ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

12 • 09 • 2015

Sestdien Latvijas čempionāts un Skibox balvas 6.posms skrituļslidošanā

Saistītā informācija

Jau rīt, 12.septembrī, Uzvaras parkā Rīgā norisināsies SK ”ASI” un Latvijas Skrituļslidošanas federācijas rīkotais Latvijas čempionāts skrituļslidošanā 10km distancē, kas vienlaikus būs arī “SKibox balvas” 6.posms. Par Latvijas čempionāta medaļām sacentīsies dažāda vecuma dalībnieki, sākot ar 2004.gadā dzimušajiem jauniešiem un beidzot ar “Master” jeb veterānu grupas skrituļslidotājiem. Kā allaž liela daļa dalībnieku būs kalnu slēpošanas pārstāvji.

Šo otrdien tika aizvadīts lielākā un sastāva ziņā spēcīgāka vairāku posmu skrituļslidošanas seriāla “Skibox balvas” 5.posms, kas bija noslēdzošais priekš kopvērtējuma, bet ar ko Skibox balvas sezona vēl nebeidzas. Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šoreiz kā sezonas noslēgums tiek rīkots papildus sestais posms, kas formāta un distances ziņā atšķiras no ierastajiem Skibox balvas posmiem. Ja pērn skrituļslidotāji sezonas noslēguma posmā sacentās divās disciplīnās – 100 metros un stafetēs, tad šo sestdien būs tikai viens starts – vidējā distancē, kas būs divas reizes garāka nekā ierastā garākā distance Skibox balvas posmos. Tas nozīmē, ka, sākot ar U12 grupu un beidzot ar “masteriem”, kuri ierasti skrituļoja 4,8km, šoreiz būs jāveic 10km.

Paralēli Skibox balvas 6.posmam tas būs arī Latvijas čempionāts 10km distancē Līdz ar to par medaļām savā vecumā sacentīsies piecas vīriešu un piecas sieviešu grupas, kopumā sadalot valsts čempionātā 10 medaļu komplektus. U6 līdz U10 grupas pārstāvjiem būs tikai Skibox balvas posms, kuri arī veiks divas reizes garāku distanci nekā aprasti, t.i., U6 – 1km, U8 – 2km un U10 – 4,8km.

Pēc sacensībām apbalvošana nebūs no tām īsajām, jo tiks apbalvoti labākie trīs visās grupās gan Skibox balvas kopvērtējumā, gan arī Latvijas čempionātā kopā ar Skibox balvas 6.posmu. Skibox balvas kopvērtējumā, ieskaitot arī Fitnesa jeb tautas grupas, pavisam kopā ir 22 grupas, bet sestdienas sacensības 10 Latvijas čempionāta grupas un sešas atsevišķi tikai Skibox balvas 6.posma grupas.

Augusta vidū turpat Uzvaras parkā notika Rīgas atklātās meistarsacīkstes un čempionāts, kur lielākie mēroja 21km distanci. Sestdien tiks sadalītas valsts čempionāta medaļas. Sacensību sākums plkst.12.00, bet elites grupai starts paredzēts plkst.13.00.

Kopvērtējuma rezultāti norādītajā linkā...

Posted by Sporta klubs "ASI" on Wednesday, September 9, 2015

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv