ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

25 • 04 • 2016

A.Āboltiņai spēcīgā konkurencē 10.vieta FIS slalomā Norvēģijā

Latvijas izlases kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa vakar Norvēģijas ciematā Hemsedālē notikušajās FIS sacensībās slalomā spēcīgā konkurencē no 56 dalībniecēm, kas pārstāvēja astoņas valstis, ieņēma 10.vietu un tikai savdabīgās FIS punktu piešķiršanas sistēmas dēļ kalnu slēpošanā ieguva 35 FIS punktus, kaut arī ne no pašas atkarīgu iemeslu dēļ varēja nopelnīt par pāris punktiem labāk. Ļoti līdzīgā cīņā starp abām pasaules rangā trīsdesmitniekā esošajām norvēģietēm ar 0,06 sekunžu pārsvaru uzvaru svinēja pasaules ranga 8.vietas īpašniece Nīna Lēseta.

Jau sestdien vīriešu slalomā startēja visi labākie norvēģu slaloma meistari, izņemot pašu spicāko vīru Henriku Kristofersenu, trijiem no pasaules ranga trīsdesmitnieka aizņemot visu goda pjedestālu – šogad pasaules kausa posmā Sanktmoricā trešo vietu ieguvušajam Sebastianam Fosam-Sulevogam izcīnot uzvaru, šosezon piecas reizes PK posmos divdesmitniekā un divas reizes desmitniekā iekļuvušajam Jonatanam Nurdbotenam ieņemot otro vietu un Olimpisko spēļu 12.vietas ieguvējam Leifam Haugenam paliekot trešajā vietā. Sievietēm mūsu Agnese Āboltiņa ar reitingu 30,90 FIS punkti bija tikai piecpadsmitā. Pie galvenajām favorītēm tika pieskaitītas šogad pasaules kausa posmā uzvaru izcīnījusī Nīna Lēseta, kura triumfēja Kristapa Zvejnieka veiksmes vietā Santakaterinā, un divas reizes šosezon PK posmos trīsdesmitniekā tikusī Marena Šjelda. Kaut arī slalomos viņa startē ļoti reti, kā dēļ arī ir zems reitings, tomēr svītrot nevarēja arī pasaules rangā top25 gan milzu slalomā, gan supergigantā esošo Ragnhildu Movinkeli.

Agnese Āboltiņa pirmās trases vidū bija ārpus desmitnieka 14.vietā, bet beigas ļoti labi nobrauca, un pakāpās uz 7.vietu (+1,47 s). Nebija slikts arī otrais brauciens, kurā tika uzrādīt 12.laiku, kā rezultātā sanāca atkrist uz 10.vietu (+2,93 s). Interesanti, ka šoreiz neviena pēc reitinga starp labākajām piecpadsmit sacensību dalībniecēm esošajām neizstājās, līdz ar to mūsu kalnu slēpotāja apsteidza četras pēc reitinga spēcīgākas konkurentes. Kaut arī tāpat Agnesei neizdotos uzlabot savu labāko rezultātu un tikt zem 30 FIS punktiem, tomēr tuvāk trīsdesmit punktiem par nopelnītajiem viņa  varēja iegūt, ja ne savdabīgā FIS punktu sistēma kalnu slēpošanā. Lai arī pirmo divu vietu ieguvējām reitings ir attiecīgi 3,20 un 6,00 FIS punkti, uzvarētājai tika piešķirti vien 12,79 FIS punkti. Vakar vīriešiem arī visiem no pirmā trijnieka reitings ir zem 6 FIS punktiem, bet uzvarētājs saņem tikai 9, tai pat laikā mēneša sākumā FIS sacensībās Poļarniji Zori sievietēm krievietei Aļopinai vienīgajai bija reitings zem 10 punktiem (7 FIS punkti), bet kā uzvarētāja viņa saņēma 8 FIS punktus.

Otrajā braucienā Marena Škjelda uzrādīja ātrāko laiku un pietuvojās Lēsetai, bet apsteigt sezonas kopvērtējumā pasaules kausā desmitniekā iekļuvušo tautietei nespēja, paliekot otrajā vietā un piekāpjoties tikai par 0,06 sekundēm. Trijnieku noslēdza šā gada pasaules junioru čempionāta 6.vietas ieguvēja Kristīna Lisdāla, kura atpalika no uzvarētājas jau 1,36 sekundes.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv