ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

11 • 04 • 2016

A.Āboltiņa otrā Norvēģijā FIS sacensībās slalomā

Nedēļas nogalē FIS sacensībās kalnu slēpošanā, kas norisinājās Norvēģijas ciematā Huvdenā, godalgotu vietu ieguvusi Latvijas izlases dalībniece Agnese Āboltiņa, kura 31 dalībnieces vidū slalomā izcīnīja otro vietu, par 0,39 sekundēm piekāpjoties uzvarētājai Danielai Kameņickai no Slovākijas 0,39 sekundes. Dienu iepriekš milzu slalomā Agnese ierindojās 9.vietā (+2,82 sekundes).

Pēc ne visai labu rezultātu uzrādīšanas ātrumdisciplīnās aprīļa sākumā Norvēģijā Opdālē un Duvedā Zviedrijā 20 gadus vecā Agnese Āboltiņa pagājušās nedēļas nogalē Huvdenā apliecināja, ka joprojām var labi braukt tehniskajās disciplīnās, it īpaši slalomā, kur šīs sezonas laikā viņa ir parādījusi progresu. Sacenšoties ar dažām savām vienaudzēm, bet pamatā gadu vai divus jaunākām konkurentēm, dažām no kurām reitings ir zem 40 FIS punktiem, Agnese jau pirmajā braucienā pieteica pretenzijas uz uzvaru vai vismaz godalgotu vietu, uzrādot otro laiku un no līderes Fanijas Katrīnas Sanderbergas atpaliekot tikai vienu sekundes desmitdaļu. Otrajā braucienā Agnese šī gada Norvēģijas čempionāta trešo labāko juniori apsteidza gandrīz par sekundi, taču pakāpties augstāk un uzvarēt neizdevās, jo otrajā braucienā teicami izdevās nobraukt vienaudzei no Slovākijas Daniela Kameņickai, kura pēc pirmā brauciena bija piektā, bet atpalika tikai ceturtdaļsekundi. Kameņicka šogad nacionālajā čempionātā bija sestā no slovākietēm, taču pirmajās divās vietās ierindojās pasaules kausa posmos uzvaras svinējušās Veronika Velē-Zuzulova un Petra Vlhova.

Kaut arī slovākietei reitings ir 26 FIS punkti, Agnesei – 30 FIS punkti, trešās vietas ieguvējai un līderei pēc pirmā brauciena Sanderbergai 39, bet sešinieku noslēdzošajām norvēģietēm 33 un 36 punktu reitings, pēc savdabīgās FIS punktu aprēķināšanas sistēmas klanu slēpošanā Kameņicka par uzvaru nopelnīja “tikai” faktiski 33 FIS punktus, bet Agnesei tika 35 FIS punkti. Līdz ar to rāmavietei neizdevās uzlabot savu labāko rezultātu. Agnese progresu slalomā šajā sezonā parāda arī fakts, ka Huvdenā iegūtie 35,31 FIS punkti ir tikai viņas sestais labākais rezultāts karjerā, kaut arī pirms šīs sezonas viņai nevienu reizi nebija izdevies iegūt pat zem 50 punktu atzīmes.

Dienu iepriekš milzu slalomā Agnese Āboltiņa ierindojās arī tieši aiz slovākietes Kameņickas, kurai arī šajā disciplīnā divu braucienu summā piekāpās četras sekundes desmitdaļas, ieņemot 9.vietu un nopelnot 54 FIS punktus, kas ir ceturtais labākais rezultāts karjerā. Līdzīgi kā Baltijas kausā Pihē arī Huvdenā vienā dienā norisinājās divas milzu slaloma sacensības, taču Agnese startēja tikai vienās. Otras viņa izlaida, lai intensīvajā grafikā atpūstos un sagatavotos slalomam.

Agnese pastāsta, ka gan giganta, gan slaloma trases bija salīdzinoši garas. Arī laiks bijis diezgan silts, tāpēc kalns attiecīgi bija pamīksts. “Pēc divām milzu slaloma sacensībām kalnu neapstrādāja, tāpēc nākošajā dienā slaomā bija jābrauc pa iepriekšējās dienas risēm un bedrēm, kas nebija pārāk patīkami,” apstākļus raksturo A.Āboltiņa, kurai nākamās sacensības paredzētas nākošo pirmdien un otrdien, kur pirmajā dienā ir milzu slaloms, bet otrajā slaloms.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv