ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

10 • 09 • 2014

R.Punduram un L.Kaufiņai divas uzvaras "Skibox balvas" 5.posmā

Saistītā informācija

Vakar Rīgā Uzvaras parkā notikušajā piektajā posmā „Skibox balvā” skrituļslidošanā vīriešiem aizraujošā cīņā gan 1km sprintā, gan 4,8km distancē uzvaru izcīnīja Roberts Pundurs (Powerslide Latvija), abos startos aiz sevis atstājot sezonas līderi Reini Znotiņu (Powerslide Latvija/Laimīte) un hokejistu Ronaldu Cinku (Skibox/Filter). Dāmām abos startos pirmajā vietā bija Laima Kaufiņa (Skibox/Filter).

Saskaņā ar tradīciju, sākot jau ar maiju, katra mēneša otrās otrdienas vakaros norisinājās sporta klubu „Asi Skibox” un „Apex” rīkotā „Skibox balva” skrituļslidošanā, un tāpēc arī vakar pēc pulksten pieciem Uzvaras parkā uz noslēdzošo piekto posmu lielākajām daudzposmu sacensībām pulcējās Latvijas labākie skrituļslidotāji. Pa dienu bija uzlijis, nedaudz samitrinot trasi, bet sacensību laikā lietus dalībniekus netraucēja. Pēdējā posmā bija ieviests jauninājums, un pirmā disciplīna sprints notika ar individuālo startu, dalībniekiem dodoties trasē ik pēc 15 sekundēm. Un kā to jau varēja paredzēt iepriekš, lielākā daļa krietni uzlaboja iepriekšējos posmos uzrādītos laikus, kad sprintā bija masu starts un tika domāts vairāk par taktiskām cīņām.

Vīriešiem elites grupā no vadošajiem sportistiem pirmais startēja bijušais dinamietis Ronalds Cinks, kurš uzrādīja tobrīd labāko laiku un piesakot pretenzijas uz godalgotu vietu, 1km veicot 1:34,51, kas ne tikai bija viņa sezonas absolūti labākais rezultāts sprintā, bet arī par 0,03 sekundēm pārspējot līdz šim ātrāko laiku, ko otrajā posmā uzrādīja Reinis Znotiņš un Roberts Pundurs, toreiz abiem dalot pirmo vietu. Un tieši Reinis un Roberts vakar bija vienīgie, kas spēja apsteigt Ronaldu, kuram līdz ar to otro reizi sezonā izdevās iekļūt trijniekā. Reinis Znotiņš bija par 0,27 sekundēm ātrāks, bet pusminūti aiz Reiņa startējušais Roberts Pundurs uzrādīja vēl labāku laiku, turklāt krietni, jo pat otro vietu ieguvušo Reini apsteidza par divām sekundēm. Roberts 1km veica 1:32,23, uzrādot sezonas labāko laiku sprintā šajā trasē. Trešā posma uzvarētājs Ansis Eljašāns (Skibox/Filter) palika ceturtais, no trijnieka atpaliekot nedaudz virs pussekundes, bet labāko sešinieku līdzīgā cīņā noslēdza Lauris Bitenieks (Powerslide Latvija/Laimīte) un Oskars Pundurs (Powerslide Latvija).

4,8km distancē ar masu startu, kur 1,2km aplis bija jāveic četras reizes, pirmais sešinieks elites grupā bija identisks kā sprintā (vienīgi sesto vietu elites dalībnieku vidū ieguvušo Oskaru Punduru pēdējā aplī apsteidza trīs labākie juniori – aut.piez.). Atsevišķi nelielie mēģinājumi kādam veikt atrāvienu nesekmējās un izšķirošie notikumi risinājās pēdējā aplī, taču nevarētu teikt, ka viss noskaidrojās finiša sprintā, jo aptuveni simts metrus pirms finiša nedaudz priekšā bija izvirzījies Roberts Pundurs, kurš savu nelielu pārsvaru nosargāja līdz pat beigām, un, uzrādot laiku 8:46,13, izcīnīja otro uzvaru piektajā posmā un ceturto visā sezonā. Viņam trešdaļu sekundes piekāpās Reinis Znotiņš un Ronalds Cinks, kuri ļoti līdzīgi cīnījās par otro vietu. Sākotnēji šķita, ka otrais ir Ronalds, bet tomēr elektronika uzrādīja, ka otro vietu ieguvis Reinis. Atkal pussekunde līdz trijniekam pietrūka Ansim Eljašānam, kuram noslēdzošais posms nebija veiksmīgs, pirmo reizi sezonā paliekot ārpus trijnieka, turklāt vēl abos startos. Līdzīgi „negāja” Laurim Biteniekam, kuram nācās samierināties ar divām piektajām vietām, kaut arī pēdējos trijos posmos viņš regulāri bija trijniekā vismaz vienā startā.

Dāmām sprintā visu posmu labāko laiku (1:45,82) uzrādīja pirmās vietas ieguvēja Laima Kaufiņa, kura par 11,3 sekundēm bija ātrāka nekā „Master” jeb veterānu grupas līdere Antra Zemīte (ASI Skibox), bet par 16 un 19 sekundēm Laima apsteidza abas labākās juniores Katrīni Dreimani (SK ASI) un Laini Kreitālu (ASI Skibox). 4,8km distancē masu startā Laima Kaufiņa jau no paša sākuma „ieslēdza” lielu ātrumu un atrāvās no pārējām dalībniecēm, atlikušo distances daļu „kuģojot” kopā ar savu komandas biedru un trešo labāko junioru distancē Kristeru Kuģenieku. Laima distanci veica 9:11,00, uzrādot sezonas otro ātrāko laiku, un tika pie astotās uzvaras astoņos startos. Atkal otro laiku uzrādīja Antra Zemīte, kas no Laimas atpalika 1:21, bet vēl 36 sekundes lēnāk nobrauca kvartets, kas finišā satilpa vienā sekundē un kurā bija divas U14 grupas pārstāves un divas juniores. Ātrākā finišā no šī kvarteta bija un trešo vietu ieguva sezonas beigās progresu rādošā vadošā U14 grupas pārstāve Aleksandra Straume (SK ASI), aiz sevis atstājot ļoti sīvi un līdzīgi spēkojušās juniores Katrīni Dreimani (SK ASI) un Laini Kreitāli (ASI Skibox), no kurām Katrīna tikai par vienu sekundes simtdaļu apsteidza Laini, tādējādi otro reizi šajā posmā izrādoties pārāka savu konkurenti, kura Katrīni bija apsteigusi visās iepriekšējās savstarpējās cīņās šosezon. Šo jauniešu kvartetu noslēdza Katrīna Trektere (Apex), kurai tāpat kā sprintā otrā vieta savā U14 grupā aiz Aleksandras Straumes. Tikmēr divas trešās vietas U14 grupā Annai Pencei, kura tik daudz uz skrituļslidām nav braukusi kā pārējās konkurentes.

Junioriem 1km sprintā ar uzvaru atgriezās sezonas līderis Kārlis Vancovičs (ASI Skibox), kurš bija izlaidis ceturto posmu. Uzvara nebija pārsteigums, bet pārsteidza Kārļa lielais pārsvars, jo par nepilnām trijām sekundēm (2,85) tika apsteigts otrās vietas ieguvējs Krišjānis Ceplis („Laimīte”), jo pēdējos posmos Kārļa pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem bija mērāms sekundes desmitdaļās. Trešo vietu ieņēma un precīzi piecas sekundes no uzvarētāja atpalika Sandris Šņore („Laimīte”). 4,8km distancē pirmajā trijniekā vietu sadalījums jau bija savādāks. Trešā apļa sākumā skrituļslidas bojājuma dēļ izstājās Krišjānis Ceplis, kurš trešajā posmā bija sagādājis pirmo zaudējumu Vancovičam. Taču Kārlim šosezon nācās piekāpties otro reizi, jo pēdējā aplī viņu par 7 sekundēm apsteidza pirmo uzvaru „Skibox balvā” izcīnījušais Sandris Šņore, bet trešā vieta tika Kristeram Kuģeniekam.

U14 grupā puišiem līdzīgi cīnījās Jānis Jurdžs un Haralds Dernovs, un tāpat kā iepriekšējā posmā sprintā uzvarēja Jānis, bet distancē pārāks bija grupas līderis Haralds. Pēdējā posmā nepiedalījās sezonas vicelīderis Rodžers Petaks. Savukārt „Master” grupā nestartēja kopvērtējumā uzvaru nodrošinājušais un distancē nepārspējamais Dzintars Sarmulis. Sprintā pirmais bija Agris Šipkovs (Skibx/Filter), kurš īsajā distancē arī pirms tam pārsvarā bija uzvarējis, bet otro vietu ieguva viņa komandas biedrs Armands Petaks, kurš ar katru posmu sprintā Agrim „pienāk” arvien tuvāk un šoreiz zaudēja jau mazāk par sekundi (0,76s). Trešo laiku uzrādīja Ivars Vingris, kurš atpalika jau vairāk (6,2 sekundes). 4,8km distancē Agris Šipkovs ieklausījās un iedvesmojās no komentētāja Ivara teiktā, ka beidzot būtu jāizcīna uzvara arī distancē, lai sezonas beigās sagādātu dāvanu Vārda diena, kas būs pēc divām nedēļām. Agris arī izcīnīja pirmo uzvaru distancē, Dzintaram Sarmulim noraugoties no malas, bet pārējās godalgotās vietas atkal ieguva Armands Petaks ar Ivaru Vingri. Pirmo reizi šosezon „Skibox balvā” debitēja organizators Andris Krauja, kurš iepriekšējos posmos pildīja komentētāja pienākumus. Andris ļoti sīvi cīnījās par ceturto vietu ar vecāko sacensību dalībnieku un savu kluba biedru Gunāru Lauri (1954.g.). Abus šķīra pāris desmitdaļas, sprintā priekšā esot Gunāram, bet4,8km distancē Andrim.

Nākošo otrdien, 16.septembrī, Uzvaras parkā notiks 100m sprints un stafetes.

1 Komentāri

sportacentrs.com
10 • 09 • 2014 / 23:05
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv