ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

29 • 01 • 2015

Milzu slalomā EJOF mūsu meitenēm neveiksmīgs starts

Saistītā informācija

Austrijā un Lihtenšteinā notiekošajā Eiropas Jaunatnes Olimpiskajā festivālā (EJOF) šodien neveiksmīga diena bija Latvijas komandai klanu slēpošanā. Divas labākās no četrām Latvijas pārstāvēm Evelīna Gasūna un Elīna Nežborte šodien milzu slaloma disciplīnā izstājās jau pirmajā braucienā, līdz ar to Elizabetes Šternas 83 dalībnieču vidū iegūtā 37.vieta bija labākais mūsējo rezultāts.  Finišu abos braucienos sasniedza 41 dalībniece, bet par uzvarētāju kļuva francūziete Romāna Gerasi.

Šodien EJOF Malbunā Lihtenšteinā kalnu slēpošanas sacensības ar otro disciplīnu turpināja meitenes. 1997. un 1998.g. dzimušās kalnu slēpotājas sacentās milzu slalomā. Starp 83 dalībniecēm bija arī četras Latvijas pārstāves. Diemžēl mūsējām nesanāca labi nostartēt, kā to viņas izdarīja vakar slalomā. Jau pirmajā braucienā izstājās mūsu komandas līdere Evelīna Gasūna, kurai vakar ieguva 22.vietu. Viņas pēdās diemžēl sekoja arī otra labākā Latvijas pārstāve Elīna Nežborte, kura arī iekļuva starp tām 33 kalnu slēpotājām, kurām sacensības beidzās jau pirmajā braucienā. Vispār kopumā izstājās ļoti daudz dalībnieču – pirmajā braucienā nedaudz virs trešdaļās, bet divu braucienu summā puse jeb 42 kalnu slēpotājas.

Elizabete Šterna ar Odriju Baldiņu katrā braucienā līderēm zaudēja padsmit sekundes un divu braucienu summā ierindojās viena aiz otras četrdesmitnieka beigās. Neskatoties uz blakus iegūtajām vietām – 37. Elizabete un 38.Odrija – Elizabete bija gandrīz piecas sekundes (4,77 s) ātrāka. No uzvarētājas abas atpalika attiecīgi 23,96 un 28,73 sekundes. Abas lietuvietes palika aiz mūsējām noslēdzošajās 40. un 41.vietās, bet vienīgā igauniete šodien nestartēja. Neskatoties uz neveiksmīgo iznākumu, vismaz Baltijas valstu vidū kalnu slēpošanā Latvija bija labākā.

Rīt slalomā sacentīsies puiši. 

Ivars Bācis

3 Komentāri

DIENA
29 • 01 • 2015 / 08:34
Nu neko darīt, varbūt mazliet stress bijis? Saņemas un droši nākamreiz izslēpos labāk:)

29 • 01 • 2015 / 09:41
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv