ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

08 • 09 • 2014

Noslēdzošais posms „Skibox balvai skrituļslidošanā”

Saistītā informācija

Šo otrdien, 9.septembrī, Uzvaras parkā Rīgā notiks Sporta klubu „ASI Skibox” un „Apex” rīkoto skrituļslidošanas sacensību „Skibox balva 2014” noslēdzošais piektais posms. Šoreiz sacensības sākies stundu agrāk nekā parasti, t.i., plkst. 18.00, bet būtiskākā izmaiņa ir noslēdzošajā posmā ieviestais individuālais starts.

Jau rīt Uzvaras parkā pulcēsies labākie Latvijas skrituļslidotāji, kas pārstāv vairākus sporta veidus, jo kā ierasts katra mēneša otrajā otrdienā noris skrituļslidošanas seriāla „Skibox balva” posms. „Skibox balva 2014” sākās maijā, un tagad septembrī ir pienākusi kārta noslēdzošajam posmam, kurā tāpat kā līdz šim vispirms būs sprints (0,2km līdz 1km) un pēc tam dalībnieki sacentīsies nedaudz garākā distancē (0,5km līdz 4,8km). Allaž organizatori, it īpaši izdomu bagātais Andris Krauja, ir centušies parūpēties, lai dalībniekiem būtu interesanti, ieviešot kādus jauninājumus katrā posmā. Izņēmums nebūs arī piektais posms, kurā būs individuālais starts, kur dalībnieki distancē dosies pa vienam. Šāds jauninājums „notestēs” katra dalībnieka individuālo gatavību, un vairs nebūs taktiskās cīņas, atstājot izšķirošos notikumus uz sprinta finišu beigās. Līdz individuālā jeb intervāla starta ieviešanu, kas prasa ilgāku laiku, sacensību sākums būs 18.00, nevis 19.00, kā tas bija iepriekšējos posmos.

Saskaņā ar sacensību nolikumu sezonas kopvērtējumā tiek ņemti vērā četri labākie posmi, kas nozīmē, ka tie, kas vienu posmu ir izlaiduši, šo otrdien var mēģināt pakāpties uz augšu. Taču kopvērtējuma uzvarētāja liktenis no pavisam kopā startējošām 16 grupām – 8 stiprā dzimuma un 8 daiļā dzimuma dažāda vecuma grupām – faktiski ir skaidrs 15 grupās (neņemot vērā tādus gadījumus, kad dažu grupu līderi varētu nepiedalīties pēdējā posmā traumas, slimības vai citu iemeslu dēļ, jo tad arī U8 un U6 grupā puišiem pastāv iespēja mainīties līderiem – aut.piez.). Un šī vienīgā grupa ir juniori puišiem, kur Krišjānim Ceplim ir jācenšas atspēlēt 60 punktu deficīts līderim Kārlim Vancovičam. Tas nozīmē, ka Krišjānim ir jāuzvar abos startos un jācer, ka Kārlis vismaz vienā paliks trešais. To var „palīdzēt” izdarīt Sandris Šņore, kurš lieliski nostartēja Rīgas atklātajā čempionātā pirms trim nedēļām. Savukārt, Kārlim uzvaras nosargāšanai pietiktos arī divām otrajām vietām.

Spēcīgākajā elites grupā uzvaru kopvērtējumā jau nodrošinājis Reinis Znotiņš, kurš līdzšinējos četros posmos no astoņiem startiem ir uzvarējis piecos (vienā dalīta pirmā vieta – aut.piez). Otrās vietas liktenis izšķirsies starp Ansi Eljašānu un Robertu Punduru, kuram katram ir pa divām uzvarām, bet Eljašāns startējis par vienu posmu mazāk. Sievietēm, pat nestartējot pēdējā posmā, kopvērtējumā pirmā būs Laima Kaufiņa, kurai gandrīz nav konkurences, jo faktiski ir vienīgā no elites dāmām, kura trenējas un regulāri startē sacensībās.

Skibox balvā šogad katrā posmā startējuši ap simt vai nedaudz vairāk dalībnieki, un skrituļslidotāju skaitu pēdējā posmā visticamāk arī varēs rakstīt ar trim cipariem. Neskatoties uz to, ka gandrīz visās grupās kopvērtējuma uzvarētāji ir zināmi, otrdien mūs gaida aizraujošas cīņas, jo dažās grupās konkurenti līderiem „min uz papēžiem”, kā arī uz citām godalgotajām vietām ir vairāki pretendenti.

Ivars Bācis

202561_1.jpg
Foto: SKIBOX

2 Komentāri

Jā, varētu tiešam būt interesantas sacensības ar intervāla startu.
Slide
08 • 09 • 2014 / 22:54
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv