ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

13 • 04 • 2015

Mūsējiem kalnu slēpotājiem labi rezultāti milzu slalomā Krievijā

Saistītā informācija

Sestdien un svētdien ar sacensībām milzu slalomā Poļarnije Zori noslēdzās Krievijas kausa izcīņas posms un četru dienu FIS sacensību tūre kalnu slēpošanā, kurā startēja arī vairāki Latvijas izlases dalībnieki. Lai arī pēdējā dienā pirmo reizi Latvija palika bez godalgotas vietas, tomēr mūsu kalnu slēpotāji milzu slalomā kopumā uzrādīja priekš sevis ļoti labus rezultātus, jo četriem no latviešiem – Mikam Zvejniekam, Žakam Gedram, Evelīnai Gasūnai un Ievai Melderei – izdevās iegūt savus labākos punktus šajā disciplīnā.

Neskatoties uz to, ka ar katru dienu sanāca ieņemt par vienu vietu zemāk nekā iepriekš (no pirmās vietas ceturtdien slalomā līdz 4.vietai svētdien milzu slalomā) un ka viņš nebija starp tiem četriem savus labākos punktus milzu slalomā ieguvušajiem mūsējiem, tomēr, kā jau to varēja gaidīt, no Latvijas kalnu slēpotājiem augtākas vietas ieguva un augstvērtīgākus rezultātus uzrādīja Kristaps Zvejnieks. Sestdien krietni priekšā pārējiem bija uzvarētājs Aleksandrs Andrienko no Krievijas un otrās vietas ieguvējs (+0,15 sekundes) Viktors Malstroms no Somijas, kuri tuvākos trīs konkurentus, ieskaitot arī Kristapu, apsteidza par aptuveni pussekundi. Līdzīgā cīņā par trešo vietu ar Mikaelu Svensku un Pāvelu Trikičevu Kristaps Zvejnieks bija nedaudz pārāks par minēto somu un krievu un ieguva trešo vietu, nopelnot 23,86 FIS punktus, kas ir viņa otrs labākais rezultāts šosezon milzu slalomā.

Pārējie mūsu puiši arī labi startēja abas dienas, tomēr labākos rezultātus viņiem sanāca uzrādīt svētdien. Miks Zvejnieks no uzvarētāja atpalika 3,16 sekundes, kas ļāva sešdesmit viena dalībnieka vidū ierindoties 14.vietā un pirmo reizi nopelnīt milzu slalomā zem piecdesmit punktiem – 40,18 FIS punkti (tikai nieka 0,03 sekundes pietrūka, lai izkļūtu zem 40 punktiem – aut.piez.). Žakam Gedram padevās ļoti labs otrais brauciens un viņš 6,36 sekundes piekāpās uzvarētājam, ierindojoties 24.vietā un iegūstot 68,86 FIS punktus, par 12 punktiem uzlabojot līdzšinējo labāko rezultātu, kas tika uzrādīts, starp citu, dienu iepriekš. Vēl ap pusotru sekundi lēnāk nobrauca Elvis Opmanis un Toms Sarkanis, kuriem 31. un 32.vieta, par 0,2 sekundēm priekšā esot Elvim, kuram divi punkti pietrūka līdz labākajam rezultātam šajā disciplīnā.

Sieviešu konkurencē sestdien vienīgā no trim mūsējām, kas sasniedza finišu abos braucienos, bija Ieva Meldere, kura no 40 dalībniecēm ierindojās 24.vietā (+8,47 sekundes), pirmo reizi karjerā šajā disciplīnā iegūstot zem simts punktiem – 82,10 FIS punkti. Vakar viņa uzrādīja līdzīgu rezultātu (88,54 FIS punkti), līdz ar to ar labiem rezultātiem un uz pozitīvas nots noslēdzot sezonu, kurā pārsvarā nācās piedzīvot neveiksmīgus startus. Tikmēr svētdien par neveiksmi sestdienas sacensībās ar uzviju revanšējās Evelīna Gasūna, kas, jau var teikt, kārtējo reizi Poļarnije Zori sasniedza labāko punktu guvumu, šoreiz to paveicot milzu slalomā. Evelīna, labāk veicot otro braucienu, uzrādīja 16.rezultātu (+4,43 sekundes) un nopelnīja 50,95 FIS punktus. Līdz ar to jaunākās māsas kontā trīs lieliski starti Krievijas kausa izcīņā. Tikmēr pretējs iznākums Lienei Bondarei, kurai visos četros startos izstāšanās.


1 Komentāri

Pozitīvs, izsmeļošs, sacensības aprakstošs raksts. Ivar, tevi lasa un atbalstām!
L. no Londonas
15 • 04 • 2015 / 17:51
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv