ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

01 • 03 • 2015

Latvijas kausa rezultāti milzu slalomā jauniešiem

Vakar Kordes trasē Latvijas kausa otrajā posmā kalnu slēpošanā milzu slaloma disciplīnā sacentās arī visas trīs jauniešu grupas. Neierasti priekš sevis Latvijas kausa posmos jauniešu grupas pārstāvji šoreiz nebija tie, kas rīta agrumā atklāja sacensības. Sakarā ar sniega stāvokli un laika apstākļiem tika nolemts, ka jaunieši startēs pēc lielajiem. Visās sešās jauniešu grupās puišiem un meitenēm kopā sacentās 79 kalnu slēpotāji, kuplāko dalībnieku skaitu (17) sapulcinot U14 meitenēm un U16 puišiem, bet U12 puišiem bija tikai par vienu mazāk, šajā grupā startējot 16 jaunajiem kalnu slēpotājiem. Mūsējiem konkurenci sastādīja daži lietuvieši un igauņi, kas ne tikai sastādīja konkurenci, bet arī divās grupās spēja būt labākie. Dažās grupās bija ierastie uzvarētāji, savukārt dažās citās grupās pie panākuma tika šogad vēl neuzvarējušie dalībnieki vai dalībnieces.

U16 grupā (1999.2000.g.) meitenēm abus braucienus visātrāk veica un uzvaru, kā jau to varēja gaidīt, izcīnīja pirmajā posmā neveiksmi piedzīvojusī Žanete Gedra, kurai pusotru sekundi divu braucienu summā piekāpās šosezon progresējusī Beāte Abāšina, bet stabila trešā vieta pirmā posma uzvarētājai Katrīnai Sadovņikovai. Savukārt puišiem nestartēja pirmā posma uzvarētājs Daniels Loss, bet Klāva Vorslava un Mārtiņa Zvīņa savstarpējā duelī par uzvaru, abus braucienus veicot par trešdaļu sekundi ātrāk un kopā savu konkurentu apsteidzot par 0,6 sekundēm, pārāks bija šoreiz bija Klāvs. Vēl līdzīgāks duelis bija par trešo vietu divu „ziemeļpoliešu” starpā, Kristapam Lazdānam ņemot virsroku pār Rūdolfu Daņiļēviču.

U14 grupā (2001./2002.g.) mūsu līderēm nācās atzīt igaunietes Karmenas Piho pārākumu. Pateicoties vienlīdzīgiem abiem braucieniem, stabili otrā bija Sonija Aškinezere, bet pirmā posma dominante Laura Bērziņa pirmajā braucienā tomēr bija pazaudējusi par daudz, lai ar labu otro braucienu spētu pakāpties augstāk par trešo vietu. Pretēji Laurai, sliktāks otrais brauciens liedza trijniekā noturēties Rēzijai Krastiņai. Šīs grupas puiši parūpējās par visinteresantāko un līdzīgāko cīņu par uzvaru un godalgotu vietu sadalījumu, 0,2 sekundēm šķirot gan pirmo un otro, gan arī otro un trešo vietu. Noslēdzis pagājušo posmu ar ilgi gaidīto pirmo vietu slalomā, uzvaras garšu turpināja izbaudīt Pauls Rubenis, kurš aiz sevis atstāja pirmā posma uzvarētāju šajā disciplīnā Edgaru Žurevski. Atkal trešais bija Lauris Opmanis, un atkal viņam vienā braucienā labākais laiks, šoreiz visātrāk veicot otro braucienu.

Kopš pirmā posma meistarībā ir pielikusi Helēna Ērenpreisa, kura to apliecināja jau pirms nedēļas Baltijas kausā, un vakar jaunākajā U12 grupā (2003./2004.g.) tika pie pirmās uzvaras šogad Latvijas kausa posmos. Pirmais trijnieks meitenēm sanāca identisks Baltijas kausa otrā posma otrās dienas sacensībām, jo līdzīgajā cīņā par otro vietu atkal Dārta Stepiņa bija nedaudz priekšā Samantai Līcītei, kura uzvarēja milzu slalomā Latvijas kausa pirmajā posmā. Puišiem šajā grupā varēja sanākt vissīvākā cīņa par uzvaru un vēl interesantāk nekā U14 grupā, bet tomēr nesanāca, jo līderis pēc pirmā brauciena Kristofers Gulbis, kurš bija tikai 0,02 sekundes priekšā igaunim Hanam Markusam Danilasam, otrajā braucienā par nepareizu vārtu izbraukšanu tika diskvalificēts. Līdz ar to igaunis tika pie pārliecinošas uzvaras, sarūpējot ziemeļu kaimiņiem otro panākumu pirmajā dienā. Ar otro vietu par neveiksmi pirmajā posmā šajā disciplīnā revanšējās labākais no Latvijas pārstāvjiem vakar Viktors Kokins, kurš pirms nedēļas Baltijas kausā bija apsteidzis igauni Danilasu. Daudz labāk nekā pirmajā posmā un arī pirms nedēļas Baltijas kausā brauca Ernests Jansons, kurš ar otro labāko laiku otrajā trasē spēja no piektās vietas pelnīti iekļūt trijniekā.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv