ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

11 • 07 • 2015

Nākošo otrdien “Skibox balvas” skrituļslidošanā 3.posms

Drīz jau būs puse no vasaras pagājusi, un savam vidum tuvojas arī lielākais vairāku posmu skirtuļslidošanas seriāls “Skibox balva 2015”, ko organizē sporta klubi “ASI Skibox” un “Apex”. Nākošo otrdien, 14.jūlijā, Uzvaras parkā Rīgā norisināsies  šīs sezonas trešais posms, kas vēl nebūs izšķirošais, jo vēl bez tā priekš kopvērtējuma ranga ir paredzēti divi posmi, taču dažās grupās trešais posms var iezīmēt reālos uzvaru un godalgoto vietu pretendentus sezonas kopvērtējumā.

Skaidrs, ka pirmā posma uzvarētājs Haralds Silovs nepiedalīsies cīņā par uzvaru kopvērtējumā, vienīgais varbūt nostartēs kādā no posmiem, ja būs Latvijā tajā brīdī. Līdz ar to uzvaras pretendentu vidū vīriešu elites grupā paliek “Powerslide/Laimīte” vai “Filter” pārstāvji, no kuriem nedaudz lielākas izredzes ir pagājušā gada uzvarētājam Reinim Znotiņam. Ja Reinis atkal uzvarēs abos startos arī trešajā posmā, tad kādam citam, ja ne neiespējami, tad noteikti ļoti sarežģīti būs uzvarēt kopvērtējumā. Līdzšinējos divos posmos bija aizraujošas cīņas vīru elites grupā, un tāda visticamāk būs arī šoreiz.

Sievietēm elitē pagaidām gan nekonkrēta situācija, jo iepriekšējo sezonu labākā skrituļotāja Laima Kaufiņa šosezon vēl nav startējusi, bet plānot to darīt, savukārt, otra labākā Katrīna Kotello piedalījās un uzvarēja otrajā posmā, bet nav zināms, cik vēl posmos viņa startēs, jo pagājušajā gadā viņa piedalījās tikai divos posmos. Tikmēr līderpozīcijās izvirzījusies kuplās Ceriņu ģimenes mamma Karīna.

Jāņa Jurdža uzvara 4,8km distancē otrajā posmā ir padarījusi interesantāku cīņu par pirmo vietu junioru grupā ar pagājušās sezonas vicelīderi Krišjāni Cepli,kurš bija uzvarējis pirmos trijos startos šogad. Juniorēm pagaidām pieklājīgu pārsvaru pār tuvākajām sekotājām iekrājusi Laine Kreitāle, kurai tāpat kā Krišjānim ir trīs uzvaras, bet konkurentes atrodas tālākā attālumā, jo dažas trijnieka braucējas ir izlaidušas pa vienam posmam.

No jaunākām grupām ļoti līdzīgas cīņas par pirmo vietu ir U14 grupā starp Alīnu Savrucku un Santu Pētersoni, kā arī U10 grupā gan puišiem, gan meitenēm – attiecīgi starp Dāvi Mazo un Ņikitu Ļaščenko, kā arī Anci Grosbergu un Annu Krūmiņu.

Kā jau tas ierasts no iepriekšējiem gadiem, tad dažas lietas tiek pamainītas kādos posmos. Un trešajā posmā 500m sprintā vietā lielākām grupām būs 1km sprints, kā tas bija pagājušajā gadā.


2 Komentāri

Sports Riga
14 • 07 • 2015 / 17:08
:)

15 • 07 • 2015 / 12:59
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv