ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

04 • 03 • 2016

Arī otrajā dienā milzu slalomā Japānā L.Gasūnai labākie punkti no mūsējiem

Šodien Japānas pilsēta Nozavā Onsenā noslēdzās divu dienu Tālo Austrumu jeb Kontinentālā kausa sacensības milzu slalomā, kur Lelde Gasūna no 66 dalībniecēm ieņēma 8.vietu (+1,72 sekundes) un nopelnīja otros labākos punktus – 21,58 FIS punkti. Tikmēr Kristapam Zvejniekam 16.vieta (+1,79 sekundes) 96 dalībnieku vidū un 28,37 FIS punkti. Šodien uzvarētāji jau bija citi – pasaules kausa posma 19.vietas ieguvēja Aleksandra Tileja no Lielbritānijas un korejietis Sungs-Hjuns Kjungs.

Šodien mūsu klanu slēpotāji Japānā aizvadīja otro un tajā pat laikā noslēdzošo sacensību dienu milzu slalomā. Ja Lelde Gasūna nostartēja līdzīgi kā vakar, tad Kristapam sanāca nedaudz sliktāks rezultāts nekā pirmajā dienā, kaut arī vietu ziņā viņš ierindojās par divām pozīcijām augstāk. Šajās divās dienās milzu slalomā piedalījās ļoti daudz vietējo kalnu slēpotāju, japāņiem sastādot faktiski trīs ceturtdaļas no kopējā dalībnieku skaita. Taču bez japāņiem un viņu tuvākajiem kaimiņiem korejiešiem un ķīniešiem, sacentās arī Eiropas pārstāvji no Austrijas, Zviedrijas, Čehijas, Nīderlandes, Itālijas, Bulgārijas, Krievijas, Lietuvas un Serbijas.

Lelde šodien sāka ļoti līdzīgi vakardienai, pirmajā braucienā no līderes atpaliekot 1,05 sekundes un atrodoties dalītā 7.vietā, līdz sešiniekam pietrūkstot nieka vienai sekundes simtdaļai. Neskatoties uz to, ka otrajā braucienā siguldiete uzrādīja dalītu ceturto laiku (+0,67 sekundes), viņai ne tikai neizdevās pakāpties augstāk, bet sanāca noslīdēt uz 8.vietu, bet tas tāpēc, ka dažas priekšā esošās bija nedaudz lēnākas otrajā braucienā, bet vienai no pirmajā braucienā aiz mūsu sportistes atrodošajām konkurentēm otrais brauciens sanāca ātrāks. Šoreiz pirmo divu vietu ieguvējas samainījās vietām, Tilejai izcīnot uzvaru, bet japānietei Asai Ando ieņemot otro vietu (+0,86 s), kamēr trijnieku noslēdza pirmajā dienā uzreiz aiz Lelde ierindojusī Nīderlandes pārstāve Adriana Jeļinkova.

Tas nekas, ka mūsu kalnu slēpotājai sanāca palikt ārpus sešinieka un neizdevās tikt uz apbalvošanu, taču priecē viņas iegūtie punkti – 21,58 FSIS punkti, kas aiz vakardienas iegūtajiem 18,81 punkta ir otrs labākais rādītājs karjerā. Līdz šim Japānas posmam Lelde, kurai tāpat kā Kristapam spēcīgāks ir slaloms, milzu slalomā nebija ieguvusi zem 40 FIS punktiem, tā kā ceturtdien un piektdien “International Ski team” pārstāve ir spērusi platu soli augšup un nākošajā FIS listē, kas iznāks nākošās nedēļas vidū, rangā milzu slalomā no 698.vietas varētu pakāpties par vairāku simtu vietām un mēģināt ielauzties divsimtniekā, kur viņā šobrīd ir slaloma disciplīnā.

Kristapam Zvejniekam sanāca pretējs scenārijs vakardienai, proti, no tālas vietas pēc pirmā brauciena pakāpties par gandrīz desmit vietām uz augšu pēc otrā brauciena. Startējot ar 22.numuru, Kristaps pirmajā trasē līderim zaudēja divas sekundes, un, tā kā rezultāti šodien vairs nebija blīvi kā vakar, tad mūsu kalnu slēpotājs neiekļuva starp divdesmit labākajiem un ierindojās divdesmitpiecinieka beigās. Ņemot vērā to, ka otrajā braucienā labākie trīsdesmit startēja apgrieztā secībā, tad tas nāc apar labu SK “Virsotne” pārstāvim, viņš to izmantoja. K.Zvejnieks otrajā braucienā uzrādīja 5.laiku (+0,99 s) un pakāpās uz 16.vietu (+1,79 s). Tā kā šis bija tikai otrais starts šosezon milzu slalomā, tad iegūtie 28 FIS punkti ir nav peļams rezultāts.

Visu pjedestālu šoreiz aizņēma Āzijas pārstāvji, bet pirmajā dienā trijniekā tikušie austrieši un zviedrs sarindojās aiz labāko trijnieka. Uzvarēja pirmajā dienā 15.vietā palikušais korejietis Kjungs, kurš pirms diviem gadiem Olimpiskajās spēlēs Sočos bija 66.vietā (nobraucot savu spēju robežās, korejietis toreiz divu braucienu summā bija 23 vietas un 17 sekundes aiz Kristapa Zvejnieka – aut.piez.).

Svētdien un pirmdien ar slalomu Šigakogenā Kristaps un Lelde noslēgs dalību FEC kausā Japānā.

Ivars Bācis

Leaving Nozawa Onsen ➡️ Shigakogen #japan

A photo posted by Kristaps Zvejnieks (@kristaps_zvejnieks) on


1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv