ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

26 • 02 • 2015

Latvijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā ar izmaiņām

Nedēļas nogalē, 28.februārī un 1.februārī, Siguldā Kordes trasē norisināsies Latvijas Slēpošanas savienības organizētais Latvijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā. Sacensību ietvaros abās dienās jauniešu, junioru, “Master” un elites grupas pārstāvji šoreiz sacentīsies divās disciplīnās – milzu slalomā sestdien un slalomā svētdien, katrā no disciplīnām veicot divus braucienus. Laika apstākļu dēļ supergigants ir atcelts.

Pagājušās brīvdienās Kordes trasē Siguldā tika aizvadītas pirmās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības kalnu slēpošanā Latvijā, pulcējot lielāko daļu Latvijas izlases kalnu slēpotājus, kas sacentās ar Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas pārstāvjiem. Šajā nedēļas nogalē arī varēsim vērot mūsu vadošo kalnu slēpotāju cīņas gan savā starpā, gan ar konkurentiem no kaimiņu valstīm, jo šo sestdien un svētdien Kordes trasē ir paredzēts Latvijas kausa otrais posms. Interesanti ir sanācis, ka februāra pirmajā dienā noslēdzās pirmais posms, bet šā paša mēneša pēdējā dienā sākas noslēdzošais otrais posms.

Lai arī ir februāris, tomēr laika apstākļi nav tie labvēlīgākie, jo ziema jau otro gadu pēc kārtas nav tāda, kādai tai vajadzētu būt. Samērā siltie laika apstākļi, kas jau ilgāku laiku valda Latvijā, ir darījuši savu, tāpēc bija nepieciešams ieviest korekcijas. Tā kā sniega apstākļi Kordes trasē pa nedēļu nav uzlabojušies, tādēļ, lai varētu noorganizēt kvalitatīvas sacensības un, ņemot vērā laika prognozi un sniega stāvokli uz kalna un bremzēšanas zonā, ir pieņemts lēmums atcelt Supergiganta disciplīnu. Līdz ar to sestdien notiks milzu slaloms, bet svētdien kalnu slēpotāji sacentīsies slalomā.

Šajā posmā būs vēl vienas izmaiņas, salīdzinot ar pirmo posmu, proti, lai pēc iespējas labāk saglabātu trases segumu līdz sacensību dienu beigām, sacensību programmā paredzēts dienu sākt ar pieaugušo sacensībām un noslēgt ar trim jauniešu grupām līdzīgi kā Baltijas kausa posmā pagājušajā nedēļas nogalē, kad sacensības izdevās izvest ļoti augstā kvalitātē.

Pagājušā nedēļas nogalē nepiedalījies FIS sacensībās un Baltijas kausā Siguldā, jo bija saplānots starts Eiropas kausā, kurā izdevās sasniegt labus rezultātus, ir atgriezies un mēģinās aizstāvēt pirmajā kausa posmā izcīnītās uzvaras Kristaps Zvejnieks, kuram to nepieļaut centīsies brālis Miks, jo pēc divām neveiksmes dienām pirms nedēļas FIS sacensībās viņš gribēs ļoti labi nobraukt. Tāpat arī pārējie pasaules čempionātā startējušie izlases dalībnieki, kā arī Roberts Briška, kurš uzrādīja labus rezultātus pirmajā posmā. Iespējams, otrajā posmā piedalīsies abas dienas FIS sacensībās uzvarējušais un jau divus gadus aktīvās sportiskās gaitas beigušais Kaspars Daugulis. Dāmu konkurencē galvenās pretendentes uz uzvaru būs Evelīna Gasūna, Liene Bondare un Ieva Meldere, bet viņām ceļu nedos un trijniekā mēģinās iekļūt arī Elīna Nežborte. No izlases līderiem šoreiz nepiedalīsies trīs – Mārtiņš Onskulis, Lelde Gasūna un Agnese Āboltiņa, kura pēc nostartēšanas FIS sacensībās pagājušā nedēļā Siguldā ir devusies atpakaļ uz Norvēģiju.

Latvijas kausa pirmais posms notika pieaugušo pasaules čempionāta priekšvakarā, bet pēc otrā posmā nākošajā nedēļā Hafjelā Norvēģijā sāksies pasaules čempionāts kalnu slēpošanā junioriem.  

Ivars Bācis

Informācija no sacensību galvenā tiesneša Dināra Dorša:
Sniega apstākļi Kordes trasē pa nedēļu nav ulzbojušies un ir kritiski kvalitatīvu sacensību izvešanai, tomēr, tas ir iespējams un LK2 būs! Kordes trase ir piekritusi slēgt kalnu šodien un rīt, kā arī daļa kalna sagatavošnas darbu ir veikti jau vakar. Apsekojot iespējas kalnu līdzināt ar traktoru, laika prognozi un sniega stāvokli uz kalna un bremzēšanas zonā, ir pieņemts lēmums atcelt SG disciplīnu LK2 (nelīdzens segums, bīstams segums bremzēšanas zonā, nepietiekama iespēja izvest SG treniņus pirms sacensībām laika un siega apstākļu dēļ).

Kā arī, plānojot programmu tā, lai pēc iespējas labāk saglabātu trases segumu līdz sacensību dienu beigām, sacensību programmā paredzēts dienu sākt ar pieaugušo sacensībām un noslēgt ar jauniešu grupām līdzīgi, kā Baltijas kausa posmā pagājušajā nedēļas nogalē, kad sacensības izdevās izvest ļoti augstā kvalitātē.

Provizoriskā sacensību programma:

28.02. GS pieaugušie un masteri
7:30 Reģistrācija, starta nr., saņemšana.
7:30Tiesnešu inspekcija (programmas apstiprināšana).
8:00 Pacēlājs atvērts dalībniekiem
8:30-8:50 Trases apskate 1. brauciens.
9:15 Starts siev., 1. brauciens.
9:40 Starts vīr., 1. brauciens.
10:30-10:50 Trases apskate 2. brauciens
11:15 Starts siev., 2. brauciens.
11:40 Starts vīr., 2. brauciens.
12:15 Apbalvošana pieaugušie.

28.02. GS jaunieši U12, U14, U16
no 12:15 Reģistrācija, starta nr., saņemšana jauniešu grupām.
13:15-13:35 Trases apskate 1. brauciens.
14:00 Starts 1. brauciens.
15:15-15:35 Tases apskate 2. brauciens.
16:00 Starts 2. brauciens
17:00 Apbalvošana.

01.03. SL pieaugušie un masteri
7:30 Reģistrācija, starta nr., saņemšana.
7:30 Tiesnešu inspekcija (programmas apstiprināšana).
8:00 Pacēlājs atvērts dalībniekiem
8:30-8:50 Trases apskate 1. brauciens.
9:15 Starts siev., 1. brauciens.
9:40 Starts vīr., 1. brauciens.
10:30-10:50 Trases apskate 2. brauciens
11:15 Starts siev., 2. brauciens.
11:40 Starts vīr., 2. brauciens.
12:15 Apbalvošana pieaugušie.

01.03. SL jaunieši U12, U14, U16
no 12:15 Reģistrācija, starta nr., saņemšana jauniešu grupām.
13:15-13:35 Trases apskate 1. brauciens.
14:00 Starts 1. brauciens.
15:15-15:35 Tases apskate 2. brauciens.
16:00 Starts 2. brauciens
17:00 Apbalvošana.

Veiksmīgus startus,
Sacensību galvenais tiesnesis
Dinārs Doršs.

1 Komentāri

Sēžu sanāksmē un ar prieku lasu....:) šķiet interesanti, ka pie mums notiek sacensības milzu slalomā un supergigantā (tās gan atceltas)...:)
22
27 • 02 • 2015 / 12:30
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv