ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

01 • 02 • 2015

Latvijas kausa pirmā diena jauniešiem supergigantā un milzu slalomā

Šodien Siguldā Kordes trasē Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajā Latvijas kausa kalnu slēpošanā pirmā posma pirmajā sacensību dienā visu trīs vecumu jauniešu grupu (U12, U14, U16) pārstāvji sacentās divās disciplīnās – supergigantā un milzu slalomā, katrā disciplīnā veicot 2 braucienus, kuru laiki summējās. Visās jauniešu grupās kopā startēja 109 kalnu slēpotāju, 58 sacenšoties puišu konkurencē, bet 51 pie meitenēm. Stāvā Kordes trases augšdaļa sagādāja labu pārbaudījumu jaunākajiem dalībniekiem.

Pirmā bija ātruma disciplīna supergigants, kurā bija jāizbrauc septiņi vārti. Pašā jaunākajā U12 grupā (2003./2004.g.) toni noteica  jaunpienācējas no pagājušā gada D grupas braucējām. Pārliecinoša uzvara Diānai Daukštei, bet līdzīgā cīņā par trešo vietu Samanta Līcīte nedaudz bija ātrāka par Helēnu Ērenpreisu. Dārta Stepiņa, kas ieguva otro vietu, bija vienīgā no 2003.g. dzimušajām, kas bija labāko četriniekā. Milzu slalomā pārāka bija Samanta Līcīte, bet stabila otrā vieta Helēnai Ērenpreisai. Un šajā disciplīnā vienīgā no 2003.g., kas iekļuva trijniekā, bija Madara Vinklere, kura pakāpās no piektās vietas pēc pirmā brauciena. Diānai Daukštei neveiksmīgs pirmais brauciens, kurā kritiens un pazaudētas cerības uz augstu vietu.

Puišiem U12 grupā supergigantā dominēja tomēr vecākie. Pēc pirmā brauciena izveidojās stabila līderu trijotne, kas satilpa astoņās sekundes simtdaļās un kas beigās arī sadalīja godalgotās vietas. Otrais brauciens izmaiņas neieviesa, pirmajiem trim savas pozīcijas tikai nostabilizējot. Uzvaru izcīnīja Viktors Kokins, kas aiz sevis atstāja Kristoferu Gulbi un Pēteri Avotiņu. Ceturtais bija 2004.g. dzimušais baltkrievs Ņikita Ļevkins. Milzu slalomā jau pirmajā braucienā ar vairāk nekā sekundes pārsvaru nopietnas pretenzijas uz uzvaru pieteica Kristofers Gulbis. Otrajā braucienā viņš pārsvaru palielināja un izcīnīja pirmo vietu. No piektās vietas uz otro pakāpās Aksels Bergmanis, bet trešā vieta Gustavam Davidovičam. Vicelīderim pēc pirmā brauciena un supergiganta uzvarētājam Viktoram Kokinam kritiens un izstāšanās. 

Vidējā U14 grupā (2001./2002.g.) ar viskuplāko dalībnieču skaitu (23 kalnu slēpotājas) bija vairākas favorītes, taču abos braucienos ātrākā bija un salīdzinoši stabilu uzvaru svinēja viena no Laurām B. šajā grupā – Laura Bērziņa, kura ar uzviju revanšējās par pagājušā gadā vienas sekundes pietrūkšanu līdz trešajai vietai. Tikpat stabili otrajā vietā bija pagājušā gada uzvarētāja Sonija Aškinezere, bet ļoti līdzīgajā cīņā par trešo vietu Karlīna Lāce otrajā braucienā tomēr palaida garām labāko igaunieti Karmenu Piho, piekāpjoties viņai tikai par 0,1 sekundi. Milzu slalomā pēc pirmā brauciena vadībā bija Sonija Aškinezere, bet ar lielisku otro braucienu vēl vienu uzvaru nodrošināja Laura Bērziņa, Soniju apsteidzot par 0,03 sekundēm. Ar trešo vietu par kritienu supergigantā reabilitējās Betija Burkovska.

Puišiem stabila pirmā vieta un labākais laiks otrajā braucienā no visām puišu grupām Edgaram Žurevskim, kurš ieguva otro vietu pagājušajā gadā. Otrais ātrumdisciplīnā bija Lauris Opmanis, kurš pērn Latvijas kausa pirmajā posmā nestartēja. Trijniekā iekļuva pagājušā gada uzvarētājs U12 grupā Emīls Ģērmanis. Milzu slalomā cīņa par uzvaru saasinājās jau pirmajā braucienā, kad ar 0,04 sekunžu pārsvaru pār Žurevski līderpozīcijās izvirzījās Opmanis. Taču Laurim nesanāca labs otrais brauciens un  sanāca atkrist uz trešo vietu, savukārt pie otrās uzvaras tika Edgars Žurevskis. Otrajā vietā pa vidu mūsējiem bija igaunis Karls Dremļuga, bet ceturtajā vietā trešais no mūsējiem Pauls Rubenis.

Vecākajā jauniešu grupā U16 (1999./200.g.) meitenēm absolūtā favorīte Žanete Gedra savu pārākumu apliecināja arī trasē, izcīnot pārliecinošu uzvaru. Grupas jaunpienācēja Katrīna Sadovņikova atkārtoja pagājušā gada panākumu U14 grupā un bija arī šoreiz otrā. Tāpat pagājušā gada trešo vietu, tikai savā U16 grupā, atkārtoja Arta Irbe. Milzu slalomā, piedzīvojot kritienu pirmajā braucienā, iespējas uzvarēt konkurentēm pavēra Žanete Gedra. To izmantoja Katrīna Sadovņikova, iegūstot pirmo vietu, bet ar ātrāko laiku otrajā braucienā uz otro vietu no piektās pakāpās Beāte Abāšina, bet vēl vienu trešo vietu ieguva A.Irbe.

Puišiem pēc Žaka Gedras pāriešanas junioru grupā uzvaras pretendentu bija vairāki. Visus mūsu pārstāvjus pārspēja uzvaru izcīnījušais baltkrievs Hlebs Lesiks. Ļoti līdzīgajā cīņā par otro vietu, uzrādot labāko laiku otrajā braucienā, Mārtiņš Zvīnis tikai par 0,06 sekundēm divu braucienu summā apsteidza Klāvu Vorslavu. Ceturtdaļsekunde līdz trijniekam kopējā ieskaitē pietrūka trešajam labākajam mūsējam Kristeram Čerņevskim, kurš par nieka 0,01 sekundi divu braucienu summā apsteidza baltkrievu. Milzu slalomā dubultuzvara Latvijai, jo pārliecinošu uzvaru izcīnīja Daniels Loss, kurš reabilitējās par neveiksmi supergigantā otro gadu pēc kārtas. Mārtiņam Zvīnim vēl viena otrā vieta, bet trešais bija baltkrievs Dzmitrijs Staraženka.

4 Komentāri


01 • 02 • 2015 / 07:55
top slepošana 2015 gats visiem ieteicams lai veicas

01 • 02 • 2015 / 12:30
slepojumi paliek arvien intrasantāk
01 • 02 • 2015 / 12:35
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv