ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

13 • 12 • 2015

A.Āboltiņa turpina „dzirksteļot” Norvēģijā, jauns punktu rekords [papildināts]

Latvijas izlases kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa lieliski nostartējusi sestdien Norvēģijas ciematā Jeilo notikušajās slaloma sacensībās slalomā. Norvēģijā dzīvojošā SK „Rīgas favorīts” pārstāve 76 dalībnieču vidū izcīnīja sesto vietu, uzvarētājām Eli Plutai no Slovēnijas un Kajai Norbī no Norvēģijas zaudējot 0,67 sekundes, taču svarīgākais, ka viņa otro reizi šajā nedēļā uzstādīja jaunu punktu rekordu – 35,90 FIS punkti, kas ir ķekavnieces labākais rezultāts ne tikai slalomā, bet arī no visām disciplīnām kopumā.

Šo nedēļu kalnu slēpotāja Āboltiņa sāka lieliski, proti, ar punktu rekordu, FIS sacensībās Hemsedālē milzu slalomā iegūstot 47,50 FIS punktus. Tiesa, pēc tam nākošajā dienā viņa izstājās, taču pēc dažām dienām, kurās tika aizvadīti fiziskie treniņi un arī treniņi uz kalna, kā arī iemēģināta trases iebraucējas loma Eiropas kausā Kvitfjelā (Norvēģija) supergigantā, atkal veiksme bija ķekavnieces sabiedrotā un otro reizi šajā nedēļā tika sasniegts punktu rekords. Šoreiz tika iegūts ne tikai zem 50 punktiem, bet pat zem 40 punktu robežas. Starp citu, Jeilo Agnese ir ļoti veiksmīga vieta un saistās ar patīkamām atmiņām, proti, pirms trim gadiem viņa tur pirmo reizi karjerā ieguva zem 70 FIS punktiem, bet pirms diviem gadiem šajā sacensību vietā Latvijas pārstāve nopelnīja pirmos punktus zem 60.

Sestdiena kopumā mums bija samērā veiksmīga kalnu slēpošanas sacensībās dažādās Ziemeļeiropas valstīs, un to vēl vairāk pastiprināja sieviešu FIS sacensības slalomā Norvēģijas ciematā Jeilo, kur piedalījās 76 dalībnieces junioru vecumā no 11 valstīm, sākot ar kalnu slēpošanas lielvalstīm Norvēģiju, Zviedriju un Somiju, kā arī beidzot ar netipiskām valstīm šim sporta veidam kā Spānija un Dānija. Starp citu, 19 gadus jaunā latviete nebija vienīgā Baltijas pārstāve, jo startēja arī igauniete Anna Jogeva, kura gan ir krietni vājākā līmenī, jo ierindojās 43.vietā no 43 divos braucienos finišu sasniegušajām dalībniecēm un no līderēm atpalika pusminūti.

Mūsu kalnu slēpotāja pirmo braucienu veica 52,65 sekundēs un no tobrīd līderpozīcijās izvirzījušās 16 gadus jaunās norvēģietes Kajas Norbī atpalika par 0,77 sekundēm, kas deva 9.pozīciju un cerības uz ļoti labiem punktiem ar nosacījumu, ja arī otrajā braucienā labākajām viņa zaudētu tikpat. Taču Agnese izdarīja vēl vairāk, proti, otrajā trasē sasniedza 4.rezultātu (no 2.rezultāta atpalika 0,06 s, bet no 3.rezultāta otrajā braucienā 0,03 s – aut.piez.), tikai par ceturtdaļsekundi atpaliekot no labākā laika uzrādītājas un nobraucot ātrāk par pirmajās divās vietās pēc pirmā brauciena esošajām norvēģietēm, kas nozīmēja, ka kopējā atstarpe mūsējai no līderes divu braucienu summā ne tikai nepalielinājās, bet pat samazinājās par vienu sekundes desmitdaļu uz 0,67 sekundēm. Tas ļāva AĀboltiņai pakāpties uz 6.vietu, tikai 0,07 sekunžu attālumā no piektās, bet jau pussekundei pietrūkstot līdz trijniekam. Taču tas nebija tik būtiski, jo svarīgākais tika sasniegts – jauns punktu rekords (35,90 FIS punkti), par ko, nezinot vēl rezultātus, jau ieminējos raksta beigās par FIS sacensībām Pihē, jo, pirmkārt, Agnese daudz nezaudēja uzvarētājai un, otrkārt, vadošajām bija samērā labs reitings, turklāt uzvarētājai no Slovēnijas tas bija vispār 15,53 FIS punkti.

Līdz ar to Agnese kļuva par trešo šobrīd aktīvo Latvijas kalnu slēpotāju sievietēm, kurai izdevies iegūt zem 40 FIS punktiem. Tikai pusotra punkta viņai pietrūkst līdz Evelīnas Gasūnas labākajam rezultātam.

Jāteic, ka uzvarētāja nebija viena, jo identisku laiku ar pirmā brauciena līderi Norbī uzrādīja visātrāk otro braucienu veikusī Eli Pluta, kura šogad pasaules čempionātā juniorēm slalomā izcīnīja piekto vietu.

Nenoliedzami, ļoti priecīga pēc finiša bija Agnese Āboltiņa, kurai labo rezultātu palīdzējis sasniegt arī starta numurs 7, kas ir viņas mīļākais skaitlis. „Esmu ļoti priecīga! Jā, treneris teica, ka konstante būs 31, tāpēc varu cerēt uz labākajiem punktiem,” vēl pirms oficiālo rezultātu publicēšanas jautāta, ka droši vien būs ļoti labi FIS punkti, atbildēja trešo gadu Norvēģijā dzīvojošā un trenējošā A.Āboltiņa. „Pirmajā trasē braucu ar pārāk augstu līniju un pietrūka agresivitātes braukšanā, taču otrajā braucienā izlēmu braukt uz riska robežas, un tas arī atmaksājās,” panākuma atslēgu atklāj jaunā kalnu slēpotāja un piebilda: „Vienīgais interesantais bija tas, ka mans starta numurs bija mans mīļākais skaitlis.”

Svētdien vēlreiz FIS sacensībās Jeilo būs slaloms, bet pirmdien un otrdien milzu slaloms.

Ivars Bācis

When you get your favorite number as your start bib, it must go well! Personal best points and 6th place today! Happy, happy!! 󾌵󾟕❄️󾬏

Posted by Agnese Āboltiņa on Saturday, December 12, 2015

3 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv