinoši vieglāk, jo atradās rangā zemāk nekā K.Zvejnieks. Slalomā piecsimtniekā tagad ir četras Latvijas kalnu slēpotājas – divas reizes vairāk nekā mūsu vīriešu kārtas pārstāvju. Lelde Gasūna, izvēloties pareizās sacensības, kur varēja nopelnīt labus punktus, un labi nostartējot, beidzot izkustināja pusotru gadu turējušos reitingu virs 20 FIS punktiem, pakāpjoties rangā uz 87.vietu, kas ir viņas augstākā pozīcija karjerā. Agnese Āboltiņa joprojām ir otra labākā no latvietēm, ar 30,91 FIS punktu reitingu atrodoties 334.vietā, par 1,8 punktiem un 47.vietām esot priekšā Evelīnai Gasūnai. Ar punktu rekordiem pirms nedēļas Rovaniemi sezonas beigās lielāku lēcienu uz augšu veikusi Liene Bondare, kura pirmo reizi ir starp labākajām piecsimt. Pagājušā gada martā Liene nebija tūkstošniekā.

Mūsu universālākā kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa, neskatoties uz kritienu janvāra beigās Norvēģijas junioru čempionātā, kas ietekmējis viņas startus ātruma disciplīnās sezonas beigu pusē, joprojām pasaules rangā atrodas labāko trīssimtniekā gan nobraucienā (293.vieta, 78 FIS punkti), gan supergigantā (272.vieta, 44,68 FIS punkti). Tās ir bīstamākas disciplīnas, tāpēc arī mazāk dalībnieču nekā abos slalomos.

Ivars Bācis

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv