ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

02 • 02 • 2015

Latvijas kausā slalomā triumfē K.Zvejnieks un E.Gasūna

Saistītā informācija

Svētdien Siguldā Kordes trasē noslēdzošajā Latvijas kausa kalnu slēpošanā pirmā posma disciplīnā slalomā savu pārākumu nodemonstrēja Latvijas izlases līderis Kristaps Zvejnieks, bet sieviešu konkurencē nepārspēta palika Evelīna Gasūna, kurai uzvara arī junioru konkurencē. Savukārt junioriem puišiem pirmais bija kopējā ieskaitē otro vietu ieguvušais Miks Zvejnieks.

Šodien no Eiropas Jaunatnes Olimpiskā festivāla (EJOF) Lihtenšteinā bija atgriezušies un uz starta izgāja jaunākie juniori, kas sastādīja konkurenci vakardienas dalībniekiem, veidojot spēcīgāku konkurenci nekā pirmajā dienā. Sieviešu konkurencē startēja 15, bet pie vīriešiem 25 kalnu slēpotāji. Tātad kopējais dalībnieku skaits lielajās grupās sasniedza 40. Mūsējie nebija vienīgie, jo konkurenci sastādīja Igaunijas pārstāvji.

Sievietēm pirmajā braucienā pārliecinoši labāko laiku uzrādīja EJOF 22.vietas ieguvēja slalomā Evelīna Gasūna (24,97 s), kas par divām ar pusi sekundēm bija ātrāka nekā vēl viena EJOF dalībniece Elīna Nežborte. Abas sestdien pirmajās divās disciplīnās nepiedalījās. Vakardienas divu disciplīnu uzvarētāja Ieva Meldere uzrādīja trešo laiku (+2,77 s), bet otro disciplīnu pēc kārtas neveiksmi piedzīvoja viena no favorītēm Liene Bondare. Otro braucienu pirmās trīs veica ļoti līdzīgi, sarindojoties tādā pašā secībā kā pirmajā, Evelīnai savas mammas Guntas Gasūnas veidotajā trasē Elīnu apsteidzot tikai par 0,07 sekundēm. Līdz ar to arī divu braucienu summā izvietojums trijniekā palika nemainīgs, Evelīnai Gasūnai uzvarot, Elīnai Nežbortei izcīnot otro vietu, bet Ievai Melderei noslēdzot godalgoto trijnieku.

Šodien labākās trīs no jauniešu grupas – Laura Bērziņa, Agnese Sakoviča un Rēzija Krastiņa – izmantoja iespēju nostartēt arī pie vecāko grupām, un ierindojās no 6. līdz 8.vietai. Labākā tāpat kā rītā daļā bija Laura, kura ieguva sesto vietu, bet pēc pirmā brauciena bija pat piektā. Vienīgā Master jeb senioru grupas pārstāve Vita Ciesniece ieņēma 11.vietu.

Vīriešiem, trasi veicot 23,45 sekundēs, pārliecinošā vadībā pēc pirmā brauciena izvirzījās Kristaps Zvejnieks, par 1,93 sekundēm pasteidzot Danielu Fogeli un par 2,03 sekundēm Robertu Brišku, bet uzreiz aiz trijnieka bija Dāvis Zvejnieks. Uz otro braucienu saglabājās intriga par otro un trešo vietu, uz ko pretendēja vismaz seši kalnu slēpotāji, jo otro un septīto vietu šķīra tikai pussekunde. Kristaps arī otrajā braucienā bija ātrākais un svinēja trešo uzvaru Latvijas kausa pirmajā posmā. Jautājumu par otro vietu ar lielisku otro braucienu atrisināja Miks Zvejnieks, kurš pirmo neveica tik labi. Daniels Fogelis vairāk kā pusi no otrā brauciena veica labi, taču trases pēdējās trešdaļas sākumā krita un izstājās. Trešo vietu pēc pirmā brauciena saglabāja un pirmo reizi šajā kausa posmā trijniekā iekļuva Roberts Briška. Ar labu otro braucienu trijniekam pietuvojās Toms Sarkanis, bet labāko sešinieku noslēdza juniori Dāvis Zvejnieks un Elvis Opmanis. 

Interesantajā un līdzvērtīgajā cīņā par godalgotajām vietām Master grupā uzvaru izcīnīja Edgars Kupčs, kurš parasti augstākās vietās ir supergigantā un milzu slalomā. Līdz ar to Edgaram pilns godalgoto vietu komplekts pirmajā posmā. Pirmās dienas abu disciplīnu uzvarētājs Jānis Korde, kurš bija vadībā pēc pirmā slaloma brauciena 0,1 sekundi, beigās Edgaram piekāpās par 0,2 sekundēm. Pirmajā dienā nestartējušais Pauls Stēga ieņēma trešo vietu.

9 Komentāri

DIENA
03 • 02 • 2015 / 10:03
TVNET
04 • 02 • 2015 / 08:44
Paldies, Ivar, par lielisko komentēšanu un slēpošanas popularizēšanu medijos:)
Forši:)
04 • 02 • 2015 / 09:09
NRA
04 • 02 • 2015 / 12:16
LTV
05 • 02 • 2015 / 09:05
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv