ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

11 • 08 • 2016

“Skibox balvas” 4.posmā skrituļslidošanā pamainās uzvarētāji pieaugušajiem

Saistītā informācija

Otrdien vakarā Uzvaras parkā Rīgā notikušajā populārā skrituļslidošanas seriāla “Skibox balva” 4.posmā pamainījās ierastais scenārijs un uzvaras sprintā un īsajā distancē pieaugušo grupās izcīnīja citi skrituļslidotāji. Vīriešiem 1km sprintā stabili pirmais bija Reinis Znotiņš, bet 4,8km uzvarēja Lauris Bitenieks. Savukārt sievietēm abos startos pieaugušo grupā nepārspēta palika Denisa Druka-Jaunzeme, kaut arī par viņu ātrāka abas reizes bija labākā Master grupas līdere Antra Zemīte un vairākas jauniešu un junioru grupas pārstāves.

Vīriešiem elites grupā uz starta izgāja necerēti maz skrituļslidotāju – tikai pieci dalībnieki, un, tā kā sievietēm sacentās sešas, tad sanāca piedzīvot vēl ko nebijušu gadījumu, proti, ka sievietes ir vairāk nekā vīrieši, kuriem beidzot notika kādas pārmaiņas uzvarētāju ziņā, it īpaši 4,8km distancē. Taču vispirms 1km sprintā, kur dalībniekiem no lielajiem ātrumiem reizēm sanāca nedaudz izslīdēt līkumos, jau pēc ceturtdaļdistances jeb 250m no pārējiem konkurentiem kādus 12m priekšā bija atrāvies Reinis Znotiņš, kurš uz 1km apļa beigām pārsvaru bija nedaudz palielinājis un finiša taisnē mierīgi finišēja pirmajā vietā. Tikmēr ļoti līdzīgajā cīņā par otro vietu starp pārējiem trim Powerslide vīriem tikai ar izmisīgu finiša spurtu otro vietu “izrāva” līdzšinējo sprintu uzvarētājs Roberts Pundurs, trijnieku noslēdzot Laurim Biteniekam, bet ceturtajam paliekot Sandrim Šnorem, kaut gan uz vietas šķita, ka tomēr Sandris ir dažus centimetrus priekšā Laurim. 

4,8km distancē temps pārsvarā bija ļoti ātrs, tāpēc arī tika uzrādīts otrais labākais laiks šajā sezonā. Atkal visi četri līderi turējās kopā, ik pa laikam mainoties kvarteta priekšgalā esošajiem. Trešā apļa beigās (3,6km) Bitenieks ar Šnori bija izveidojuši aptuveni 20 metru pārsvaru, bet tad samazināja tempu, un Reinis Znotiņš ar Robertu Punduru viņus noķēra un apdzina. Pēdējā apļa vidū atkal Laurim ar Sandri izdevās nedaudz izvirzīties priekšā, un, kaut viņu pārsvars bija kādi 15m, pat 100m līdz finišam jau bija skaidrs, ka ar to pietiks, lai cīņa par uzvaru būtu tikai starp viņiem, neskatoties uz Roberta un Reiņa spēcīgo spurtu finiša taisnē. Pēdējos metros cīņā par pirmo vietu savas priekšplānā esošās pozīcijas nosargāja Lauris Bitenieks, tiekot pie uzvaras pirmo reizi ne tikai šosezon, bet arī pēdējo trīs “Skibox balvas” sezonu laikā Interesanti, ka šajā sezonā L.Bitenieks līdz ceturtajam posmam vēl ne reizi nebija ticis trijniekā. Arī Sandrim Šnorem iegūtā otrā vieta ir augstākā šajā sezonā. Pie šāda iznākuma abu starpā saglabājas intriga par trešo vietu kopvērtējumā, tāpat kā starp R.Znotiņu un R.Punduru, jo abu starpā finiša spurtā par trešo vietu 4,8km distancē par dažām simtdaļām ātrāks izrādījās Roberts, līdz ar to panākot revanšu un iepriekšējo trīs posmu uzvarētāju šajā distancē atstājot bez godalgotas vietas. Didzim Tolmanim abas reizes piektā vieta.

Sievietēm abos startos pirmo vietu ieguva Denisa Druka-Jaunzeme, kaut arī pirms starta tā nešķita, ka notiks. Viens no iemesliem bija Ilvijas Pukstes nestartēšana, bet otrs – pašas Denisas progress. Ja 4,8km viņas uzvara bija visai pārliecinoša, vairāk kā pusminūti finišējot priekšā tuvākajām konkurentēm, tad 1km sprintā viņa sīvi cīkstējās ar Daigu Gavariņu, kurai vēlāk nācās piekāpties vēl vienā duelī, proti, 4,8km distancē cīnoties par otro vietu ar sprintā trešo vietu ieguvušo Karīnu Ceriņu. Tādējādi Daigai un Karīnai katrai pa vienai otrajai un vienai trešajai vietai.

Juniorēm Arta Irbe, kura 1km sprintā uzrādīja absolūti labāko laiku no visām sieviešu un meiteņu grupām, abos startos viegli tika galā ar Laini Kreitāli, tāpat kā Jānis Jurdžs ar saviem konkurentiem, kaut arī otrās vietas ieguvējs Kristers Kuģenieks viņam bija daudz tuvāk nekā Laine Artai. Trešā vieta puišu konkurencē tika Haraldam Lūkinam. Otrdien nestartēja grupas līderis Haralds Dernovs, kurš arī pēc šī posma saglabā līderpozīcijas, jo arī Jurdžam ir viens izlaists posms – otrais jūnijā.

Master grupā sievietēm pārliecinoši pirmā gan 1km sprintā, gan 4,8km distancē finišēja Antra Zemīte, bet Evijai Graumanei šoreiz divas otrās vietas neļāva iegūt Baiba Dzelme, kas bija pielikusi ātrumā un par pussekundi apsteidza Eviju 1km sprintā. Vīriešiem abos startos uzvarēja Agris Šipkovs, kuram šoreiz sīvu pretestību abos startos izrādīja komandas biedrs no “Filter” Ivars Vingris, 4,8km piekāpjoties finiša spurtā tikai par 0,16 sekundēm. Pagājušā posma A.Šipkova uzvaras “apdraudētājs” Mārtiņš Āboliņš sprintā ieņēma trešo vietu, finišējot turpat blakus Vingrim un netālu aiz Šipkova, bet 4,8km pēc kritiena pāris desmitus metrus pēc starta lielāko daļu distances nobrauca kopā ar Dzintaru Melbārdi, kuram Mārtiņš piekāpās finiša sprintā un palika ceturtais.

Ivars Bācis

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv