ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

04 • 09 • 2015

Pārējo grupu rezultāti “S!-Powerslide kausa izcīņā 2015” skrituļslidošanā

Saistītā informācija

Svētdien Siguldas aktīvas atpūtas un sporta centrā “S!-Powerslide kausa izcīņā” skrituļslidošanā SV10 līdz SV14 grupas, kā arī Open jeb atklātās grupas pārstāvji sacentās četros startos dažāda garuma distancēs, SV8 – trijos, bet pašiem jaunākajiem no SV6 grupas bija jābrauc divas reizes, abas reizes veicot vienu un to pašu distanci – 200m.

Puišiem V14 grupā (2001./2002.g.) nekādas cerības gadu jaunākajiem kolēģiem neatstāja “Filter” pārstāvis Rodžers Petaks, kurš ar tādu sniegumu visticamāk ieņemtu otro vietu aiz Reiņa Znotiņa junioros. Toties ļoti līdzīgi par otro vietu cīnījās Sandis Reinsons un Edgars Ņezamovs (abi BJC “Laimīte”), pirmajos trijos startos virsroku ņemot Sandim, bet pēdējā par pāris centimetriem priekšā esot Edgaram. Meitenēm līdzīga cīņa par uzvaru starp abām BJC “Laimīte” meitenēm sanāca tikai 200m sprintā, kur par sešām simtdaļām Alīna Savrucka apsteidza Santu Pētersoni. Pārējos trīs startos garākās distancēs Alīna apliecināja savu pārākumu, liekot Santai samierināties ar otro vietu. Trešo vietu visās četrās distancēs ieņēma kalnu slēpotāja Karlīna Lāce (Ziemeļpols).

V12 grupā (2003./2004.g.) puišiem nepārspēts par gadus jaunākiem sāncenšiem bija augumā raženais kalnu slēpotājs Viktors Kokins, bet stabilu otro vietu ieņēma vēl viens kalnu slēpošanā startējošais dalībnieks Rihards Ordelovskis, kuram tikai vienā startā sīvu pretestību izrādīja trešās vietas ieguvējs Artūrs Miglinieks (vis trīs ASI Skibox). Meitenēm bija pilnīgi savādāks scenārijs, jo uz uzvaru gāja un līdzīgi visos startos cīnījās trīs dalībnieces, neiztiekot arī bez kritieniem. Uzvara kopvērtējumā tika Līvai Kreitālei (ASI Skibox), kas aiz sevis atstāja Agati Priedīti (BJC Laimīte), ar kuru abas trešajā startā dalīja pirmo vietu, bet sāpīgu kritienu piedzīvojusī un otrajā startā bez rezultāta palikusī Patrīcija Sniķere (BJC Laimīte) tomēr spēja iespraukties kopvērtējuma trijniekā (viņa ieguva 220 punktus ar ieskaitītiem trim startiem, kamēr Martai Ceriņai četros startos sanāca 210 punkti – aut.piez.).

V10 grupā (2005./2006.g.) nepiedalījās šīs grupas divi labākie pārstāvji, tāpēc allaž trešo vietu iegūstošais Rainers Kreitāls (ASI Skibox) izbaudīja pirmās vietas iegūšanu, kaut arī pēc 200m sprinta finiša sanāca kritiens, taču viss veiksmīgi. Katrā startā līderim mierīgi uzelpot neļāva kalnu slēpotājs Krists Turauskis (SK Pantera), bet trešā vieta tika Lukasam Pušņinam no SK “Kore”, bet divas reizes trijniekā tikušais lietuvietis izlaida vienu startu un vēl vienā citā krita divas reizes, tāpēc kopvērtējumā palika krietni aiz trijnieka. Meitenēm ierastajam ASI Skibox “A” trio iztrūka Ances Grosbergas, līdz ar to Ance Kucina vienīgā centās pārspēt grupas līderi Annu Krūmiņu. Lai arī Ance bija ļoti tuvu visas četras reizes, tomēr Anna spēja uzvarēt visos startos. ASI Skibox absolūto trijnieku šoreiz noslēdza Loreta Jurēvica.

Vēl tuvāk viens otram nekā abas līderes S10 meitenēm bija uzvaras pretendenti V8 grupā (2007./2008.g.) puišiem Kristaps Ņezamovs un Gustavs Vācietis, Kristapam visos trijos startos apsteidzot kalnu slēpotāju Gustavu par 0,1 sekundi. Stabilu trešo vietu ieguva viens no labākajiem kalnu slēpotājiem savā vecumā Pauls Prancāns (SK Pantera). S8 meitenēm duelis par uzvaru sākās ar klanu slēpotājas Amandas Eihmanes pirmo vietu 200m sprintā, bet nākamajos divos startos ātrāka bija Alīna Novikova (abas ASI Skibox), kura tad svinēja uzvaru kopvērtējumā, atvēlot Amandai otro vietu. Visas reizes trešā finišēja vēl viena ASI Skibox pārstāve Evita Ezera.

Jaunākajā V6 grupā (2009.g. un jaunāki) puišiem vienīgajam pārstāvim Dāvidam Ulmanim tā arī neuzrādās neviens konkurents, bet meitenēm Katrīnas Krūmiņas 3.vieta pirmajā startā neļāva uzvarēt kopvērtējumā, jo viena uzvara bija arī Ievai Kucinai, bet Ievai otrajā startā otrā vieta, kas līdzīgajā cīņā deva uzvaru kopvērtējumā. Trijnieku noslēdza Sabīne Ceriņa (visas ASI Skibox., gan attiecībā uz visām Ceriņām, gan arī uz K.Krūmiņu un I.Kucinu – aut.piez.).

Tautas klasē dāmām Baiba Dzene visos četros startos apsteidza Gunitu Sniķeri, bet vīriešiem, kur startēja 9 dalībnieki, visos startos uzvarēja Normunds Korņejevs, kuram visu laiku ļoti tuvu bija Ralfs Meždrejs. Līdzīgajā cīņā par trešo vietu Rihards Mozaļevskis pārspēja Ivo Pušņinu. 

Ivars Bācis

2 Komentāri

Paldies par rakstu, kā arī par ļoti aizraujošo pasākuma komentēšanu!

06 • 09 • 2015 / 18:33
Ir, kas novērtē :)

07 • 09 • 2015 / 09:13
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv