ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

12 • 01 • 2015

Vairākiem Latvijas kalnu slēpotāji veiksmīgs starts FIS sacensībās

Aizvadītajā nedēļas nogalē ar labiem rezultātiem Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās kalnu slēpošanā izcēlušies Latvijas izlases dalībnieki. Miks Zvejnieks vairāk nekā simts dalībnieku vidū svētdien slalomā Austrijā izcīnīja otro vietu, desmito reizi karjerā kāpjot uz goda pjedestāla, bet sestdien viņš bija ceturtais. Savukārt Liene Bondare turpat Austrijā slalomā bija 7.vietā, pirmo reizi karjerā nopelnot zem 50 FIS punktiem, bet Evelīna Gasūna Norvēģijā ierindojās 14.vietā, iegūstot otros labākos karjeras punktus.

Pēc vairāku nedēļu pārtraukuma janvāra otrajā nedēļā vairāki Latvijas izlases dalībnieki kalnu slēpošanā turpināja sacensību sezonu, piedaloties FIS sacensībās Austrijā un Norvēģijā. Dažiem izdevās ļoti labi nostartēt, vai nu iegūstot augstas vietas, vai arī nopelnot ļoti labus FIS punktus.

Turnau (Austrijā) “Citizen” kategorijas slaloma sacensībās Mikam Zvejniekam vispirms 4.vieta 111 dalībnieku vidū. Miks no uzvarētāja divu braucienu summā atpalika 1,26 sekundes, nopelnot 39,46 FIS punktus. Līdz trijniekam pietrūka trešdaļa sekundes. Otrajā dienā sanāca vēl labāk nostarttē, 123 dalībnieku vidū iekļūstot trijniekā, kaut arī pēc pirmā brauciena šķita, ka būs līdzīgi kā pirmajā dienā.  Atrodoties ārpus labāko piecinieka, Miks otrajā braucienā uzrādīja 4.laiku, taču tikai viens no pirmā braucienā priekšā esošajiem bija ātrākas arī otrajā braucienā, tāpēc M.Zvejniekam izdevās pakāpties uz otro vietu. Uzvarētājam no Austrijas viņš zaudēja 1,05 sekundes un nopelnīja 38,15 FIS punktus, otro reizi šajā sezonā un desmito karjerā iekļūstot trijniekā.

Turpat Austrijā 60 dalībnieču vidū Liene Bondare, uzvarētājai no Somijas zaudējot 2,42 sekundes, ieņēma 7.vietu un uzrādīja augstvērtīgu rezultātu, uzstādot savu jauno rekordu un nopelnot 49,80 FIS punktus. Iepriekšējais labākais rezultāts, kas tika sasniegts pirms 11 mēnešiem, uzlabots krietni – par 21 punktu. Liene Bondare kļuva par trešo starp mūsējām šobrīd startējošām kalnu slēpotājām, kurām izdevies iegūt zem 50 FIS punktiem (vēl ir Lelde Gasūna un Katrīna Krūmiņa, kura to izdarīja 2012.gadā – aut.peiz.)

Tikmēr Opdālē Norvēģijā FIS sacensībās milzu slalomā 48 dalībnieču vidū divdesmitniekā iekļuva abas Latvijas pārstāves. Evelīna Gasūna ieguva 14.vietu, divu braucienu summā uzvarētājai no Norvēģijas divu braucienu summā zaudējot 6,28 sekundes. Evelīnai nesanāca labs pirmais brauciens, kas patraucēja sasniegt savus labākos punktus un pirmo reizi tikt zem 50 FIS punktiem. Labākajai pirmajā braucienā zaudēts jau gandrīz piecas sekundes, kas deva 19.vietu, bet ar 7.laiku otrajā braucienā, kur Evelīna labākajai zaudēja tikai pusotru sekundi, viņa pakāpās uz 14.vietu. Evelīna nopelnīja 63 FIS punktus. Četras vietas aiz Evelīnas ierindojās divas sekundes lēnāk nobraukusī Agnese Āboltiņa, kurai arī otrajā braucienā izdevās daudz labāk nobraukt nekā pirmajā. 

Žakam Gedram abas dienas slalomā izstāšanās, bet ceturtdien ar 36.vietu pāri par simts dalībnieku konkurencē un 97 FIS punktiem viņš vislabāk nostartēja no abām milzu slaloma dienām. 

4 Komentāri

Burvīgi:) un ka tā labi sanācis vairākiem vienlaicīgi - kā uz viena vilņa:)

12 • 01 • 2015 / 20:10
Burvīgi:) un ka tā labi sanācis vairākiem vienlaicīgi - kā uz viena vilņa:)

12 • 01 • 2015 / 20:10
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv