ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

02 • 03 • 2015

Latvijas kausā slalomā jauniešiem mūsējiem piecas, igauņiem viena uzvara

Svētdien pēcpusdienā pēc lielo starta Latvijas kausa otrajā posmā kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā sacentās jauniešu grupas. Ja sestdien milzu slalomā igauņi tika pie divām uzvarām sešās grupās, tad vakar slalomā mūsējie, izcīnīdami piecas pirmās vietas, igauņiem ļāva tikt tikai pie viena panākuma. Tiesa, igauņi piedalījās tikai pusē jeb trijās grupās, bet vienā – U16 puišiem – bija arī divi Lietuvas pārstāvji. Kopumā no sešām grupām uzvarētāji slalomā, salīdzinot ar sestdienas milzu slalomu, pamainījās tikai divās grupās.

U16 grupā (1999./2000.g.) gan puišiem, gan meitenēm uzvarēja tie paši. Pateicoties galvenokārt labākam otrajam braucienam nekā tuvākajam kongruentam, Klāvs Vorslavs šoreiz, ar lielāku pārsvaru (+1,21 s) divu braucienu summā pārspēja otrās vietas ieguvēju Mārtiņu Zvīni, bet vēl vienu trešo vietu neizdevās iegūt Kristapam Lazdānam, kurš pēc pirmā brauciena atradās trešajā pozīcijā, bet otrajā braucienā izstājās, tādējādi trijniekā ļaujot iekļūt sestdien uzreiz aiz pjedestāla palikušajam Rūdolfam Daņiļēvičam. Meitenēm sanāca identisks scenārijs kā puišiem, proti, otro dienu pēc kārtas labākā bija Žanete Gedra, uzvarot daudz pārliecinošāk un aiz sevis atkal atstājot Beāti Abāšinu. Un tāpat K.Lazdāns arī Katrīna Sadovņikova izlaida no rokām vēl vienu trešo vietu, atrodoties trešajā pozīcijā pēc pirmā braucienā, otrajā trasē viņa diskvalificēta. Uz tā rēķina trijniekā iekļuva pirmajā dienā 4.vietā pielikusī Agnese Sakoviča, kas no Katrīnas pēc pirmā brauciena atpalika 2 sekundes.

U14 grupa (2001./2002.g.) bija vienīgā, kur notika uzvarētāju maiņa, turklāt gan puišiem, gan meitenēm. Sestdienas milzu slaloma uzvarētāja igauniete Karmena Piho izstājās pirmajā braucienā, bet pretenzijas uz uzvaru ar vairāk nekā pussekundes pārsvaru pieteica Sonija Aškinezere, kura, uzrādot labāko laiku arī otrajā braucienā, izcīnīja ilgi gaidīto pirmo uzvaru kādā no disciplīnām šogad Latvijas kausa posmos. Otro reizi šosezon trijniekā iekļuva Betija Burkovska, kurai šoreiz ļoti pārliecinoša otrā vieta un kura savstarpējā divu B un komandas biedreņu konkurencē apsteidza Lauru Bērziņu, kurai otro dienu pēc kārtas trešā vieta. Puišiem jau pirmajā braucienā no cīņas par pirmo vietu “izslēdza” sestdienas milzu slaloma un arī pagājušā posma slaloma uzvarētājs Pauls Rubenis, kurš pēc kritiena tomēr turpināja braucienu, bet bija jau zaudējis 20 sekundes. Otrajā trasē viņš uzrādīja 2.laiku, bet tas tik un tā neļāva “izkustēties” no noslēdzošās astotās vietas. Puišiem Sonijas pēdās gāja Lauris Opmanis (vai arī otrādāk – aut.piez.), kurš arī pēc vairākām godalgotām vietām beidzot izcīnīja pirmo uzvaru šogad Latvijas kausa posmos. Starp citu, vēl viena sakritība abiem ir tā, ka Lauris ar Soniju pa reizei katrs uzvarēja pirms nedēļas Baltijas kausa otrajā posmā. Otro dienu pēc kārtas vicelīdera godā Edgars Žurevsksis, kurš vienīgais šajā grupā iekļuva trijniekā visos piecos startos abos Latvijas kausa posmos (arī abas dienas pirms nedēļas Baltijas kausa 2.posmā milzu slalomā Edgars bija trijniekā – aut.piez.). Toties pirmo reizi uz goda pjedestāla šogad kāpa Marks Truhins, kurš līdzīgā cīņā divu braucienu summā par 0,2 sekundēm apsteidza un ceturtajā vietā atstāja pirmā posma otro labāko slalomistu Mārci Beitānu, kurš ceturtās vietas rūgtumu jau izbaudīja abas dienas Baltijas kausā.

Jaunākajā U12 grupā (2003./2004.g.) tāpat kā vecākajā U16 grupā gan puišiem, gan meitenēm uzvarēja tie paši, kas sestdien milzu slalomā. Meitenēm uz pārējā fona izcēlās pirmais trijnieks, kurā iekļuva tās pašas, kas milzu slalomā, tikai nedaudz mainītā secībā. Uzvaru atkal svinēja Helēna Ērenpreisa, kaut arī pēc pirmā brauciena viņa bija pussekundi aiz līderes otrajā pozīcijā. Atkal otrajā un trešajā vietā ierindojās Samanta Līcīte un Dārta Stepiņa un atkal abas šķīra divas sekundes desmitdaļas, tikai šoreiz augstāku vietu abu starpā, t.i., otro, iegūstot Samantai, kura atradās līderpozīcijās pēc pirmās trases. Puišiem pirmais trijnieks un arī vietu sadalījums tajā bija identisks sestdienai, vienīgi trešā vieta no otrās šoreiz laika ziņā atpalika vairāk. Vienīgo uzvaru ziemeļu kaimiņiem nodrošināja Hans Markus Danilas, aiz sevis 1,73 s un 3,8 s atstājot labākos divus Latvijas pārstāvjus Viktoru Kokinu un Ernestu Jansonu. Diemžēl otro dienu pēc kārtas neveiksmīgi izgāja Kristoferam Gulbim, kurš vienīgais no mūsējiem varēja mēģināt pārspēt igauni, bet abas dienas Kristoferu “iegāza’ otrais brauciens. Sestdien viņš pēc pirmā bija līderis ar 0,02 s pārsvaru, bet vakar pirmajā trasē uzrādīja otro rezultātu un tikai par 0,07 s nobrauca lēnāk nekā ziemeļu kaimiņš, taču piedzīvotais kritiens otrajā braucienā “atmeta” viņu uz 9.vietu divu braucienu summā.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv