ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

13 • 08 • 2015

Spraigas cīņas arī jauniešu grupās Skibox balvas ceturtajā posmā

Otrdienas vakarā Uzvaras parkā Rīgā SK “ASI Skibox” un SK “Apex” rīkotajā skrituļslidošanas seriāla “Skibox balva” ceturtajā posmā, kaut arī nedaudz mazāk kā iepriekšējo posmos, arī šoreiz dalībnieku skaits sniedzās pāri simtam. Viskuplāk no jauniešu grupām bija pārstāvēta U6 meitenēm un arī Fitness1 grupa meitenēm, par vienu dalībnieci apsteidzot dažas citas jauniešu grupas, bet par divi tomēr atpaliekot no pieaugušo grupas vīriešiem, kur ar 10 skrituļslidotājiem bija vislielākā konkurence. Lielākajā daļā jauniešu grupu uzvaras izcīnīja favorīti un faktiski nodrošināja pirmo vietu arī sezonas kopvērtējumā, bet divās grupās U8 vecumā gan puišiem, gan meitenēm viss izšķirsies pēdējā posmā 8.septembrī (teorētiski arī abās U14 grupās pastāv iespējas izmaiņām, bet par to vairāk rakstā pirms piektā posma – aut.piez.).

U14 grupā ceturto posmu izlaida līderis un visu iepriekšējo sešu startu uzvarētājs Haralds Dernovs (ASI Skibox), līdz ar to pārējiem bija iespēja beidzot tikt pie pirmās uzvaras. To pārliecinoši izmantoja Rodžers Petaks (Filter), kurš šogad visu laiku ir bijis otrajās vietās un reizēm ļoti tuvu Haraldam. Starp citu, arī pagājušajā sezonā tikai ceturtajā posmā kāds cits bez Haralda tika pie uzvaras, tiesa, toreiz piedaloties H.Dernovam (sprintā uzvarēja Jurdžs, bet distancē Petaks - aut.piez.). Kā allaž aiz Petaka ierindojās abi BJS “Laimīte” pārstāvji Sandis Reinsons un Edgars Ņezamovs, tiesa, Sandim esot krietni priekšā Edgaram. Meitenēm pirmo reizi sezonā “izjuka” brālīgā uzvaru sadalīšana starp abām BJC “Laimīte” skrituļslidotājām, kad līdz šim Santa Pētersone ar minimālu pārsvaru ir bijusi pirmā 500m sprintā, bet Alīna Savrucka pārliecinošāk uzvarējusi 4,8km distancē. Jau rakstā pirms otrdienas sacensībām pieminēju, ka ar katru posmu izpaužas Alīnas progress, un viņa to apliecināja otrdien, uzvarot beidzot arī sprintā. Turklāt distancē viņa bija pirmā ne tikai savā grupā, bet arī no visām startējošajām daiļā dzimuma pārstāvēm. Santai divas stabilas otrās vietas, bet ierastajās trešajās vietās abos startos finišēja Katrīna Trektere (Apex).

U12 grupā puišiem divas pārliecinošas uzvaras 500m sprintā un 4,8km distancē atkal svinēja Viktors Kokins (ASI Skibox), šoreiz tuvākos sāncenšus atstājot vēl tālāk aiz muguras. Rihards Ordelovskis abas reizes finišēja otrajā vietā, bet nepiedaloties trešajam labākajam šīs grupas pārstāvim Mārim Šternmanim (Krievānes Slidošanas skola), trijniekā beidzot tika Artūrs Miglinieks, kurš savam komandas biedram Ordelovskim šoreiz bija krietni tuvāk nekā citas reizes, it īpaši sprintā. Meitenēm savu sprinta meistarību trešo posmu pēc kārtas apliecināja Līva Kreitāle (ASI Skibox), kas ļoti līdzīgā cīņā aiz sevis atkal atstāja Patrīciju Sniķeri (Laimīte) un Agati Priedīti (Laimīte), visām trim sarūpējot aizraujošu finiša sprintu un satilpstot ceturtdaļsekundē. Distancē Līva Kreitāle nav tik spēcīga, un tāpēc 4,8km viņai nācās samierināties ar trešo vietu, toties tieši tāpat kā otrajā posmā Patrīcijai Sniķerei līdzi turējās Agate Priedīte, līdz ar to Patrīcijai vajadzēja pielikt visus spēkus, lai finiša spurtā par uzvaru apsteigtu Agati.

U10 grupā puišiem savu pārākumu nodemonstrēja Ņikita Ļaščenko, kurš tāpat kā trešajā posmā ne 500m sprintā, ne 2,4km distancē vairs neatstāja nekādas cerības otrās vietas ieguvējam Dāvim Mazajam (Apex) un finišēja vientulībā, nodrošinot uzvaru arī kopvērtējumā. Stabili trešais atkal bija Rainers Kreitāls, kurš kopējā startā mēģināja ilgāku laiku turēties līdzi labākajām sava vecuma meitenēm, kurām Anna Krūmiņa (ASI Skibox) ar divām uzvarām otro posmu pēc kārtas atrisināja pirmās vietas likteni arī kopvērtējumā. Komandas biedrene un pirmo divu posmu uzvarētāja sprintā Ance Grosberga abas reizes finišēja otrajā vietā, tāpat kā viņas vārda māsa Kucina (arī ASI Skibox) divas reizes ieņēma trešo vietu.

Ņemot pēc vecuma no lielākajiem uz mazākajiem, beidzot esam nonākuši līdz U8 grupai, kurā pēc ceturtā posma tad ir saasinājusies cīņa par uzvaru kopvērtējumā gan puišiem, gan meitenēm. Ja meitenēm ir divas sīvas konkurentes, tad puišiem uzvaras pretendentu loks sniedzas līdz četri, kas 500m sprintā satilpa 0,7, bet 1km distancē – 2 sekundēs (jāprecizē, ka četri puišiem šajā grupā cīnās par uzvaru posmā, bet kopvērtējumā ir palikuši tikai trīs uzvaras pretendenti, jo Gustavs Vācietis nepiedalījās pirmajos divos posmos – aut.piez.). Izlaidis trešo posmu, ar lielisku rezultātu – divas uzvaras – Skibox balvā atgriezās Kristofers Vasaraudzis (ASI Skibox), apsteidzot par gadu vecākos, bet augumā ne tik raženos sāncenšus. Starp citu, pagājušā gada U6 grupas līderim šīs bija pirmās uzvaras šosezon U8 grupā. No pārējiem trim abos startos trijniekā iekļuva tikai Kristaps Ņezamovs (Laimīte), ieņemot otro vietu sprintā un trešo distancē. Trešais sprintā bija joprojām kopvērtējuma līderpozīcijas saglabājošais Krišs Mazais (Apex), bet distancē otro vietu ieguva Gustavs Vācietis (ASI Skibox). Sajutusi uzvaras garšu, pagājušā posmā triumfējot sprintā, meitenēm šoreiz pie abām uzvarām tika Amanda Eihmane (ASI Skibox). Kaut arī sakostiem zobiem mēģināja cīnīties komandas biedrene un kopvērtējuma līdere Alīna Novikova, tomēr 4.posmā viņa nespēja izrādīt sīvu konkurenci. Līdz ar to, uzvarētāja kopvērtējumā noskaidrosies pēdējā posmā. Evita Ezera kā parasti bija stabilā trešajā vietā.

Jaunākajā U6 grupā pārliecinošajam līderim Dāvidam Ulmanim (Laimīte) jau uz papēžiem sāk mīt otrās vietas ieguvējs Gustavs Dūšelis no “Merkurs”. Tikmēr divas stabili trešās vietas ir trešajam Mazo ģimenes brālim Lūkasam. Meitenēm ar uzvarām apmainījās grupas līderes no ASI Skibox, Sabīnei Ceriņai uzvarot 200m sprintā, bet Katrīnai Krūmiņai 500m distancē. Šoreiz ar abām komandas biedrenēm konkurēt vai arī kādu apsteigt nespēja trešās vietas ieguvēja Ieva Kucina.

Vecākajā Fitnesa grupā dāmām abos startos uzvarēja Vineta Agliša, bet vīriem pa vienai uzvarai bērnu grupas vecākiem Albertam Krūmiņam un Mārcim Mazajam. Fitness2 grupā pie panākumiem tika Agate Cirkša un Armands Eglītis, bet jaunākajā Fitness1 grupā abos startos nepārspējams bija Rodrigo Šaudiņš (noslēdzošajā posmā noteikti var startēt sporta grupā, kur tiktu pieciniekā – aut.piez.), bet meitenēm pa uzvarai tika Evai Ozolai un Annijai Lācei, kuras sporta grupā arī varētu pacīnīties par piecinieku.

Kārtīgu gatavošanos Rīgas atklātajam čempionātam un veiksmīgu startu vēlot,

Ivars Bācis

2 Komentāri

Prieks lasīt...paldies, ļoti izsmeļoši un interesanti :)
Kūciņa
13 • 08 • 2015 / 15:56
Paldies par interesanto rakstu! :)

13 • 08 • 2015 / 16:32
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv