ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

14 • 03 • 2015

M.Zvejniekam un A.Āboltiņai punktu rekordi Pasaules junioru čempionātā nobraucienā

Norvēģijas kalnu kūrortā Hafjelā notiekošajā pasaules junioru čempionātā kalnu slēpošanā nobraucienā savus labākos punktus karjerā šajā disciplīnā sasniedza Miks Zvejnieks un Agnese Āboltiņa, kuri ieguva attiecīgi 87,30 un 72,77 FIS punktus, ieņemot 57.vietu 79 dalībnieku vidū un 37.vietu no 49 dalībniecēm. 

Piektdien Hafjelā ar noslēdzošu disciplīnu nobraucienu beidzās pasaules čempionāts junioriem kalnu slēpošanā. Iepriecināja Latvijas jaunie kalnu slēpotāji, kas, ja nebija gluži augstās vietās, tomēr sasniedza augstvērtīgus rezultātus FIS punktu izteiksmē, uzstādot savus punktu rekordus nobraucienā. Kā pašā ātrākajā, grūtākajā un bīstamākajā kalnu slēpošanas disciplīnā nobraucienā bija mazāks dalībnieku skaits nekā iepriekšējās četrās, sievietēm nesanākot pat piecdesmitniekam, kaut arī citās disciplīnās bija no 80 līdz 100 dalībniecēm. Vīriešiem startējušo skaits arī bija sarucis, un pirmo reizi ne tikai zem simts, bet arī zem 80 dalībniekiem.

Sievietēm uz starta izgāja 49 kalnu slēpotājas, no kurām arī vienīgā Latvijas pārstāve Agnese Āboltiņa, kura FIS rangā šajā disciplīnā atrodas visaugstāk, ieņemot 346.vietu. Agnese braucienu veica 1:36,71 un spēja apsteigt divpadsmit dalībnieces, no kurām trīs nesasniedza finišu. Līdz ar to mūsu pārstāve, atpaliekot no uzvarētājas norvēģietes Minas Holtmanes 4,13 sekundes, ieņēma 37.vietu, sasniedzot visaugstāko pozīciju no Latvijas kalnu slēpotājiem šā gada junioru čempionātā. Taču pats svarīgāk ir nopelnītie 72 FIS punkti, kas jauns rekords un kam nākamajā FIS listē, kas iznāks 1.aprīlī, vajadzētu Agnesei nodrošināt beidzot nobraucienā vietu labāko trīssimtniekā, kur uz robežas ir kalnu slēpotāja ar 82 FIS punktiem. Agnesei pagaidām reitings ir 91 FIS punkts un 346.vieta, bet pēc šī starta tiem vajadzētu uzlaboties par divpadsmit punktiem.

Līdzīgi kā Agnese savus labākos punktus sasniedza Miks Zvejnieks, kurš bija augstākā vietā no trijiem Latvijas pārstāvjiem 79 kalnu slēpotāju konkurencē. Miks braucienu veica 1:34,53 un, atpaliekot no uzvarētāja itāļa Henri Batilani 4,91 sekundes, ieņēma 57.vietu. Miks gan otro reizi šogad, gan otro reizi karjerā nobraucienā ieguva zem 100 punktiem – 87,30 FIS  punktus, kas par astoņiem punktiem uzlabo viņa iepriekšējo rekordu. Arī viņš savu reitingu uzlabos, un jaunajā listē vajadzētu nobraucienā no 778.vietas pakāpties par simts vietām augstāk.

Elvis Opmanis savā pirmajā startā nobraucienā ierindojās 68.vietā, trasi veicot par 4,5 sekundēm lēnāk nekā Miks un nopelnot 150 FIS punktus. Jaunākais no mūsējiem Dāvis Zvejnieks, kurš pa šo trasi jau bija divas reizes braucis šā gada janvārī FIS sacensībās, diemžēl bija starp tiem astoņiem pirmajā braucienā nefinišējušajiem kalnu slēpotājiem.

1 Komentāri

Nu gan dod - drosmīgie, veiklie kalnieši:) prieks par Jums:) Tā turpināt prātīgi, izveicīgi progresēt:)

15 • 03 • 2015 / 18:58
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv