ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

21 • 04 • 2015

Žakam Gedram labākie punkti milzu slalomā

Saistītā informācija

Somijas ziemeļu ciematā Pihē notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās kalnu slēpošanā milzu slaloma disciplīnā vīriešu konkurencē no 68 dalībniekiem 30.vietu ieguva Žaks Gedra, kurš ar nopelnītajiem 67,96 FIS punktiem uzstādīja savu labāko rezultātu šajā disciplīnā. Sievietēm 12.vietu no 35 kalnu slēpotājām ieguva Evelīna Gasūna, nopelnot 65,35 FIS punktus.

Pēdējā dienā Pihē FIS sacensībās milzu slalomā Latvijas izlases dalībnieki kalnu slēpošanā, kopumā septiņi – četras sievietes un trīs vīrieši, startēja ar dažādām sekmēm. Vīriešiem, kur bija uz pusi vairāk dalībnieku (75 kalnu slēpotāji) un arī pārstāvēto valstu skaits (deviņas) nekā sievietēm, labāko rezultātu no mūsējiem uzrādīja Žaks Gedra, kuram noslēdzošajā sacensībā izdevās ne tikai nobraukt līdz galam abus braucienus un tikt pie ieskaitīta rezultāta, bet arī iegūt labākos punktus milzu slalomā – 67,96 FIS punkti., kas par vienu punktu uzlabo pirms nedēļas Poļarnije Zori sasniegto iepriekšējo rekordu. Otrais brauciens sarežģītajos apstākļos Žakam izdevās labāks, kur par sekundi mazāk viņš atpalika no līderiem, bet divu braucienu summā sanāca 6,72 sekunžu deficīts. Savukārt Elvim Opmanim abi braucieni sanāca samērā līdzīgi, un viņš Žakam divu braucienu summā zaudēja piecas sekundes, ierindojoties 39.vietā (+11,81 s).

Pārliecinoši uzvarēja pasaules junioru čempionāta 24.vietas ieguvējs slalomā soms Artu Niemela, kurš vairāk nekā par pusotru sekundi apsteidza Robinu Beku un divpadsmito labāko junioru slalomā Maksu Lūko. Pirmajā braucienā ne tik veiksmīgi nobraukušie un gandrīz divas sekundes atpalikušie pazīstamie somi Viktors Malstroms un Jens Hentinens ļoti vējainajos apstākļos uz startu otrajā braucienā neizgāja.

Sievietēm Evelīna Gasūna, abus braucienus veicot samērā vienlīdzīgi, ierindojās 12.vietā (+4,86 s) un nopelnīja līdzīgus punktus kā Žaks, pat nedaudz labākus – 65,35 FIS punktus, kas ir viņas sestais rādītājs milzu slalomā, taču atpaliek no veiksmīgajos startos pirms nedēļas Poļarnije Zori uzrādītajiem rezultātiem, tāpēc gandarījuma un apmierinātības ar parādīto Pihē pašai sportistei nav. Ieva Meldere atkal ieguva zem simts punktiem (91,68), taču tas atpaliek ceturtdien un piektdien sasniegtā, kad tika iegūti zem 80 FIS punktiem. Ieva noslēdzošajā dienā no Evelīnas atpalika 3,5 sekundes un bija deviņpadsmitā. Leldei Gasūnai izstāšanās pirmajā braucienā, bet iepriekš neveiksmīgu startu sēriju piedzīvojusī Liene Bondare nestartēja.

Arī sievietēm uzvarētājas somietes Sānas Ahonenas pārsvars pār tuvākajām konkurentēm bija liels – pie pusotras sekundes, aiz sevis atstājot divas 1998.gadā dzimušās tautietes, vienu no kurām – Rīku Honkanenu – mūsējie atceras no startiem marta beigās Baltijas kausā un FIS sacensībās.

Evelīnas Gasūnas vērtējums par sacensībām un rezultātiem.

“Es neesmu īsti apmierināta ar saviem rezultātiem Somijas čempionātā un tam sekojošajām FIS sacensībām, bet ne visi starti vienmēr izdodas kā iecerēts. Tiesa gan pašreiz milzu slalomā es stabili spēju nobraukt aptuveni 60 punktos, bet es mērķēju nobraukt tuvāk maniem tikko izbrauktajiem 50 punktiem. Tāpēc neesmu īsti apmierināta, jo vēlējos pati sev apstiprināt, ka varu vēl labāk. Slalomā man bija iespēja izbraukt vēlreiz zem 50 punktiem, bet es otrajā trasē nokritu. Laikapstākļi mūs nelutināja ar aukstu laiku, tāpēc sacensību organizētājiem nācās atcelt un pārcelt sacensības. Un noslēdzošajās milzu slaloma sacensībās sākās briesmīgs vējš, kas organizētājiem apgrūtināja sacensību rīkošanu, un sacensību laikā bija ļoti daudz starta pauzes.

Tā kā sacensības notika Pihē, kur Latvijas Slēpošanas savienība pirms mēneša rīkoja Baltijas kausu un FIS sacensības, Evelīna izvērtē un salīdzina šīs divas sacensības Pihē: “Baltijas kauss bija ļoti labi noorganizēts, viss regulāri gāja pēc programmas, nebija neparedzētas starta pauzes, trases bija sagatavotas pēc iespējām ļoti labi. Tur jābūt pateicīgiem LSS personālam, kas par visu rūpējās, un, protams, Dināram Doršam, kas visu spēja ļoti operatīvi noorganizēt. Lai gan Latvija rīko tikai otro gadu FIS sacensības, es uzskatu, ka LSS rīkotās FIS sacensības ir vienas no labāk noorganizētajām, salīdzinot ar citām valstīm. Protams, atmosfēra Baltijas kausā bija daudz pacilātāka tieši man. Bet tas noteikti bija tāpēc, ka tās bija mūsu rīkotās sacensības, un mēs jutāmies kā galvenie šajās sacensībās, līdzjutēju un komandu dēļ. Somijas čempionātā mēs bijām ciemiņi, bet Baltijas kausā savējie.”

Ar to mūsējie vēl nebeidz sezonu, jo no 23.-25.aprīlim piedalīsies FIS sacensībās Tarnebī (Zviedrija), kur paredzīti divi milzu slalomi un divi slalomi.


1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv