ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

18 • 03 • 2015

Pirmajās divās disciplīnās jauniešiem un „masteriem” uzvaras trim valstīm

Otrdien pirmajā sacensību dienā Baltijas kausā kalnu slēpošanā trīs jauniešu vecuma grupās un „masteriem” pie uzvarām supergigantā un superkombinācijā (supergigants+slaloms) tika trīs valstu pārstāvji – Latvijas, Krievijas un Igaunijas. Latvijai un Krievijai vienāds uzvaru skaits, katrai iegūstot pa septiņām pirmajām vietām (pateicoties tam, ka sievietēm „master” grupā Latvijas pārstāve bija vienīgā dalībniece – aut.piez.), bet igauņu kontā divas augstākā kaluma godalgas. Šīm grupām abu disciplīnu trases atšķīrās no elites un junioru grupām. Paralēli Baltijas kausa trīs labākie Latvijas pārstāvji ieguva arī Latvijas čempionāta medaļas.

U16 grupā (1999./2000.g.) meitenēm abās disciplīnās savu pārākumu nodemonstrēja un uzvaras izcīnīja Žanete Gedra (Ziemeļpols), kaut arī abus braucienus nevarētu uzskatīt par veiksmīgiem, jo tika pieļautas kļūdas, un, piemēram, slalomā viņa noteikti varēja pāris sekundes ātrāk nobraukt. Supergigantā otro vietu ieguva Arta Irbe (ASI Skibox), bet līdzīgā cīņā ar igaunieti par divām sekundes simtdaļām ātrāka bija un trešo vietu ieņēma Agnese Sakoviča (Virsotne), kura bija otra labākā kombinācijā, jo Arta Irbe izstājās slaloma braucienā. Tikmēr pirmā godalgotā vieta Baltijas kausā tika Martai Jansonei (Kore), kura uzrādīja trešo rezultātu. Puišiem šajā grupā abās disciplīnās pirmo vietu izcīnīja Krievijas pārstāvis Vasīlijs Kovaļevs, taču uzvaras viņa nācās ļoti grūtā cīņā ar kādu no Latvijas kalnu slēpotājiem. Supergigantā 0,16 sekundes aiz viņa bija Everts Ģērmanis (SSS/Ziemeļpols), bet superkombinācijā ar labāko laiku slalomā viņam 0,37 sekunžu attālumā pietuvojās otrās vietas ieguvējs Daniels Loss (International Ski team), kurš Supergigantā ar iegūto piekto vietu bija otrs labākais no latviešiem, jo starp viņu un Evertu trešajā un ceturtajā vietā ierindojās divi igauņi Tormis Laine un Kerts Rītsalu. Tikmēr Danielam tikai 0,09 sekundes piekāpās sešinieku noslēdzošais un trešais labākais mūsējais Kristers Čerņevskis (ASI Skibox). Superkombinācijā slaloma braucienā izstājās divi godalgu pretendenti Everts Ģērmanis un igaunis Tormis Laine, kas savā ziņā palīdzēja pakāpties uz augšu vairākiem mūsējiem, ieskaitot arī otro vietu ieguvušo D.Losu, bet ar trešo vietu pie pirmās godalgas Baltijas kausā pirmajā gadā šajā grupā tika Mārtiņš Zvīnis (Virsotne).

GEDRA Žanete

U14 grupā (2001./2002.g.) puišiem vienīgais no Latvijas abās disciplīnās trijniekā iekļuva un labākais no mūsējiem bija Lauris Opmanis (Virsotne), kurš izcīnīja uzvaru superkombinācijā, bet supergigantā nedaudz (0,2 s) piekāpās tikai igaunim Karlam Sebastianam Dremļugam. Trešā vieta supergigantā tika Edgaram Žurevskim (SSS/Ziemeļpols), bet aiz diviem Krievijas kalnu slēpotājiem sešinieku noslēdza trešais labākais latvietis Pauls Rubenis (Pantera), kurš spēja apsteigt šos divus krievus slaloma braucienā un pakāpties uz otro vietu superkombinācijas ietvaros. Arī superkombinācijā sešinieku noslēdza trešais labākais no Latvijas pārstāvjiem, un tas bija Markuss Vinklers (Apex). Meitenēm šajā grupā dominēja divas Krievijas pārstāves, Poļinai Meļņikovai izcīnot uzvaru un Vitaļinai Girinai ierindojoties otrajā vietā. Abas reizes godalgoto trijnieku noslēdza labākā no Latvijas meitenēm Betija Burkovska (Virsotne), kura supergigantā tikai par 0,08 sekundēm apsteidza komandas biedreni Lauru Bērziņu, bet bronzu Latvijas čempionātā nopelnījusī Rēzija Krastiņa (SSS/Pantera) kopējā ieskaitē bija piektā. Superkombinācijā aiz trijnieka divas sekundes palika un cīņā par Latvijas čempionāta sudrabu 0,03 sekundes šķīra divas kluba biedrenes no SSS/Ziemeļpols, Karlīnai Lācei apsteidzot pagājušā gadā šajā grupā dominējušo Soniju Aškinezeri, kura daudz pieticīgāk šogad sākusi Baltijas kausu.

DREMLJUGA Karl Sebastian

Jaunākajā U12 grupā (2003./2004.g.) puišiem labākais no Latvijas abās disciplīnās bija progresējušais Viktors Kokins (ASI Skibox), aiz diviem igauņiem supergigantā iegūstot trešo vietu, bet superkombinācijā sīvā cīņā par otro vietu par 0,12 sekundēm pārspējot supergiganta uzvarētāju igauni Hansu Markusu Danilasu. Ar teicamu slaloma braucienu, vienīgajam šajā vecumā tik droši ejot virsū slaloma mietiem gluži kā „buldozeram”, no sestās vietas uz pārliecinošu pirmo pakāpās un uzvaru superkombinācijā izcīnīja agresīvais Krievijas pārstāvis Ivans Mizincevs. Divas piektās vietas otram labākajam latviešu vidū Kristoferam Gulbim (Snow feel), kurš pagājušajā gadā Baltijas kausā visās četrās disciplīnās bija priekšā V.Kokinam. Bronza Latvijas čempionātā supergigantā tika Akselam Bergmanim (Kore) un superkombinācijā Tomam Ķelderim (Snow feel), kuri kopējā ieskaitē bija attiecīgi septītajā un sestajā vietā. Meitenēm šajā grupā tāpat kā U14 grupā divas spēcīgas Krievijas pārstāves Anastasija Koroļeva un Vasilisa Novikova bija trijniekā, bet šajā grupā krievietēm bija otrā un trešā vieta, jo pārāka pār viņām bija un stabilas pirmās vietas ieguva Dženifera Ģērmane no SSS/Ziemeļpols. Aiz trijnieka palika un savā starpā par sudrabu un bronzu Latvijas čempionāta ieskaitē abās disciplīnās cīnījās Dārta Stepiņa (SSS/Ziemeļpols) un Helēna Ērenpreisa (Pantera), Dārtai esot priekšā supergigantā, bet Helēnai superkombinācijā, pateicoties labam slaloma braucienam.

ĢĒRMANE Dženifera

Master grupā dāmām bija tikai viena dalībniece, kura prātīgi brauca un tika pie pirmās vietas. Vīriešiem abās disciplīnās nepārspēts bija Krievijas kalnu slēpotājs Konstantīns Novikovs, kuram supergigantā ļoti tuvu bija arī mūsējie no SK „Kore”. Dzintaram Melveram divas trešās vietas latviešu vidū, bet par labākā statusu starp mūsējiem cīnījās Jānis Korde ar Edgaru Kupču, Jānim esot par 0,1 sekundi ātrākam supergigantā, bet superkombinācijā, pateicoties labākam slaloma braucienam, labākā statuss Edgaram Kupčam.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv