ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

08 • 09 • 2014

S! – Powerslide kausa izcīņas 2. posms

Veiksmīgi aizvadīts S! – Powerslide kausa izcīņas 2. posms. Ne tikai dalībnieku skaits pieaug ar katru posmu, bet arī laika apstākļi šoreiz bija īpaši labvēlīgi. Un kā vēl labāk aizvadīt vasarīgas dienas vakaru, ja ne pavadot to svaigā gaisā un aizraujošā pasākumā uz skrituļslidām.

Līdz ar labvēlīgajiem laika apstākļiem trasē skaidrs ir tas, ka skrituļslidotāji jūtas drošāk un dalībnieku ātrums ir krietni iespaidīgāks. To varēja novērot jau sākot ar jaunākajiem skrituļslidotājiem, kuri savu 200m sprinta distanci veica par sekundi ātrāk nekā pirmajā posmā, elites grupai šī pati distance tika veikta par 3,5 sekundēm ātrāk. Absolūti labāko 200m sprintu veica Reinis Znotiņš (Powerslide Latvija/Laimīte), kurš uzstādīja latiņu augstāk un vienlaikus arī jaunu trases rekordu finišējot 19 sekundēs 34 sekundes simtdaļās. Tuvākais sekotājs Reinim bija Oskars Pundurs  (Powerslide Latvija) ar otro labāko laiku 19 sekundes un 95 simtdaļas.

Garajā distancē, kur šoreiz daļai dalībnieku (2005. gadā dzimušie un vecāki) bija jāskrituļo pa garo 1,2km apli, nepārspēts palika pieredzējušais skrituļslidotājs Lauris Bitenieks (Powerslide Latvija/Laimīte), kurš 4,8km veica 8:45.29. Tuvākais sekotājs Laurim bija šī gada Latvijas čempions Reinis Znotiņš (Powerslide Latvija/Laimīte), kurš šo pašu distanci veica 8:57.95.

Šajā posmā tika godināti 1 posma katras grupas trīs labākie, kuri saņēma diplomus un sacensību atbalstītāja „Siguldas Maiznieks” garšīgās balvas.

Absolūti ātrākie S! – Powerslide kausa izcīņas dalībnieki (vīrieši un sievietes) cīnās par Powerslide ceļojošo kausu, kur ik gadu tiek iegravēts ātrākā skrituļslidotāja vārds. Kurš šogad būs Powerslide kausa izcīņas čempions vīriešu un sieviešu konkurencē? To noskaidrosim nākamajos 3 posmos Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra trasē. Nākamais posms jau pavisam drīz- 24. septembrī.

24. septembrī Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra trasē visiem interesentiem  tiks dota iespēja uzstādīt Latvijas ātruma rekordu uz skrituļslidām. Skrituļslidotāji centīsies uzstādīt maksimālā ātruma rekordu trases taisnē. Ātruma rekorda uzstādīšana notiks no pulksten 18:30 – 19:00.

Tiekamies Siguldā 24. septembrī S! – Powerslide kausa izcīņas 3. posmā.

Jānis Lazdāns

SSAAC_vasara.jpg
Foto: Kaspars Šmits un Plikspārnis

2 Komentāri

Interesanti, kapēc par jaunako grupu dalībnieku režultātiem nekas netiek teksta minēts, kaut gan piedalās pat 2010 gada dzimusie..????
08 • 09 • 2014 / 18:48
Tā ir, ka parasti jau par lielajiem uzraksta, nekur jau nav teikts, ka pa visiem jāraksta. Bet saprotams, ka bērnu vecāki grib, lai par viņu bērniem uzrakta. Ivars jau parasti ir uzņēmīgs un velta savu laiku, lai uzrakstītu par visām grupām slēpošanā, kalnu slēpošanā un Skibox balvā skrituļslidošanā.

08 • 09 • 2014 / 23:30
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv