ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

24 • 08 • 2015

Miks Zvejnieks izcīna augsto piekto PK 4. posmā skrituļslalomā

Saistītā informācija

Austrijas pilsētiņā Brambergā svētdien tika aizvadīts ceturtais skrituļslaloma pasaules kausa sezonas posms. Mūsu sportists Miks Zvejnieks spēja izcīnīt augsto 5. vietu, kamēr viņa brālis Dāvis palika 21. vietā, 62 dalībnieku konkurencē.

Uz Austrijas posmu gan mūsu sportisti devās bez līdera Kristapa Zvejnieka, taču tas neliedza pārējiem Kristapa brāļiem cīnīties par augstām vietām. Trase Brambergā bija stāvāka un šaurākā, kā citos posmos, ar dažām sarežģītām vietām. Uz Austriju ieradās arī vairāki ļoti spēcīgi Vācijas sportisti, kuri nebija Spānījā, kas nozīmējā nopietnu konkurenci. Pirmais brauciens Mikam izdevās salīdzinoši labs, un viņš līderim zaudēja 0,66 sekundes. Otrajā gan viņš bija lēnāks, taču spēja saglabāt 5. vietu.

Mika brālis Dāvis Zvejnieks abus braucienus finišēja 21. vietā, kopsummā uzrādot laiku 45,82 un uzvarētājam Adrianam Grieseram (Adrian Griesser) no Vācijas zaudējot 4,9 sekundes. Otro vietu izcīnīja Manuels Zoerleins (Manuel Zoerlein), bet pjedestālu noslēdza Marko Valcs (Marko Walz), kurš uzvaru izcīnīja pirms nedēļas Spānijā. Interesanti, ka bez Mika Zvejnieka, pārējie TOP10 sportisti bija Vācijas pārstāvji.

Sievietēm uzvaru ieguva Anna Kristīna Vancke (Ann Krystina Wanzke), otrā bija Manuela Šmola (Manuela Schmohl), bet trešo vietu ieguva Jana Boersiga (Jana Boersig). Arī sieviešu konkurencē vāciešu dominance.

Miks Zvejnieks pēc sacensībām komentē: “1. brauciens izdevās tikpat pārliecinošs. kā iepriekšējā dienā, diezgan stabili atrados 5.vietā, ne cik tālu neesot no trijnieka, bet ieturot pussekundes atstarpi no 6.-10.vietai. Tas arī ļoti palīdzēja otrajā braucienā, jo tas neizdevās tik labs, kā gribētos, laikam nostrādāja vēlme saglabāt un noturēties labākajā pieciniekā, nekā riskēt un censties ielauzties starp pirmajiem čaļiem. Risks varētu arī neattaisnoties un būtu palicis bez augstas vietas. Aiz manis esošie 2.braucienā pietuvojās, bet, par laimi, 1.brauciena handikaps ļoti noderēja! Tāpat esmu ļoti priecīgs, jau otrais posms pēc kārtas, kur spēju noturēties Top5!”

Pasaules kausa kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Marko Valcs, kuram ir 130 punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju. Miks Zvejnieks ar 126 punktiem atrodas 5. vietā, bet Kristaps ir 12.

2015. gada pasaules kausa sezonas piektais un pēdējais posms notiks Čehijā, pēc divām nedēļām, 5. septembrī.

Informāciju sagatavoja: Edgars Beļakovs
Avots: SPORTACENTRS.COM 

1 Komentāri

28 • 08 • 2015 / 21:38
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv