ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

14 • 12 • 2015

A.Āboltiņai jau trešais punktu rekords trijās dienās Norvēģijas FIS sacensībās

Pirmdien Norvēģijas ciematā Jeilo Agnese Āboltiņa sasniedza savus labākos punktus milzu slalomā, pirmo reizi šajā disciplīnā iegūstot zem četrdesmit punktiem – 38,01 FIS punkti. Mūsu pārstāve vairāk nekā astoņdesmit dalībnieču vidū no 14 valstīm FIS sacensībās ieguva 14.vietu, uzvarētājai Guro Vammenai, kas ir Norvēģijas sestā labākā milzu slalomiste, zaudējot divu braucienu summā trīs sekundes. Līdz ar to astoņu dienu laikā jau ceturto reizi pārspēts labākais rezultāts punktos, bet no piektdienas līdz pirmdienai rekords ir kritis katru dienu.

Šodien Jeilo Latvijas kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa turpināja savu lielisko gājienu ar punktu rekordu uzstādīšanu. Pēc sestdien un svētdien uzlabotajiem rezultātiem slaloma disciplīnā, šodien ķekavniece to izdarīja milzu slalomā. Pagājušās nedēļas nogalē abas dienas mūsu sportiste slalomā ieguva zem četrdesmit punktiem, bet šodien viņa šo slieksni pārspēja arī milzu slalomā. Līdz ar to nenogurstošā Agnese (un arī citi Latvijas kalnu slēpotāji – aut.piez.) turpina panākumu sēriju un nenogurstošam līdz ar to liek būt arī rakstu autoram, neļaujot ne mazāko atelpas brīdi ne brīvdienās, ne arī darba dienās (bet viņš ir gatavs izturēt tādas slodzes, galvenais, lai tik mūsējiem ir labi rezultāti – aut.piez.).

Agnese arī šīsdienas sacensības aizvadīja pēc pēdējo dienu scenārija, proti, ne tik ļoti labu pirmo braucienu paturpinot ar lielisku vai labāku otro braucienu Vienīgā atšķirība, ka šoreiz pēc otrā brauciena vietu ziņā nesanāca kāpiens uz augšu. Pirmo trasi Latvijas pārstāve veica 56,86 sekundēs un no līderes atpalika 1,79 sekundes, kas deva 14.pozīciju. Otrajā braucienā arī sanāca piekāpties labākajai vairāk nekā par sekundi, taču nevis vairs tuvu divām, bet nedaudz virs vienas sekundes (1,19 s). Neskatoties uz otrajā braucienā parādīto 7.laiku, Norvēģijā trenējošā latviete šoreiz augstāk nepakāpās un palika tajā pašā 14.vietā, tikai 0,2 sekundēm pietrūkstot līdz desmitniekam, kurā viņa iekļuva iepriekšējās reizes pēdējo astoņu dienu laikā. Taču FIS sacensībās nav tik svarīga vieta, cik uzvarētājai zaudētais laiks. Divu braucienu summā A.Āboltiņa atpalika 2,98 sekundes, kas deva 38,01 FIS punktu. Lai arī deficīts faktiski bija trīs sekundes, tomēr paskatoties uz priekšā esošo konkurentu reitingu, kas četrām no pirmā septītnieka bija zem 20 FIS punktiem, tad bija skaidrs, ka arī šoreiz mūsu kalnu slēpotājai būs ļoti labi punkti.

Uzvaru izcīnīja viena no labākajām Norvēģijas milzu slalomistiem Guro Vammena, kas visātrāk veica abus braucienus un par pussekundi pārspēja tuvāko sāncensi, jauno slovēņu talantu Metu Hrovatu, kura Eiropas jaunatnes Olimpiskajā festivālā ieguva 8.vietu, bet Eiropas kausa posmā kopā ar pieaugušajām bija pat ceturtā. Trešā bija visvecākā dalībniece no pirmā desmitnieka – Anna Hofere, kuras reitings ir 14 FIS punkti. Taču itālietes reitings nebija pats labākais, jo 7.vietu ieguvušajai un Agnesi tiaki par 0,4 sekundēm apsteigušajai krievietei Aleksandrai Prokopijevai reitings ir vēl par diviem punktiem labāks – 12,19 FIS punkti.

Agnese bija priecīga par sasniegto, ka pati bez aicinājuma padalījās ar saviem iespaidiem. “Ar šodienas startiem esmu ļoti, ļoti apmierināta! Uz starta izgāju ar 29.nr, kur tajā pašā laikā labākajām meitenēm bija zem 20 punktiem, tāpēc zināju, ka būs jāpacīnās, lai neatpaliktu tik daudz. Bet abus braucienus izdevās veikt bez lielām kļūdām. Kaut arī kalnu nevar nosaukt par vienu no sarežģītākajiem, kalns ir interesants, jo ir diezgan daudz reljefa maiņas, noteikti nedrīkst atslābt.,” trases īpatnība raksturo mūsu kalnu slēpotāja. “Kaut arī pirms otrā starta mani piemeklēja neliels starpgadījums - biju paņēmusi treniņu, nevis sacensību slēpes augšā uz startu - es tomēr paspēju vēlreiz nobraukt lejā un paņemt īstās slēpes, un sagatavoties otrajam startam,” Agnese padalās arī nelielo misēkli ar slēpēm, kas par laimi neietekmēja viņas startu.

Tieši pirms nedēļas, 7.decemrbī, Agnese ar iegūtajiem 47,50 FIS punktiem pirmo reizi milzu slalomā pārvarēja simbolisko piecdesmit punktu robežu, bet tagad jau sperts vēl viens solis uz priekšu. Pēdējās nedēļas laikā viss notiek tik strauji, ka, saglabājot šādu tendenci, rīt FIS milzu slalomā turpat Jeilo varbūt jau tiks pārkāpta nākama desmita robeža. Bet tas jau vairāk no vēlamās puses. Nesteigsimies notikumiem pa priekšu, jo rītdiena parādīs

Ivars Bācis

P.S. Nākamajā rakstā par mūsējo panākumiem otrajā dienā Sallā.

Ingrid Hamnes brukte sesongens to første renn til å forbedre seg med ca 20 punkter i SL. Her på pallen som nummer to i...

Posted by NTG Lillehammer Alpint on Sunday, December 13, 2015

2 Komentāri

Apbrīnojami labi esat ieskrējušies! Tā visiem noturēt:)

14 • 12 • 2015 / 21:12
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv