ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

08 • 10 • 2014

Pirmo reizi Baltijas kausam kalnu slēpošanā trīs posmi

Saistītā informācija

Šogad jau septīto reizi Latvijas Slēpošanas savienība (LSS) sadarbībā ar Lietuvas un Igaunijas kolēģiem rīkos Baltijas kausu kalnu slēpošanā, taču ierastā viena posmā vietā, kas allaž noticis marta vidū Suomutunturos (Somija), šajā sezonā pirmo reizi ir paredzēti trīs posmi, viens no kuriem notiks arī Latvijā Siguldas Olimpiskā centra trasē. Latvijas posmam ir piešķirts FIS statuss, tā kā tas mūsu valstī būs ļoti īpašs notikums.

Kopš 2009.gada Suomutunturos, pateicoties LSS iniciatīvai, tiek rīkots Baltijas kauss kalnu slēpošanā, un arī šogad martā 900km uz ziemeļiem no galvaspilsētas Helsinkiem atrodošajā ciematiņā notiks Baltijas kauss, taču šoreiz tās nebūs vienīgās šāda līmeņa sacensības, jo šajā sezonā pirmo reizi ir paredzēti trīs posmi, vienam notiekot Lietuvā, otram Latvijā, bet noslēdzošo trešo posmu aizvadot ierastajā vietā Somijā.

Šodien precīzi viens mēnesis ir palicis līdz Baltijas kausa pirmajam posmam, kas 8. un 9.novembrī norisināsies Lietuvā. Mūsu dienvidu kaimiņzemē nav solītas straujas klimata izmaiņas, un biezas sniega kārtas nākamā mēneša sākumā neklās ne Aukšotoju, ne Jozepinas kalnu, taču augsta līmeņa kalnu slēpošanas sacensības varēs tur notikt, jo Lietuvā Druskininkos jau pāris gadus kalnu slēpošanas interesentiem ir pieejama pazīstamā slēgtā kalnu slēpošanas halle “Snow Arena”, kas darbojas visu cauru gadu un kur tad arī abas dienas notiks Baltijas kausa pirmais posms. 8.un 9.novembrī visas grupas -  gan elite un U21 (1994.-1998.g.) pārstāvji, gan arī U12, U14, U16 un “Master” grupas dalībnieki abas dienas sacentīsies slaloma disciplīnā.

Nākamie divi posmi paredzēti jau 2015.gadā. Vispirms otrais posms notiks februāra otrajā pusē pie mums Siguldā Olimpiskajā centrā jeb Pilsētas trasē. Arī otrajā posmā paredzētas divas sacensību dienas, un tāpat kā Lietuvā elite un U21 abas dienas sacentīsies slalomā, savukārt pārejām grupām būs milzu slaloms. Tas būs vēsturisks notikums ne tikai ar to, ka pirmo reizi pie mums norisināsies Baltijas kausa posms, bet arī pirmo reizi Latvijā notiks kalnu slēpošanas sacensības FIS (Starptautiskā Slēpošanas federācija) statusā.

Nākošā gada marta vidū nedēļas garumā Sumotunturos tiks aizvadīts noslēdzošais trešais posms, un tajā būs nu jau pēdējos divus gadus ierastās četras disciplīnas – Supergigants, Superkombinācija, milzu slaloms un slaloms, bet, turpinot šogad martā uzsākto tradīciju, pēdējās trīs dienās kalnu slēpotāji sacentīsies FIS sacensībās slalomā.

Baltijas kausa posmos plāno piedalīties visu trīs Baltijas valstu pārstāvji, kā arī dažu citu valstu kalnu slēpotāji. Katrā posmā dalībnieki atkarībā no iegūtajām vietām saņems punktus pēc tās pašas sistēmas kā Pasaules kausa posmos – 1.vieta – 100 punkti, 2.vieta – 80 punkti, 3.vieta – 60 punkti, ....30.vieta – 1 punkts (vienīgā mazā atšķirība, ka arī visi ārpus trīsdesmitnieka palikušie tiks pie viena punkta – aut.piez.), tādējādi nosakot labākos sezonas kopvērtējumā, kura ieskaitē tiks ņemti vērā visos trijos posmos iegūtie punkti..

Ivars Bācis

Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv